Susiladies riisti ja juoksi Viron läkähdyksiin Urhea-hallissa

29.7.2022 20:48 Susiladies esitteli Urhea-halliin kerääntyneellä kotiyleisölleen vauhdikasta ja tapahtumarikasta pelityyliään, kun Viro kaatui suomalaisten käsittelyssä peräti 45 pisteen erolla 79-34 (33-20).

Sofia Pelander ja Susiladies murskasivat Viron Helsingissä. Kuva: Ville Vuorinen.

Jo ensimmäisellä puoliajalla nähtiin merkkejä tulevasta, kun Virolla oli ajoittain vaikeuksia päästä jopa puolen kentän ylitse Susiladiesin paineessa. Vaikka Suomen heitot menivät ohitse tai syötöt eivät aina löytäneet kohdettansa, niin vauhti säilyi ja palkinto odotti puoliaikaan asti.

– Nämä pelaajat tykkää pelata kimpassa, aika hienoja syöttöralleja. Alkuun heitettiin niitä ohi, mutta sellaista se on. Kun ne alkoivat menemään sisään, niin tuntui, että ne menivät kaikilla, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

– Joukkuepuolustus, jokainen pisti itsensä likoon, oli mahtavaa puolustusta. Kun hyökkäyspäässä alkoi tulla onnistumisia, niin näytti hyvältä, Susiladiesin sähikäinen Sara Bejedi myötäili.

Puolustus ja hyökkäys saatiin hitsattua yhteen kolmanneksi neljännekseksi, jonka Suomi vei peräti 26-4.

Kolmannen neljänneksen höykytyksen jälkeen eroa oli taululla jo 30 pistettä, eikä Virolta löytynyt enää paukkuja pistää vastaan.

Sara Bejedi kiritti läpi ottelun Susiladiesia nopeisiin hyökkäyksiin.

Riistoja vaikka muille jakaa, levypallot Susiladiesin laariin

Suomen intensiivinen puolustus veti mehut pois Virosta, joka sortui peräti 36 menetykseen, joista Susiladies juoksi taululle 31 pistettä.

– Se oli aktiivista koko kentän koripalloa, erilaisia puolustusmuotoja, pakotetaan vastustaja ottamaan taka-askelia; se oli meidän tavoite ja siinä tänään onnistuimme. Vastustajalta puuttui muutama pelaaja takakentältä, mikä auttoi meitä, mutta teimme todella hyvää duunia tällä osa-alueella, päävalmentaja Salminen analysoi.

Huomattavaa oli myös, että Susiladies vei levypallot 61-44 ja repi 24 hyökkäyslevypalloa. Tämä kaikki siitä huolimatta, että Viron isosta kalustosta löytyy Mailis Pokkin (9/9) ja Maaja Bratkan (7/5) kaltaisia konkareita.

Linda-Lotta Lehtorannan rutinoitunut pelinrakentaminen oli valttia.

– Vastustajalla on muutama iso pelaaja, jotka pelaavat kovia sarjoja. Kun katsoo heidän ansioluetteloa, niin onnistuimme todella hyvin levypallojen kanssa. Urheilullisuudella.

– Nyt pitää saada lisää yhteisiä kokemuksia. Vielä tulee sellaisia tilanteita, joissa näkee, ettei tunneta täysin toisiamme. Sitten kun aletaan, niin se tulee näyttämään vielä paremmalta.

Bejedi ja Koskimies pistekärkinä – Linda-Lotta Lehtoranta 8 syöttöä

Susiladiesilla erottui erityisen vahvasti takakenttä, jossa maestrona toimi Linda-Lotta Lehtoranta (5/2), joka tarjoili 8 syöttöä. 

– Meillä on erittäin älykkäitä pelaajia Linda-Lotta Lehtoranta etunenässä. Sara (Bejedi) pelasi parhaan pelinsä, mitä hän on pelannut maajoukkuekoripallossa, Salminen kehaisi.

Ensimmäistä maajoukkuekesäänsä liki kolmeen vuoteen Suomen paidassa viettävä Bejedi (13/4/5 syöttöä/4 riistoa) pääsi nautiskelemaan ja näyttämään taituruuttaan ja nopeuttaan erityisesti vapaalla kentällä. Bejedin kavalkadista löytyi mm. koko Viron joukkueen kahville vienyt tyylipuhdas no look -syöttö, josta Annika Holopainen (8/6) pääsi nostelemaan helpon layupin.

– Itse tuon aina energiaa pelin ja yritän parhaani, Bejedi hymyili ottelun jälkeen.

Anissa Pounds esitteli heittotaitoaan kolmella onnistuneella kolmosella.

10 pistettä ja 5 levypalloa tilastoineen Elina Koskimiehen merkitys kentällä näkyi hänen plus-miinus-tilastoissaan, joka oli tolkuton +46 vähän alle 26 minuutissa. Yhdeksään pisteeseen ylsivät Kati Ollilainen (9/9/5 syöttöä) ja kolme kolmosta nakuttanut Anissa Pounds (9/8).

Suomi pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 31.7. klo 15:00 Latviaa vastaan Urhea-hallissa.

– Latvialla on kovia pelaajia. Siihen peliin pitää tulla vielä kovempaa kuin tähän, Koskimies ennakoi.

> Ottelutilastot

 
9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

20.7.2023 17:51 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkueen loppukiri ei riittänyt Portugalia vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa naisten haastajamaajoukkueiden ottelussa Portugali veti pidemmän korren Suomesta 65-70 (34-27). Portugali repäisi eroa kolmannella neljänneksellä, mutta Suomi nousi vielä taistelemaan voitosta päätöshetkillä.

19.7.2023 21:16 Susiladies

Naisten haastajamaajoukkueen vahva toinen puoliaika siivitti Suomen voittoon Portugalista Kisakalliossa

Universiadeihin valmistautuva naisten haastajamaajoukkue aloitti maajoukkuekesänsä Kisakallion Susi Training Centerissä voittamalla harjoitusmaaottelussa Portugalin 93-53 (36-36). Suomi löysi iloisen peli-ilmeensä kylkeen selkeän joukkuetekemisen ja karkasi vierailta.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

7.8.2022 19:58 Susiladies

Kokenut, rutinoitunut ja isokokoinen Ruotsi päihitti Susiladiesin Scandic Cupin päätösottelussa

Susiladiesin kesän maaottelut saivat päätöksensä Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelatun Scandic Cupin sunnuntaipäivänä, kun länsinaapuri Ruotsi veti pidemmän korren loppunumeroin 66-82 (30-43).

5.8.2022 20:16 Susiladies

Loistoalku siivitti Susiladiesin voittoon Islannista Hakametsässä perjantai-illassa

Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelattava Scandic Cup käynnistyi naisissa Susiladiesin 89-67 (49-26) -voitolla Islannista. Susiladies sai häikäisevän alkurysäyksen pelille, minkä jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

31.7.2022 17:43 Susiladies

Urhea-hallissa satoi taivaalta kolmosia – Susiladies 20 pisteen voittoon Latviasta

Helsingin Urhea-hallissa nähtiin jo toista kertaa tänä viikonloppuna vauhdikas, urheilullinen ja sitkeä Susiladies, joka voitti 17 onnistuneen kolmen pisteen heiton siivittämänä Latvian 85-65 (50-35).

Näytä lisää vastaavia