Susijengiläiset pääsivät tositoimiin Euroopassa

24.9.2023 18:53 Kilpailukaudet ovat hiljalleen käynnistymässä Euroopassa ja sarjakausi käynnistyi Espanjassa ja Slovakiassa sekä Saksassa pelattiin cupia. Henri Kantonen puolestaan debytoi Liettuan liigassa.

Henri Kantonen debytoi Liettuan liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liiga käynnistyi Sasu Salinin osalta tappiollisesti, kun Teneriffa taipui Malagan vieraana 75-98 (40-45). Salin heitti kolme pistettä ja sai kaksi merkintää levypallo- ja syöttösarakkeisiin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen kausi Manresassa puolestaan alkoi niukalla 92-97 (44-39)-tappiolla Gran Canarian vieraana. Valtosen ainoaksi tilastomerkinnäksi kirjattiin yksi levypallo.
Ottelutilastot

Saksassa kilpailukausi saatiin käyntiin cupin avauskierroksella. Aatu Kivimäen ja Daniel Janssonin kausi Tigers Tübingenin kanssa alkoi 64-78 (32-38)-tappiolla Löwen Braunschweigille. Kivimäki saalisti tilastoikseen kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg puolestaan sai voitokkaan alun, kun se kaatoi vieraskentällä Bayreuthin 89-82 (50-52).
Ottelutilastot

Merlins Crailsheimin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert joutui pettymään Giessen 46ersin ollessa kotikentällään vahvempi numeroin 73-79 (35-42).
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball jatkoi voittoisasti kaataessaan Saint-Quentinin 81-65 (44-33). Jantunen auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, kuudella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Paris on aloittanut kautensa kahdella voitolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Henri Kantonen sai tulikasteensa Liettuan liigassa ja pisti tauluun kolme pistettä, viisi levypalloa ja neljä syöttöä, mutta Mazeikiu taipui kotonaan BC Jonavalle 79-82 (39-38). Daniel Dolenc heitti kuusi pistettä ja nappasi kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Severi Kaukiainen debytoi vahvasti Slovakian liigassa, kun Patrioti Levice kaatoi kotonaan Spisski Rytierin 89-74 (50-34). Kaukiainen heitti ottelussa 11 pistettä ja täytteli tilastojaan myös yhdellä syötöllä.
Ottelutilastot

Tanskan liigassa Ilmari Toikkasen Svendborg Rabbits haki vierasvoiton BC Kööpenhaminan vieraana 73-67 (33-36). Toikkanen merkkautti tilastoihinsa viisi pistettä, neljä levypalloa, riiston ja torjunnan.
Ottelutilastot

Viikon toisessa ottelussaan Svendborg jätti Bakken Bears Academyn vaille mahdollisuuksia 93-65 (46-33)-voitolla. Toikkanen nosti kaksi pistettä ja kahmi neljä levypalloa.
Ottelutilastot

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia