Susijengi karisteli kesäterää Hakametsässä, Belgia pykälän vahvempi

4.8.2022 22:28 Susijengi pelasi ensimmäisen maaottelunsa sitten keskikesän voitokkaan MM-karsintaikkunan kohdatessaan Belgian Tampereen Hakametsässä Scandic Cupin avauspäivänä. Susijengi toipui murska-alusta ja piti peliä pitkään näpeissään, kunnes Belgia osui viime minuuttien ratkaisuheitoissa ja nappasi 71–75 (40–39) -voiton.

Olivier Nkamhoua jatkaa vahvaa nousuaan Susijengin isossa päässä. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengi johti ottelua suurimman osan pelin jälkipuoliskosta, kunnes Belgia nykäisi tasatilanteesta 63–68-johtoon nelisen minuuttia ennen loppua.

Petteri Koposen (2/5/4 syöttöä) vapaaheitot ja kolmannella jaksolla irti päässeen Sasu Salinin (12/2) kolmonen palauttivat Susijengin tasatilanteeseen, mutta Retin Obasohanin (6/2/4 riistoa) ajo ja Hans Vanwijnin (8/5) taaksepäin kallistuva hyppyheitto tarjosivat vieraille riittävän turvavälin voiton varmistamiseksi.

Luonteeltaan ottelu oli tyypillinen tauon jälkeinen maaottelu. Lujaa mentiin kentän päästä toiseen, kaksitoista susipelaajaa kellotti vähintään 11 minuuttia peliaikaa ja hetkittäiset yksilölliset ja joukkueonnistumiset tekivät ajoittain tilaa kommunikaatiovirheille ja harhasyötöille.

- Aikamoista rallia oli. Kaksitoista pelaajaa pääsi näyttämään isoilla minuuteilla, tietyt pätkät saatiin onnistumaan todella hyvin ja sitten tuli sellaisia pätkiä, että näytti siltä, ettei oltu pelattu yhdessä koskaan. Mutta sekin on ihan inhimillistä, kolmannen ottelunsa Susijengin peräsimessä valmentanut Lassi Tuovi kuittasi.

Nkamhoualle tupla-tupla, Blomgrenille debyytti

Ottelun alkupeli ennakoi täystyrmäystä, kun Belgia rullaili punaisella matolla paraatimarssia korille ja ”Leijonat” takoi taululle 4–14-lukemat Susijengin saatua joukkuevirheet täyteen neljässä minuutissa.

Kuten odotettua, Susijengin valmennusjohto oli hereillä ja ohjeisti tarvittavat korjausliikkeet. Olivier Nkamhoua (14/10) ja Remu Raitanen (7/5) herättivät isäntäjoukkueen hyökkäyspään onnistumisillaan ja susipuolustus sai Belgian hyytymään.

Kotijoukkueen korkeimmista tehoista vastasi tupla-tuplan kaapinut ja vasta kuudennen miesten maaottelunsa pelannut Nkamhoua, joka hemmotteli Hakametsän yleisöä kahdella voimakkaalla donkilla, yhdellä ilmavalla heitontorjunnalla, vahvalla levypallopelaamisella sekä yhä kehittyvällä puolustuspään presenssillä.

- Helmikuun loukkaantumisen jälkeen olen tullut vahvemmin takaisin joka päivä ja keksinyt peliini treenaamalla ja filmiä katsomalla sellaisia asioita, joiden ansiosta voin sanoa olevani joka päivä parempi pelaaja, Nkamhoua arvioi omaa esitystään.

Muitakin väläytyksiä nähtiin.

Avauspuoliskolla Belgian puolustuksen pimennossa ollut Sasu Salin löysi jyvänsä tauon jälkeen, Remu Raitanen väläytteli ratkaisukykyään avausneljänneksellä upottamalla seitsemän pistettään lähes peräjälkeen. Petteri Koponen löysi nuoruutensa jalat toisella neljänneksellä jakamalla perättäin kolme koriin johtanutta syöttöä ja hakemalla kaksi hyökkäyslevypalloa. Carl Lindbom (6/2) vei Susijengin perättäisillä kolmosillaan johtoon juuri ennen taukoa.

Hakametsässä nähtiin myös susidebyytti, kun Salon Vilppaan Perttu Blomgren (3/3) juoksi kentälle ensimmäisen kerran miesten maajoukkueen kanssa. Blomgren kellotti vajaat 14 peliminuuttia, upotti kolmannella jaksolla tyylipuhtaan kolmosen, toi palloa varmasti ylös Belgian koko kentän paineessa ja osoitti puolustuspään otteillaan olevansa sulava lisä susipuolustukseen.

- Eka vaihto ja ekat pallonhallinnat jännittivät aika paljon, mutta sehän kuuluu asiaan. Toinen vaihto tuntui jo paljon luonnollisemmalta ja siitähän se peli lähti vähitellen rullaamaan. Kun tajusi, että koristahan tämä vain on, oli taas helpompaa, Blomgren hymyili.

Myös valmennusportaassa nähtiin debyytti, kun Teemu Rannikko otti pitkään odotetun paikkansa Mikko Larkaksen ja Hanno Möttölän rinnalla.

Tuovi: ”Prosessi jatkuu”

Susijengi ei joudu odottamaan revanssin paikkaa kauaa, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen Hakametsässä lauantai-iltana klo 19.30.

Lassi Tuovi hymyili luottavaisesti taiston tauottua ja joukkueensa jäätyä jakamaan nimikirjoituksia perinteikkääseen Hakametsän halliin.

- Tämä on prosessi, ja prosessi jatkuu, Tuovi hymähti.

- Jatketaan tästä lauantaille ja parannetaan niitä asioita, jotka olivat tänään vaiheessa, päävalmentaja kommentoi.

Susijengi – Belgia 71–75 (16–20, 40–39, 59–56), miesten maaottelu, Tampere 4.8.2022

Susijengi: Olivier Nkamhoua 14/10, Sasu Salin 12/2, Remu Raitanen 7/5, Elias Valtonen 7/4, Edon Maxhuni 7/1/3 syöttöä, Carl Lindbom 6/2, Shawn Huff 4/2, Hannes Pöllä 4/2, Topias Palmi 4/0, Perttu Blomgren 3/3, Petteri Koponen 2/5/4 syöttöä, Ilari Seppälä 1/0, Luukas Vaara.

Belgia: Emmanuel Lecomte 18/2/5 syöttöä, Ismael Bako 13/9/2 blokkia, Pierre-Antoine Gillet 11/1, Hans Vanwijn 8/5.

26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

27.8.2023 19:05 Susijengi

Japani hurmosvoittoon Susijengistä päätösjakson heittomyllyllä

Susijengi johti Japania kahdeksallatoista pisteellä sunnuntain MM-kisaottelun kolmannen jakson lopussa ja pystyi jo maistamaan MM-avausvoittonsa. Keisei Tominaga herätti kuitenkin kotijoukkueen onnistumisillaan ja viitoitti tien villiin päätösjaksoon, jonka aikana Japani latoi kuin liukuhihnalta heittoa susisukkaan ja karkasi 98–88 (36-46) -voittoon.

25.8.2023 14:24 Susijengi

Australia näytti mestarin elkeitä MM-avauksessa

Suomalaisyleisö rokkasi, Australian pelaajat kiukuttelivat ja Susijengin johto kasvoi parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen perjantain MM-avausottelussa. Sen jälkeen olympiapronssimitalisti Australia oppi virheistään, valjasti odotetut aseensa käyttöön ja karkasi 72–98 (40–45) -voittoon.

16.8.2023 21:40 Susijengi

Susijengi sai Latvialta kyytiä MM-kenraalissaan

Lauri Markkasta lepuuttanut Susijengi löi tukevat alkutahdit MM-kenraalissaan Latviaa vastaan Riiassa, mutta siihen joukkueen ilonaiheet jäivätkin. Latvia alkoi viritellä karkumatkaa jo ottelun toisella jaksolla ja ampaisi Susijengiltä karkuun kolmannella jaksolla Dairis ja Davis Bertansin ratkaisuilla. Loppulukemat merkittiin Latvialle 94–57 (39–32).

14.8.2023 22:03 Susijengi

Liettua revanssivoittoon sisukkaasta Susijengistä

Susijengi oli jo lähellä vainuta toisen perättäisen voittonsa Liettuaa vastaan maanantai-iltana Klaipedan hallin hiidenpadassa. Päätösjakson keskivaiheen musta pariminuuttinen takasi kuitenkin Liettualle 84-80 (45-43)-kotivoiton erinomaisella ilmeellä pelanneesta ja joka pallosta taistelleesta Susijengistä.

9.8.2023 21:40 Susijengi

Sisulla, ei tyylipisteillä: Susijengi karisti sinnikkään Viron kannoiltaan

Susijengin hyökkäyspelissä oli keskiviikkoiltana enimmän osan ottelusta käsijarru päällä, mutta tauolla rutkasti parantunut joukkuepuolustus ja leveästä rotaatiosta pelin loppuhetkillä löytyneet ratkaisijat takasivat Susijengille 86–80 (46–50) -voiton Virosta 5945-päisen kotikatsomon edessä.