Susiladies-tähti Linda-Lotta Lehtoranta palaa Peli-Karhuihin

17.1.2018 Susiladiesin avainkaartiin kuuluva Linda-Lotta Lehtoranta, 26, tekee paluun vaikeiden loukkaantumisten jälkeen kotiseudulleen Kotkaan, kun Naisten Korisliigan Peli-Karhut ja 178-senttinen Lehtoranta ovat tehneet pelaajasopimuksen. Lehtoranta pelasi edellisen kerran PeKassa kaudella 2012/13, minkä jälkeen hän on luonut uraansa kansainvälisillä pelikentillä.

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Peli-Karhuihin ja Naisten Korisliigaan.

Lehtoranta tekee paluun parketeille pitkän kuntoutumisjakson jälkeen. Kuvat: Oma Design & Francois Perthuis.


Naisten Korisliigassa Vuoden tulokkaaksi (2010) sekä kahdesti Vuoden puolustuspelaajaksi (2011, 2012) valittu KTP:n kasvatti aloitti ammattilaisuransa Saksan Bundesliigassa (TH Wohnbau Angels, Eisvogel Freiburg), josta kahden kauden jälkeen matka jatkui Tshekin pääsarjaan Sokol Hradec Kraloven riveihin ja vielä saman kauden aikana takaisin Bundesliigaan Kelternin paitaan.
 

Lehtorannan ura oli nousukiidossa, kun hän teki sopimuksen Belgian liigan mestarin Castors Brainen kanssa kesällä 2016. Syyskuun harjoitteluottelussa Lehtoranta kärsi vakavan alaraajavamman, jonka jälkeen hän on ollut sivussa peliparketeilta.
 

– Erityisesti henkisesti kuntoutus on ollut raskas matka. Kuntoutus ei vielä ole ohi, vaan se tulee jatkumaan vaikka parketille palaankin. Paljon on töitä vielä edessä. Paluuta kentälle odotan innolla kuin pikkutyttö, mutta samalla se myös jännittää. Ei ole hetkeen tullut peliä pelattua ja on vähän erilaista pelata treeneissä kuin oikeassa matsissa, Lehtoranta kertoo.
 

– Tavoitteena on henkilökohtaisesti alkaa pikkuhiljaa löytämään omaa pelaamista ja jatkaa kuntouttamista kohti huippukuntoa. Tiedän, etten ole vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa ja menee aikaa ennen kuin se oma homma alkaa taas näkyä.
 

– Mutta tämä on minulle hyvä paikka aloittaa pitkän ja vakavan loukkaantumisen jälkeen. Peli-Karhuilla oli jo ennestään kasassa sarjan kärkijoukkueita. Uskon ja toivon, että pystyn heitä auttamaan parhaani mukaan. Eihän tässä joukkueena muuta tavoitetta voi olla kuin mestaruus.
 

Suomen mestaruuden kautena 2010/11 PeKassa voittanut Lehtoranta on Suomen naisten maajoukkueen vakiotakapelaaja, jolta löytyy tililtään 53 maaottelua 5,8 pisteen keskiarvolla.
 

Lehtoranta on jo jonkin aikaa harjoitellut PeKan kanssa ja pelaa lähiaikoina ensimmäisen pelinsä.
 

– Kyllä varmasti olen ihan hemmetin onnellinen, kun ensimmäisenä pelipäivänä parketille astun.

 
8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

Naarassusien Camilla Grönberg siirtyy Saksaan Homburgiin

Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien Camilla Grönberg, 23, on tehnyt sopimuksen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Bad Homburgin kanssa. 179-senttinen Grönberg teki kesäkuussa sopimuksen Hyvinkään Pontevan kanssa, mutta päätti käyttää sopimuksessa olleen ulkomaanpykälän.

Lotta-Maj Lahtinen sitoutunut maineikkaaseen Georgia Techin yliopistoon

Suomen naiskoripallon suurlupauksiin kuuluva Helmi Basket HBA:n Lotta-Maj Lahtinen ('99) on tehnyt suullisen sitoumuksen (”verbal commit”) Georgia Techin yliopiston kanssa. Naisten maajoukkueessakin kannuksiaan kerännyt Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 NCAA:han ja kivenkovaan ACC-konferenssiin.

6.5.2017 Pääjuttu

HBA-Märskyn Selina Dockery Monmouthiin

HBA-Märskyn Selina Dockery, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Monmouthin yliopistoon Yhdysvaltojen yliopistosarjaan NCAA:han. 182-senttinen Dockery tehtaili HBA-Märskylle keskimäärin 4,6 pistettä, 2,8 levypalloa ja 1,3 syöttöä Naisten Korisliigassa kaudella 2016/2017. Dockery on kuudes HBA-pelaaja, joka siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA:han.

4.5.2017 Pääjuttu

Kouvottarien Emma Tuominen IPFW-yliopistoon

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Kouvottarien riveissä pelannut Emma Tuominen, 19, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan Indiana University – Purdue University Fort Wayneen (IPFW). IPFW:ssä on jo ennestään suomalaisverta, kun nuorisomaajoukkuetoveri Sofia Rajala on sitoutunut Tuomisen kanssa samaan yliopistoon.

2.5.2017 Pääjuttu

Miikka Sopanen naisten maajoukkueen valmennusryhmään

Hyvinkään Pontevan Suomen mestaruuteen Naisten Korisliigassa luotsannut Miikka Sopanen, 43, liittyy Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien valmennusryhmään. Sopanen on yksi Suomen nuorisomaajoukkueiden pitkäaikaisimpia valmentajia ja juhlinut Suomen mestaruutta naisissa kahdesti.

Nina Augustin Robert Morrisin yliopistoon

Naisten maajoukkueessakin esiintynyt Helmi Basket HBA:n pelinrakentaja Nina Augustin, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Robert Morrisin yliopistoon NCAA:han. Kolme ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Augustin kirjautti HBA:lle Naisten Korisliigassa kaudella 2016/2017 keskimäärin 8,2 pistettä, 2,7 levypalloa ja 4,1 syöttöä.

Näytä lisää vastaavia