Susiladiesin pelaajilla vahva viikonloppu ennen maaotteluita - Saara Wahlgren palasi pelikentille

11.11.2019 09:17 Susiladiesin pelaajat esittivät lupaavia otteita europarketeilla viikonloppuna. Annika Holopainen pelasi kauden parhaan pelinsä Ranskassa, Sofia Pelander oli jälleen hyvässä iskussa ja Anissa Pounds jatkoi vahvaa kauttaan Saksassa. Ilonaiheisiin kuului myös Saara Wahlgrenin paluu pelikentille pitkän tauon jälkeen.

Annika Holopainen pelasi hienon pelin Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

EuroCupissa Sofia Pelanderin A3 Basket Uumaja hävisi turkkilaiselle Orman Genclikille 59-99 (32-50). Pelander kasasi viisi pistettä, kuusi levypalloa ja kolme syöttöä. A3 on hävinnyt kaikki neljä otteluaan EuroCupissa.
Ottelutilastot

Pelander ja A3 urakoivat myös Ruotsin cupissa selviten kilpailun Final Four –turnaukseen A3:n kaadettua vieraskentällä Luulajan 82-73 (46-33). Pelander tilastoi komeasti 16 pistettä, seitsemän levypalloa, syötön ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Ranskan Ligue Feminine 2:n neljännellä kierroksella Annika Holopaisen Reims nappasi kauden kolmannen voittonsa kaadettuaan vieraskentällä Rezen selvästi 72-53 (44-32). Holopainen oli tehokkaana viimeistellen 16 pistettä ja kaksi levypalloa.

- Tärkeä vierasvoitto. Reze pelaa aktiivisesti ja fyysisesti, mutta tulimme peliin hyvällä intensiteetillä ja etenkin puolustuspää toimi. Alkukausi on ollut omalta osaltani ailahteleva, mutta nyt peli kulki ja olen tyytyväinen omaan suoritukseeni. Tästä on hyvä jatkaa maajoukkuetauolle, Holopainen mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Heta Äijäsen Donau-Ries koki niukan 62-67 (35-33)-tappion Hannoverille. Äijäsen tilastot karttuivat ottelussa kahdella levypallolla, syötöllä ja kolmella riistolla. Donau-Riesillä on viisi voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Anissa Poundsin sihti oli jälleen kohdillaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sarjaporrasta alempana Pounds oli jälleen vauhdissa Bergische Löwenin voittaessa ChemCats Chemnitzin selvästi 77-44 (43-20). Pounds tykitti 20 pistettä ja kirjasi lisäksi kolme levypalloa, syötön ja riiston. Löwen on voittanut seitsemästä pelistään neljä.
Ottelutilastot

Espanjan Liga Femenina 2:ssä nähtiin kärkikamppailu, joka oli samalla suomalaiskohtaaminen Helmi Tulosen Celta Vigon saadessa kotikentälleen Elina Koskimiehen Ibaizabalin. Ibaizabal jatkaa edelleen tappioitta sarjassa 68-66 (32-42)-voitolla. Koskimies auttoi joukkuettaan kuudella pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella riistolla. Tulonen sen sijaan tehoili kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syötön. Ibaizabal on voittanut kaikki seitsemän peliään ja Celta Vigolla on neljä voittoa kuudesta pelistä.
Ottelutilastot

Vilma Kesäsen Barakaldo otti kauden toisen voittonsa murskatessaan Pozuelon selvästi 72-39 (45-15). Kesäsen tilastolakanalle merkittiin viisi pistettä, levypallo ja kolme riistoa.
Ottelutilastot

Portugalin liigassa Kaisa Kuisma saalisti viisi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä Vitoria SC:n voittaessa kotonaan Holosin 81-67 (44-40). Vitoria on voittanut puolet kuudesta ottelustaan.
Ottelutilastot

Saara Wahlgren teki vahvan paluun pelikentille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Wahlgren teki paluun koriskentille lähes vuoden tauon jälkeen, kun hän teki debyyttinsä Belgian liigassa Sparta Laarnen riveissä. Wahlgren pelasi 14 minuuttia ja tilastoi sinä aikana seitsemän pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston 71-83 (30-41) päättyneessä ottelussa. Sparta on hävinnyt kaikki kauden ottelunsa.
- Olihan se mahtava fiilis päästä vihdoin 11 kuukauden jälkeen pelaamaan, sillä kuntoutusjakso on ollut tosi pitkä. Nyt alkaa polvi olla kunnossa ja olen ollut tosi tyytyväinen miten minun loppukuntoutukseni on hoidettu täällä. Vielä on matkaa samanlaiseen pelikuntoon kuin missä olin vuosi sitten, mutta ei auta kuin painaa hommia ja kentille paluu on jo yksi iso askel eteenpäin, Wahlgren iloitsi. 
Ottelutilastot

Roosa Lehtorannan Antwerpen Giants jäi kotikentällään Basket Heman jalkoihin 48-80 (39-22). Lehtorannalle kertyi neljä pistettä, yksi levypallo ja kaksi syöttöä. Giantsilla on kahdeksasta ottelusta kolme voittoa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Veera Pirttinen tehtaili seitsemän pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä Snæfellin hävitessä KR:lle 57-81 (30-42). Snæfell on voittanut kuudesta ottelustaan kaksi.
Ottelutilastot

Susiladiesin pelaajien seuraavana haasteena ovat EM-karsinnat, jotka alkavat torstaina 14.11. Portugalin vieraana. Suomen ensimmäinen kotiottelu on edessä sunnuntaina 17.11., kun Susiladies saa vastaansa supertähti Emma Meessemanin johtaman Belgian vieraakseen.


Uutista muokattu 11.11. kello 9.48: Lisätty Saara Wahlgrenin kommentit. 

 

 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

Näytä lisää vastaavia