Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja Suomen Cupin finaalista. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Runkosarjan nimiinsä vienyt Peli-Karhut on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista, mutta on saanut pelin uomiinsa juuri oikealla hetkellä. Puolivälierissä joukkue pudotti Kouvottaret ja välieräsarjassa FoA jäi jalkoihin otteluvoitoin 3-1. Lotta Vehka-ahon mukaan joukkueessa odotetaan finaaleita innolla.

Runkosarjassa molemmat joukkueet voittivat keskinäisistä otteluista yhden. Suomen Cupin finaalissa ToPo oli tällä kertaa vahvempi. Se tuo extralatausta sarjaan.

- Suomen Cupin finaalitappio tuo extralatausta. Paras viidestä sarja on kuitenkin erilainen formaatti kuin cupissa. Edellisien pelien jälkeen molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia, mutta hyvillä mielin lähdetään pelaamaan, Vehka-aho sanoo.

Pudotuspeleissä joukkueen tilastokärki on ollut Natalie-Kleemann Day. Hän on kerännyt keskiarvoikseen 24,5 pistettä, ja 12,2 levypalloa ottelua kohden. Muutenkin joukkuepeli on loksahtanut kohdilleen, sillä kuusi pelaajaa on tehnyt pisteitä yli kymmenen pisteen keskiarvolla.

FoA:aa vastaan joukkuepuolustus onnistui, joten sen suhteen peli näyttää hyvältä. Vehka-aho odottaa fyysistä finaalisarjaa.

- Fyysisyys on avainasemassa. Molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan toisen vahvuuksia pois. Kamppailupelaamisessa täytyy olla hereillä.

Peli-Karhuilla on vain mestaruus mielessään ja avaimet siihen ovat joukkueella omissa käsissä.

- Meidän täytyy pystyä toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa. Pelataan tilanne kerrallaan ja tehdään asioita yhdessä, Vehka-aho päättää.

ToPo:lle finaalipaikka oli naisten puolella seurahistorian ensimmäinen. Magdalene Agyei kertoo, että finaalipaikalla on iso merkitys seuralle.

- Tämä on tosi iso juttu niin joukkueelle kuin seurallekin. Tämän joukkueen ja joukkueen ympärillä olevien ihmisten kanssa tehtiin seurahistoriaa. Se tulee kantamaan pitkälle.

ToPo pudotti avauskierroksella Hongan. Välierissä se kohtasi ViVe:n ja oli parempi otteluvoitoin 3-1. Lisäksi joukkueella on taskussa jo Suomen Cupin voitto tältä kaudelta. Voitonnälkää joukkueessa riittää.

- Meillä on tällä hetkellä joukkueessa ihan huikea fiilis. Kausi on ollut pitkä ja mutkikas. Siihen on mahtunut paljon hyviä ja joitain huonoja hetkiä. Saavutimme kuitenkin kauden alla asetetun tavoitteen eli finaalipaikan. Nyt lähdemme itsevarmoina pelaamaan mestaruudesta, Agyei sanoo.

Myös ToPon puolella odotetaan fyysistä finaalisarjaa.

- Finaalisarjasta tulee varmasti vauhdikas ja kiihkeä. PeKa:lla on laadukas joukkue, joka eteni tuttuun tapaan finaaleihin. Odotan todella fyysisiä ja kamppailuhenkisiä pelejä, Agyei pohtii.

Ilmar’I Thomas on ollut koko kauden todella vahva ja on pudotuspeleissä kantanut hyökkäyspään päävastuuta. Hän on tilastoinut keskimäärin 26,2 pistettä ja kahdeksan levypalloa ottelua kohden. Hänen takanaan onnistumisia on tullut tasaisesti laajalla rintamalla.

Oman tekemisen täytyy olla timanttista, jotta helsinkiläisryhmä pääsee juhlimaan tuplaa.

- Luotto meidän joukkueeseemme on kova. Kun toteutamme omaa peliämme ja pysymme meille toimivassa konsepteissa, nappaamme sitä kautta mestaruuden, Agyei päättää.

Peli-Karhujen ja ToPo:n välinen finaalisarja alkaa lauantaina Kotkassa. Pallo nousee ilmaan klo 17:00.

 
23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

Näytä lisää vastaavia