Susiladies aloittaa ensi viikolla EM-karsintaurakkansa 14 pelaajan kokoonpanolla

31.10.2023 10:59 Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt 14 pelaajaa, jotka muodostavat Suomen EM-karsintaryhmän marraskuun 2023 ikkunassa, joka pelataan ensi viikolla. Susiladies saa vastaansa torstaina 9.11. Bulgarian vieraissa ja sunnuntaina 12.11. Unkarin Urhea-hallissa, Helsingissä.

Susiladies aloittaa EM-karsintaurakkansa ensi viikolla. Kuva: Ville Vuorinen.

EM-karsinnat vuoden 2025 EM-kisoihin pelataan kolmen ikkunan aikana, joissa jokainen kohtaa toisensa sekä kotona että vieraissa. Kyseessä on Susiladiesin ensimmäiset EM-karsintaottelut Ilkka Palviaisen komennossa, joka nimettiin huhtikuussa joukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

– Uudet karsinnat ja uudet mahdollisuudet totta kai nostattavat odotuksia ja innostusta niin pelaajien kuin valmennuksen osalta. Pelaajiemme kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta on aistittavissa erittäin kova näyttämisen halu ja etenkin ilo päästä pukemaan maajoukkueasu päälle. Totta kai myös esiintyminen toisessa ottelussa kotiyleisön edessä merkitsee kaikille meille valtavasti, Palviainen kommentoi.

Karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies matkustaa kohtaamaan Bulgarian torstaina. Kotiyleisön eteen joukkue taas pääsee sunnuntaina 16:00, kun Urhea-halliin saapuu vieraaksi edellisten EM-kisojen välieräjoukkue Unkari.

– Vastassamme tässä ensimmäisessä ikkunassa on ennakkotietojen pohjalta kaksi hyvin erilaista ja erilaisessa tilanteessa olevaa joukkuetta. Bulgaria on uudistunut valmennuksen sekä osittain pelaajistonsa osalta. Maajoukkuekoripalloilussa korostuu vahvasti yleensä maan koripalloilullinen identiteetti ja odotettavissa onkin organisoitu ja fyysinen vastus. 

– Unkari puolestaan on Euroopassa yksi naiskoripallon suurista. Maajoukkue kilpaili hienosti edellisissä EM-kilpailuissa ja seurajoukkuetasolla edustusta löytyy kahden joukkueen voimin naisten Euroliigasta. Heillä on laadukkaan palaajamateriaalinsa lisäksi vahva yhteinen kokemus viime kesältä joukkueena kilpailemisesta ja myös yhtenäinen pitkään hiottu pelikonsepti tukenaan.

Susiladiesin kokoonpano taas karsintaikkunan alla saa päävalmentaja Palviaisen hymyilemään.

– Meidän joukkueemme koostuu pääosin ulkomailla pelaavista ja muutamasta kansallisen sarjamme kärkipelaajasta. Olen erittäin iloinen siitä, että maajoukkuepelaajamme ovat aloittaneet kautensa tehokkaasti ja hyvällä itseluottamuksella Euroopan kentillä. Pääosin he ovat pelanneet joukkueissaan tärkeissä rooleissa ja merkittäviä minuutteja ottelusta toiseen, Palviainen aloittaa.

– Näistä elementeistä on myös valtava pääoma maajoukkueen käyttöön. Tarvitsemme itseluottamusta uhkuvia pelaajia pelataksemme rohkeasti ja yhtäältä tarvitsemme tehokkaita pelaajia onnistuaksemme. Kun tähän yhtälöön lisätään se, että haluamme kollektiivisesti pakottaa vastustajamme pois mukavuusalueeltaan, niin se kuvastaa melko hyvin sitä, millaista koripalloa haluamme karsintaikkunassa esittää.

Susiladies kokoontuu yhteen sunnuntaina 5.11.

Susiladiesin otteluaikataulu, EM-karsintaikkuna, marraskuu 2023

  • To 9.11. klo 19:00 Bulgaria – Susiladies, Samakov, Bulgaria
  • Su 12.11. klo 16:00 Susiladies – Unkari, Urhea-halli, Helsinki

Susiladies, EM-karsinnat, marraskuu 2023

Etunimi Sukunimi Seura
AARNISALO Elina Kangaroes (BEL)
KOSKIMIES Elina Keltern (GER)
LEHTORANTA Roosa Nördlingen (GER)
KUIER Awak Reyer Venezia (ITA)
TULONEN Helmi Sanga Milano (ITA)
LEHTORANTA Linda-Lotta Keltern (GER)
AGYEI Magdalene Torpan Pojat
SEPPÄLÄ Teresa Siena (NCAA)
POUNDS Anissa Gisa Lions (GER)
PIRTTINEN Veera Peli-Karhut
ÄIJÄNEN Anniina BAXI Ferrol (ESP)
KANERVA Meri Torpan Pojat
LAHTINEN Lotta-Maj AE Sedis Basquet (ESP)
KOSONEN Roosa Peli-Karhut

Päävalmentaja Ilkka Palviainen
Valmentaja Jussi Laakso
Valmentaja Mirka Dettmann
Valmentaja Jari Nykänen
Fysioterapeutti Niklas Hamnström
Fysioterapeutti Lilli Nikander
Lääkäri Lauri Alanko
Joukkueenjohtaja Ulla Karlsson
Joukkueenjohtaja Piia Kettunen

Susiladies on saanut nauttia vahvasta kotiyleisön tuesta edellisissä EM-karsinnoissa. Ulvotaan yhdessä Susiladies voittoon! Nappaa tiketit tassuun ao. nappulan kautta.

Hanki liput tästä >>

 
13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

11.11.2023 15:26 Susiladies

Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

8.11.2023 13:36 Susiladies

Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

Näytä lisää vastaavia