Susikoulun oppilaspaikat loppuun varattu

31.8.2022 13:33 Koripallon EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä 2015 lanseerattu ja suuren suosion saavuttanut Susikoulu saa jatkoa perjantaina käynnistyvissä koripallon EM-kisoissa Prahassa. Susikoulun oppilaspaikat on loppuun varattu.

Montpellierin Susikoulu oli menestys - sama meno jatkuu nyt Prahassa. Kuva: Ville Vuorinen

Susikoulu on tarkoitettu Prahaan saapuville Suomen joukkueen faneille eli koululaisille, jotka ovat ottaneet lomaa omasta koulusta päästäkseen katsomaan Susijengin otteita kisoihin. Susikoulua käydään viitenä päivänä eli Susijengin ensimmäisestä alkusarjan pelipäivästä, perjantaista 2. syyskuuta alkaen. Viimeinen koulupäivä on samalla Susijengin viimeinen alkusarjan pelipäivä torstaina 8. syyskuuta.

Susikoulun opetuskielinä ovat suomi ja englanti. Koulun opetussisältö rakennetaan arvostetun suomalaisen Liikkuva Koulu -filosofian mukaiseksi niin, että opetussuunnitelman sisällön painopisteinä ovat liikuntataitojen, monilukutaidon ja kulttuurillisen vuorovaikutuksen tukeminen niin, että oppilaiden laaja-alainen ajattelu kehittyy mainittujen teemojen parissa.

Fyysisesti koulua Prahassa käydään sekä Sudenpesän tiloissa että paikallisessa kumppanikoulussa, Zličínin alueella toimivassa ředitelka ZŠ a MŠ Praha 5 -koulussa. Kumppanikoulun löytymisessä ovat avustaneet Suomen Prahan suurlähetystössä työskentelevä Michal Pitin sekä Suomen naisten koripallomaajoukkueen valmentaja Mirka Dettmann.

Opettajina koulussa toimii kaksi kokenutta suomalaista luokanopettajaa, espoolainen Laura Suonranta ja lahtelainen Tytti Heikkinen. Susikouluun lähtevillä opettajilla on pitkä kokemus luokanopettajan työstä. Opettajat ovat toimineet lisäksi erilaisissa kansainvälisissä tapahtumissa mm. Kisakallion PopUp -kouluissa Montpellieristä, Rion olympialaisissa sekä Kiinassa ennen Pekingin talviolympialaisia.

Susikoulu kuuluu Kisakallion urheiluopiston innovaationa syntyneeseen Finnish PopUp School -konseptiin. Idea ensimmäisestä Susikoulusta syntyi Bilbaon MM-turnauksessa 2014 Kisakallion Urheiluopiston innovaationa. Tänä vuonna Susikoulu toteutetaan Prahassa yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston ja Koripalloliiton kanssa WSOY:n ja OKM:n tuella. Sudenpesä (Elämys Group) tarjoaa tiloja koulun käyttöön. Lisäksi Susikoulu on saanut lahjoituksen Tsekin koripalloliitolta. Liitto lahjoittaa Susikoulun oppilaille sekä heidän kummiluokalleen liput tiistaina 6.9. pelattavaan Suomi-Tsekki -otteluun.

Montpellierissä 2015 suomalaisille lapsille ja Susijengin faneille toteutettu historian ensimmäinen Susikoulu oli menestys ja keräsi laajasti myös kansainvälistä medianäkyvyyttä. Lisäksi ainutlaatuista innovaatiota ihasteltiin ja kiiteltiin laajasti koripallopiireissä. 

Prahassa järjestettävällä Susikoululla haluamme varmistaa, että uuden konseptin myötä lapsilla on mahdollisuus laajentaa kansainvälistä vuorovaikutusta sekä osallistua turnausviikon ohjelmiin koulun siitä kärsimättä.

- Koripalloliitto on aina tukenut vahvasti lasten ja nuorten oppimista osana suomalaisen koripallon strategiaa. Koulunkäynnin tukeminen on meille kunnia-asia. On hienoa, että meiltä löytyy kumppaneita, jotka jakavat arvomme, kommentoi Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

- On upeaa, että pystymme jälleen tarjoamaan Montpellierin Susikoulun ja Rion Olympialaisissa toimineen Finnish PopUp Schoolin parhaat ideat suomalaisille koululaisille nyt Prahassa, sanoo idean isä, Kisakallion projektijohtaja Harri Hollo innostuneena.

- Kiinnostus suomalaista koulua ja esimerkiksi suomalaista Liikkuva Koulu -ohjelmaa kohtaan ovat osoittaneet, että suomalainen monialainen koulutusosaaminen on maailmalla arvostettua ja koulustamme sekä uuden opetussuunnitelman mukaisista toimintatavoistamme ollaan kiinnostuneita globaalisti, jatkaa Hollo.

WSOY Susikoulun pääyhteistyökumppaniksi Prahaan

Jo Montpellierissä Susikoulun kumppanina toiminut WSOY on myös Prahan EM-kilpailuiden Susikoulun pääyhteistyökumppani.

- Koripalloliiton ja Kisakallion kasvatukselliset arvot tukevat erinomaisesti myös WSOY:n pian 145 vuoden kokemusta. Perinteikäs kustantamo on mielellään mukana lapsien kasvatustehtävässä, sanoo WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Susikoulun toteutusta Prahassa tukee myös opetus- ja kulttuuriministeriö sekä myös Koripalloliiton matkakumppanina toimiva Elämys Group.

Susikoulu tulee järjestämään suomalaiselle ja kansainväliselle lehdistölle mediatilaisuuden Prahassa keskiviikkona 7.9. yhdessä Koripalloliiton kanssa. Yksityiskohtainen aikataulu tarkennetaan yhdessä keskiviikkona kouluvierailun toteuttavan ja samalla välipäivää otteluista viettävän Susijengin kanssa.

 
12.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Autosalpa jatkaa maajoukkueiden yhteistyökumppanina pitkällä sopimuksella

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Autosalpa toimii jatkossa kaikkien Suomen koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanina. Sopimus pitää sisällään naisten sekä 18-vuotiaiden miesten EM-kilpailut.

10.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

PwC on koripallomaajoukkueiden uusi yhteistyökumppani

Konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö PwC toimii jatkossa Susijengin ja Susiladiesin yhteistyökumppanina. Sopimus on kestoltaan monivuotinen.

12.12.2023 09:40 Yhteistyökumppanit

Kohti Susijengin EM-kotikisoja: Koripalloliitto jatkaa tapahtumatuotantoyhteistyötään

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen Stamenion kanssa. Sopimuksen myötä jatkuu Koripalloliiton järjestämien ottelutapahtumien tuottamista ja ohjaamista koskeva yhteistyö.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

12.7.2023 13:26 Susijengi

Koripalloliiton ja Veikkauksen yhteistyö laajenee - Veikkaus maajoukkueiden yhdeksi pääyhteistyökumppaniksi

Veikkaus ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä Veikkaus on jatkossa yksi MM-kisoihin valmistautuvan Susijengin, Susiladiesin ja pyörätuolikoripallon maajoukkueiden pääyhteistyökumppaneista.

30.6.2023 10:46 Yhteistyökumppanit

Susikoulu koripallon MM-kisoihin Japaniin?

Kesä etenee ja Susijengin esiintyminen MM-parketilla lähestyy. Elo-syyskuun vaihteessa Japanin Okinawalla pelattavat MM-pelit ovat myös monen lapsiperheen kalenterissa. Tiedustelut suuren suosion saavuttanutta ja EM-kilpailuissa 2015 Montpellierissä ja 2022 Prahassa toteutettua Susikoulua kohtaan ovat lisääntyneet kesälomien alettua.

3.5.2023 10:00 Susijengi

Autosalpa Suomen koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppaniksi

Autosalpa toimii jatkossa sekä Susijengin että Susiladiesin yhteistyökumppanina. Autosalpa on suomalainen perheyritys, jolla on Etelä-Suomessa kahdeksan toimipistettä.

28.4.2023 12:50 Susijengi

Susijengin MM-kisojen matkapaketit tulevat myyntiin tapahtumakumppani Elämyksen kautta

Susijengi-fanien osalta jännitys tiivistyy tulevana lauantaina, kun FIBA suorittaa vuoden 2023 MM-kisojen lohkoarvonnat. Kumppani Elämyksen kautta tulee myyntiin 2.5. kaiken tarvittavan sisältävät matkapaketit Aasian MM-kisoihin.

20.1.2023 14:30 Susijengi

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu - yhteistyön aikana on liikutettu jo yli 120 000 lasta

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmä ovat solmineet jatkosopimuksen vuonna 2015 alkaneelle yhteistyölle. Uusi sopimus kestää vuoteen 2025 saakka. Pirkka Street Basket -kiertueiden, Pirkka Pikkusudet koris-koulujen ja -riehojen ja maajoukkuenäkyvyyden lisäksi Susijengi ja Pirkka lähtevät mukaan myös K-Marketin kiusaamisvapaa vyöhyke -kampanjaan.

7.11.2022 10:00 Susijengi

Fixus ja Koripalloliitto jatkavat yhteistyötään

Fixus ja koripallomaajoukkueet ovat solmineet vuoden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Suomen johtava autovaraosa-, lisävaruste- ja huoltopalveluketju Fixus on toiminut maajoukkueiden yhteistyökumppanina vuodesta 2020 lähtien.

Näytä lisää vastaavia