Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

26.2.2018 10:00 MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

Kuudennen pelaajan roolia Bulgaria-voitossa kiittelivät mm. Susijengi-kippari Shawn Huff..

...kuudesti kaaren takaa sivaltanut Mikko Koivisto..

..sekä Susijengin taistelun ilmentymä Juho Nenonen. Kuvat: Ville Vuorinen / Koripalloliitto.

- Yleisön merkityksen näki loppuminuuttien vaikeilla hetkillä. Vaikka Bulgaria upotti masentavaa heittoa yksi toisensa jälkeen sisään ja oltiin viisi pistettä perässä, ratkaisuhetkillä yleisö jaksoi ja jaksoi ja pani meidät uskomaan, että me voidaan hoitaa peli kotiin. Meillä oli todellakin kuudes pelaaja kentällä tänään, uhkui Susijengin kapteeni Shawn Huff.

Kuusi kolmen pisteen heittoa upottaneen heittäjä-ässä Mikko Koiviston mukaan joukkue oli perjantaisen Islanti-tappion jälkeen päättänyt pestä kasvonsa kotiparketillaan. Lopullisen energian Bulgarian kaatoon Susijengi sai kuitenkin faneiltaan, jotka pitivät kiitettävästi ääntä läpi ottelun.

- Kuudes pelaaja on aina meille tosi tärkeä. Islannista lähdettyämme päätimme sisuuntua ja näyttää kotiyleisölle, mihin pystymme, ja he antoivat meille tarvitsemamme tuen. Silloin kun jalka painaa ja vähän väsyttää, tuo lisää voimaa kuulla, kuinka rummut pärisee ja yleisö kannustaa, Koivisto hehkuu.

Ennen Bulgaria-ottelua Susijengin leirissä korostettiin jälleen kerran sitä, kuinka lukuisten avainpelaajien ollessa sivussa tarvitaan uusia pelaajia eturiviin. Sunnuntai-illan sytyttäjäksi ja yleisönsuosikiksi nousi Korisliiga-veteraani Juho Nenonen, joka langetti pitkän varjonsa Bulgarian tähtipelaajan Alexander Vezenkovin ylle, repi ja raatoi kahdeksan levypalloa joukkueelleen ja upotti tärkeät neljä pistettä.

- Voin sanoa, että halli oli täynnä ”jogurtintekijöitä” tänään, viittasi Nenonen fanien rooliin Bulgaria-voitossa.

- Oli henkisesti iso voitto joukkueelle kuin henkilökohtaisesti minullekin. Mahtavaa, että pystyy antamaan jotain takaisin suomalaiselle koripallolle ja koripalloyhteisölle, mikä on antanut minulle näiden vuosien aikana niin paljon.

Susijengin pelaajat lähtevät nyt kukin omiin seurajoukkueisiinsa kauden 2017-18 loppukolmannekselle. Seuraavan kerran maajoukkue kokoontuu kesäkuun lopulla MM-karsintaikkunassa, joka huipentuu MM-jatkokarsintapaikan ratkaiseviin otteluihin Tshekkiä ja Islantia vastaan.

Kapteeni Shawn Huff lähettää faneille terveisensä ja kiitoksensa seuraavia maaotteluita odotellessa.

- On mahtavaa, että olemme saaneet Suomeen tällaiseen koriskulttuurin, että yleisö tietää pääsevänsä meidän peleihin pitämään hauskaa. Erityisen kivaa oli päästä antamaan heille kotiin vietäväksi voitto, jonka hakemisessa he olivat huikean suuressa roolissa.

Liity Susijengin kuudenneksi pelaajaksi jo tänään! Kuudennelle pelaajalle ensimmäisenä tuoreet Susijengin kuulumiset ja uutiset, kutsuja Susijengin tapahtumiin ja etuosto-oikeuksia, ajankohtaista tietoa suomikoriksesta sekä etuja Susijengin virallisista fanikamoista shop.basketissa.

6. pelaajilla mahdollisuus ostaa MM-karsintojen seuraavaan kotiotteluun (Suomi-Islanti) early bird -liput erikoishintaan.

 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

Näytä lisää vastaavia