Susijengi juhlistaa Urhea-hallin avajaisia ja 1000. miesten maaottelua elokuun kotiturnauksessaan

1.7.2021 12:06 Susijengi vihkii pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean vasta valmistuneen kotipyhätön, Urhea-hallin, käyttöön 3.–5. elokuuta pelattavassa kotiturnauksessaan Helsingissä. Samalla Urhea-hallissa juhlistetaan 1000. miesten maaottelun rajapyykkiä. Vieraaksi kutsuturnaukseen saapuvat Jukka Toijalan valmentama Viro sekä EM-karsintayllättäjä Tanska.

Edon Maxhuni ja Susijengi korkkaavat Urhea-hallin elokuun alussa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Urhea-halli saa Susijengin kotiturnauksen myötä lentävän lähdön koripallontäyteiselle elokuulle, jonka aikana Suomen 16-vuotiaat tytöt isännöivät ikäluokkansa MM-karsintaturnausta samaisessa hallissa (9.–14. elokuuta).

Elokuun koripalloviikot viitoittavat tietä lähitulevaisuudelle, jolloin Urhea-hallista on tulossa merkittävä osa suomalaisen koripallon ekosysteemiä.

- Urhea-halli kovaakin kansainvälistä vertailua kestävine harjoitustiloineen antaa vihdoin mahdollisuuden tasavertaiseen asemaan kaikille ammattiurheilijaksi tähtääville nuorille. Ja ennen kuin nuoriso pääsee nauttimaan uuden hallin palveluista, on perusteltua, että kokeneempi joukkue käy testaamassa sen olosuhteita ensin, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann hymyilee.

Kotiturnauksen mahdollisista yleisöjärjestelyistä uutisoidaan heinäkuun puolenvälin jälkeen.

Susijengin turnausvastustajista Jukka Toijalan valmentama Viro eteni helmikuun EM-karsintaikkunasta syksyn 2022 EM-kisoihin. Tanska puolestaan piinasi ratkaisevassa EM-karsintaottelussa suurta ennakkosuosikkia Liettuaa viimeisille sekunneille asti ja oli heiton päässä jättiläisen kaatamisesta.

- Viro ja Tanska ovat esimerkkejä nousevista koripallomaista, joissa on viime vuosina tehty määrätietoista työtä lajin kehittämiseksi. Samalla kumpikin maa osoittaa esimerkillään, kuinka laadukasta koripalloa Euroopassa pelataan, Dettmann analysoi tulevia turnausvastustajia.

Susijengin kotiturnauksen otteluaikataulu

  • Ti 3.8. klo 19.00 Suomi – Tanska
  • Ke 4.8. klo 19.00 Tanska – Viro
  • To 5.8. klo 19.00 Suomi – Viro
 
1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

Näytä lisää vastaavia