Susijengi korkkasi Metro Areenan voitolla, nuori kaarti ”ilmiömäisen rohkea”

31.8.2018 22:11 Susijengi järjesti lämpimät tupaantuliaiset uudessa kotiluolassaan Espoo Metro Areenassa päihittämällä nuorella ja nälkäisellä kokoonpanollaan Latvian 80-73 (39-37). Suomen puolustus oli rautaa läpi ottelun ja Antti Kanervon liekinheitin sytytti Susijengin hyökkäyksen päätösneljänneksellä ilmiliekkeihin.

Susijengin tupaantuliaiset: ensimmäinen voitto Latviasta kymmeneen vuoteen. Kuva: Ville Vuorinen

Susijengin tuoreen kotiluolan 3182-päinen kotiyleisö koki sydämentykytyksiä, kun Latvia oli karata tyystin kolmannen neljänneksen loppupuolen 11-0-juoksullaan, joka vei sen 45-53-johtoon. Juho Nenosen pitkä kakkonen kuitenkin katkaisi latvialaisten flown ja hetkeä myöhemmin Susijengin kapteeninnauhaa kantanut Jamar Wilson nappasi laumansa selkäänsä molemmissa päissä kenttää.

Päätösneljänneksellä yleisön verkkokarvoille piirtyi tuttuja muistoja viime marraskuun Bulgariaa vastaan pelatusta MM-karsintaottelusta: Antti Kanervolle asetettiin skriinejä, jotka heittäjä-ässä käytti fiksusti saaden tarvittavasti tilaa kaukoheittoihin.

Antti Kanervon peli-ilme. Kuva: Ville Vuorinen.

Kun Kanervon ranne lämpenee, niin se lämpenee kuin mikroaaltouunissa. Äänekosken miehen kolme peräkkäistä kolmosta toivat Suomelle vipuvarren, jonka Wilsonin no look -syöttöä Matias Ojalalle väänsi kymmenen pisteen johdoksi 72-62.

Latvialaiset kykenivät vielä kipuamaan yhden pisteen päähän, kun kellossa oli aikaa reilut kaksi minuuttia.

"Jammu" Wilsonin taidonnäyte. Kuva: Ville Vuorinen.

Aikalisän jälkeen suoritusvarmuus löytyi jälleen. Susijengin puolustus piti viimeiset kaksi minuuttia latvialaiset nollilla ja viimeistään Wilsonin puolustajamerestä veivaama lay-up ratkaisi voiton suomalaisille.

Tuovi: ”Kamppailu ja terävyys”

– Yleensä meillä on ollut vaikeaa kamppailutilanteet fyysisempää Latviaa vastaan. Tänään kamppailimme heti alusta lähtien ja olimme terävästi pelissä kiinni. Kyllä se osoittaa, että emme tulleet tähän peliin pelkästään tämä viikko alla, vaan on ollut haastajamaajoukkuetta ja muita tapahtumia, jotka kantoivat siihen, että olemme valmiimpia pelaamaan kovia otteluita, Suomen apuvalmentaja Lassi Tuovi kertoi ottelun jälkeen.

Susijengi oli ottelun päällä ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Pieni notkahdus kolmannella neljänneksellä oli kostautua, mutta joukkuepuolustus piti huolen, että lopussa taisteltiin voitosta.

6. pelaaja pääsi nauttimaan susipuolustuksesta parhaimmillaan. Kuva: Ville Vuorinen.

– Kanervon kolmosten kautta saimme hyökkäyspään auki, mutta kyllä se puolustukseen ratkesi. Ensimmäisellä puoliajalla olimme ruorissa, kun saimme levypallot ja pääsimme juoksemaan. Ilman sitä meillä ei ole mahdollisuuksia saada peliä haltuun.

Susijengi vei levypallot 48-44 ja onnistui pakottamaan Latvian 15 menetykseen, kun taas suomalaiset pitivät pallosta mainiosti huolta sortuen vain viiteen menetykseen.

Nuoret nälkäiset sudet ja laumanjohtaja

Poikkeuksellisen nuorella kokoonpanolla pelanneen Susijengin kokoonpanoon kuului peräti neljä tulokasta (Matias Ojala, Ville Tahvanainen, Ricky Waxlax, Henri Kantonen) ja kolme alle viisi miesten maaottelua pelannutta (Topias Palmi, Fiifi Aidoo, Mikael Jantunen).

Ojala (4/1) kunnostautui rouhijana, Aidoo (7/1) ajoi muutamaan kertaan urheilullisesti korille ja väläytteli taitojaan puolustuspään terrierinä sekä Palmi (7/5) pääsi esittelemään hyökkäyspään taitojaan.

Matias Ojala teki oivan ensiesiintymisen. Kuva: Ville Vuorinen.

– Tätä varten on taas treenattu koko kesä, että pääsee jälleen pukemaan Susijengin paidan päälle. Joukkueella ja itsellä meni ihan hyvin. Sain tuotua energiaa kentällä ja tuli tehtyä pari koriakin, Palmi kommentoi ottelun jälkeen.

Jo MM-karsinnoissa irti päässyt Jantunen taas viilsi parketilla kuin veteraani keräten Susijengi-uransa ensimmäisen tupla-tuplan 10 pistettä ja 11 levypalloa.

Konkariosastolla Kanervon (17/4/3 syöttöä) lisäksi hyökkäyspään sytyttäjänä toimi päätösneljänneksellä isoja heittoja upottanut Juho Nenonen (7/3). Suomen pistekärki ja ehdoton kentän kuningas oli kuitenkin Wilson, joka taiteili 19 pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Laumanjohtaja oli syystäkin tyytyväinen suojattiensa esiintymisestä.

Juho Nenonen nakutti tärkeitä heittoja Susijengille. Kuva: Ville Vuorinen.

– He tekivät enemmän kuin hemmetin hyvää duunia. Pukukopissa katsoin ympärille ja mietin, kuinka paljon uusia kasvoja ympärillä on. Oli ilmiömäistä, miten rohkeasti jokainen uusista pelaajistamme pelasi, Wilson virkkoi.

– He ovat varmaan katsoneet kokeneempiaan pelaamassa, koska he tulivat ja pelasivat samalla tavalla.

Susijengi pelaa seuraavan kerran Espoo Metro Areenalla ensi keskiviikkona 5. syyskuuta, kun Suomen vieraaksi matkustaa Euroopan ehdottomaan kärkeen kuuluva Liettua.

Lisätietoja: Ottelutilastot
Lisätietoja: Ottelutilastot.pdf

 
14.11.2022 21:18 Susijengi

Susijengi rynni ryhtiliikkeen jälkeen Virolta karkuun

Jälleen kerran Viro teki MM-karsintaottelusta Susijengille vaikean, mutta toisen jakson alhosta noustuaan Susijengi hallitsi peliä. Mikael Jantunen säkitti piste-ennätyksensä, Alexander Madsen ja Daniel Dolenc dominoivat korinalustaa ja Sasu Salin säkitti karkumatkan ratkaisuheitot, kun Susijengi nautti 5528-päisen kotiyleisön edessä 91–71 (39-41) -voiton.

11.11.2022 22:20 Susijengi

Fyysinen Saksa järjesti Susijengille klinikan Bambergissa

Saksa ampaisi perjantai-iltana yksin MM-jatkokarsintalohko J:n piikkipaikalle kaatamalla Susijengin pistein 94–80 (44–36). Saksa piti läpi toisen puoliajan vierailleen klinikkaa tehokkaasta eurooppalaisesta joukkuehyökkäyksestä, ja vaikka Susijengi virittelikin loppukiriä, osoittautui Saksan hankkima turvaväli turhan suureksi vieraiden saavuttaa.

11.9.2022 19:18 Susijengi

Susijengi jyräsi Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon 55 vuoden tauon jälkeen!

Jos Kroatia todellakin taktikoi Susijengin EM-neljännesvälierävastustajakseen, olisi sen kannattanut miettiä kahdesti. Lauri Markkanen rynni tauluun 43 pistettä, Sasu Salin ja Edon Maxhuni löysivät heittoranteensa ja roolipelaajat Henri Kantosesta Miro Littleen näyttivät parastaan, kun Susijengi eteni historiallisesti Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon!

8.9.2022 17:43 Susijengi

Susijengi tyylitteli Hollannin kumoon alkulohkon päätösottelussa

Susijengin aika Prahassa sai voitokkaan päätöksen torstai-iltapäivänä, kun lohkojumbo Hollanti kaatui O2 Arenalla pistein 88–67 (48–31). Susijengi dominoi kenttätapahtumia joukkuepuolustuksellaan ja kolmen pisteen heittopelillään ja piti huolen siitä, etteivät oranssipaitojen korisepät saaneet tilaisuutta syttyä liekkeihin.

6.9.2022 23:34 Susijengi

Susijengi leimasi Berliinin lentoliput Tshekin kustannuksella

Susijengi varmisti paikkansa EM-kisojen huipennuksessa Berliinissä peittoamalla kiihkeäksi käyneessä tiistaiottelussa kisaisäntä Tshekin 98–88 (51–45). Eikä talon isännästä ollut kahta sanaa. Lauri Markkanen ja Sasu Salin välkehtivät pääosissa, kun Susijengi otti ohjat jo varhain ja kohosi jokaisen vaikean hetken partaalta takaisin ruoriin.

6.9.2022 00:45 Susijengi

Mitalisuosikki Serbia järjesti klinikan Susijengiä vastaan

Susijengi sai EM-kisojen kolmanteen ottelunsa suurta ennakkosuosikkia Serbiaa vastaan salama-alun, kun Edon Maxhuni upotti kymmenen pistettä neljään minuuttiin. Valmentajavelho Svetislav Pesicin komentama Serbia nykäisi kuitenkin seuraavan kolmeminuuttisen 14–0 ja petasi siten tiensä vastaansanomattomaan 100–70 (62–34) -voittoon.

3.9.2022 18:34 Susijengi

Susijengi raateli Puolan, EM-voittotili riemuiten auki!

Parempaa ottelua Susijengi ei olisi pystynyt pelaamaan EM-avauspäivän Israel-tappion jälkeen! Koko lauma puri raateluhampaansa syvälle Puolan pelisuunnitelmaan ja ammensi maailmanluokan puolustuspään esityksestä iloa ja energiaa hyökkäyspäähän. Susijengi sai huudattaa kotihallikseen muuttunutta Prahan 02 Arenaa 89–59 (44–30) -ilotulituksella.

2.9.2022 18:35 Susijengi

Trillerillä alkuun: Israel narutti Susijengiä jatkoajalla

Susijengin seitsemän ottelun pituinen karsinta- ja arvokisavoittojen putki katkesi perjantaina Prahan EM-kisa-avauksessa, kun Israel hyvitti viikon takaisen MM-karsintatappionsa 89–87 (40–40, 77–77) -jatkoaikavoitolla. Susijengillä oli voiton avaimet tassussaan varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla, mutta jatkoajalla Israelin rutiini kesti.

28.8.2022 20:59 Susijengi

Sasu Salin heitti häkälöylyt Saku Suurhallissa – Susijengi tuuman päähän MM-kisapaikasta

Isäntäjoukkue Viro repi, puri ja hiersi ja kaivautui naruista takaisin peliin mukaan kotiyleisönsä mylviessä, mutta Susijengi kesti paineet. Susipuolustus nauliutui kohdalleen ratkaisevilla hetkillä ja ninjana varjoista ampaissut Sasu Salin latoi kolmosen toisensa jälkeen, kun Susijengi päätti illan Tallinnassa 68–76 (36–47) -voittoon.

25.8.2022 21:36 Susijengi

Susijengi rynnisti MM-karsintavoittoputkelle jatkoa, Israel kaatui Tampereella

Susijengin MM-karsintavoittojen putki kasvoi torstaina yhdellä. Periksiantamattomana vastustajana tunnettu Israel kaivautui loppuhetkillä 13 pisteen takaa tasoihin, mutta puolustuspään ryhtiliike ja Elias Valtosen, Lauri Markkasen ja Petteri Koposen viime minuuttien onnistumiset takasivat Susijengille 79–73 (47–37) -voiton 11 554 katsojan hurratessa.

18.8.2022 22:19 Susijengi

Jyväskylä ulvoo! Susijengi kaivautui nitrovoittoon, Markkanen huudatti katsomoa 42 pisteellä

Ensimmäinen Jyväskylässä pelattu miesten maaottelu 34 vuoteen olisi tuskin voinut mennä paremmin. 4644-päinen kotikatsomo sai ulvoa ja tuuletella, kun kotikaupungin iso poika Lauri Markkanen heitti löylyä 42 pisteellä ja Susijengi noudatti oikeaoppista draaman kaarta kohoamalla kymmenen pisteen takaa 97–94 (87–87, 47–44) -voittoon Ukrainaa vastaan.

11.8.2022 21:39 Susijengi

Liettua laittoi Susijengin mankeliin Vilnan illassa

Liettua antoi Susijengille täyden 40 minuutin oppitunnin kansainvälisen koripallon lainalaisuuksista, kun joukkueet kohtasivat toiseen kertaan kahdessa illassa. Liettua rynnisti 213-senttisen Jonas Valanciunasin onnistumiset moottorinaan 25–1-johtoon ja rymisteli ottelusta 87–52 (51–24) -murskavoiton.

6.8.2022 22:27 Susijengi

Ralli päälle! Susijengi pyöritteli Belgiaa Hakametsässä

Tampereen Hakametsän jäähallissa päästiin lauantai-iltana perinteiseen Delfin Basket -tunnelmaan. Susijengi nosti selkeästi tasoaan sitten toissailtaisen Belgia-tappion ja laulatti 4410-päistä kotiyleisöä iloisella ja henkeä nostattavalla 80–71 (43–37) -revanssivoitolla.

4.8.2022 22:28 Susijengi

Susijengi karisteli kesäterää Hakametsässä, Belgia pykälän vahvempi

Susijengi pelasi ensimmäisen maaottelunsa sitten keskikesän voitokkaan MM-karsintaikkunan kohdatessaan Belgian Tampereen Hakametsässä Scandic Cupin avauspäivänä. Susijengi toipui murska-alusta ja piti peliä pitkään näpeissään, kunnes Belgia osui viime minuuttien ratkaisuheitoissa ja nappasi 71–75 (40–39) -voiton.

3.7.2022 23:57 Susijengi

Susijengi narrasi voiton Kroatiasta Rijekan saunassa, viides voitto taskussa MM-jatkokarsintoihin

Aikakaudet vaihtuvat, Susijengin olemus säilyy. Kroatia tuuletteli lähes varmaa voittoaan sunnuntain MM-karsintaottelun viimeisellä minuutilla, kunnes Edon Maxhunin ja Lauri Markkasen kolmoset ja liian aikaisin nuolaisseen isäntäjoukkueen täydellinen sulaminen vapaaheittoviivalta veivät Susijengin 79–81 (34–43) -vierasvoittoon Rijekan trooppisissa olosuhteissa.

30.6.2022 22:02 Susijengi

Susijengi varmisti MM-karsintalohkon voiton Lassi Tuovin päävalmentajadebyytissä

Espoo Metro Areenan 6951 katsojan kotiyleisö sai helteisenä torstai-iltana täyden lipunhinnan edestä viihdettä, kun Susijengi raivosi 85–69 (43–46) -revanssivoittoon Ruotsista uuden päävalmentajansa Lassi Tuovin debyyttiottelussa. Hitaan alun jälkeen Susijengi dominoi peliä urheilullisuudellaan ja monipuolisuudellaan ja jyräsi MM-karsintalohkonsa voittoon.

17.6.2022 16:07 Susijengi

Susihaastajat taistelivat tasapelin toisesta Tallinnan ottelustaan

Susijengin haastajamaajoukkue päätti kesäkuun toisen Viro-maaottelunsa diplomaattisesti ani harvinaiseen 74–74 (32–28) -tasapeliin. Viro johti ottelua kuudella pisteellä vielä päätösjakson puolessavälissä, mutta edellisillan tavoin Suomi oli terävänä loppuminuuteilla ja sai vielä viime sekunneilla potentiaalisen voittoheiton ilmaan.

16.6.2022 20:38 Susijengi

Susijengin haastajat kaivautuivat jatkoaikavoittoon Tallinnassa

Hetken hurmosta ja hiomattomuutta, väläyksiä virtuositeetista ja parantamisen varaa: Susijengin haastajamaajoukkue käynnisti maaottelukesän torstaina Tallinnassa 72–76 (30–39, 62–62) -jatkoaikavoitolla Virosta. Kiihkeän kamppailun ratkaisevat korit upottivat Fede Federiko, Miro Little, Perttu Blomgren ja Severi Kaukiainen.

28.2.2022 21:36 Susijengi

Susijengi teki suomalaista palloiluhistoriaa – Euroopan mestari Slovenia kaatui jo toisen perättäisen kerran

Susijengi otti jättimäisen harppauksen kohti vuosien 2022–23 MM-jatkokarsintaa kukistamalla hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian jo toisen kerran. Sasu Salin liekitti Susijengin 21 pisteen johtoon avauspuoliskolla, ja kun Slovenia kiri lopussa kantaan, varmistivat Ilari Seppälän ja Elias Valtosen onnistumiset Suomelle 79–83 (31–52) -vierasvoiton.

25.2.2022 21:24 Susijengi

”Tulevaisuuden Susijengi” saalisti Euroopan mestarin hampaisiinsa

Hallitseva Euroopan mestari ja olympianelonen Slovenia ei saanut moottoriaan kertaakaan kunnolla käyntiin perjantai-illan MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. Sasu Salin osui kaaren takaa seitsemän kertaa, 17-vuotias Miro Little hurmasi yleisön energiallaan ja joka ikinen penkiltä tullut pelaaja toi lisää energiaa Susijengin 86–76 (32–31) -voitossa.

Näytä lisää vastaavia