Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen tiivis maajoukkuekesä saa varaslähdön Serbiassa

4.6.2023 09:07 Maajoukkuekesän 2023 ensimmäiset maaottelut pelataan maanantaina ja tiistaina, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue matkustaa kohtaamaan EM-kisojen mitalisuosikkeihin lukeutuvan Serbian.

Niina Rokolampi ja Sudenpennut kohtaavat huomenna Serbian. Kuva: Vesa Koivunen.

Sudenpentujen maajoukkuekesä on tiivis, kun A-divisioonan EM-kisat käynnistyvät jo 1. heinäkuuta Turkin Konyassa. Tammikuun Baltic Sea Basketball Cupin jälkeen joukkueen päävalmentaja vaihtui: Jussi Laakso siirtyi Susiladiesin valmennustiimiin ja tilalle nousi Niko Hellman.

– Olemme halunneet alkukesään mahdollisimman kovan harjoituspelivastustajan ja siksi lähdemme Serbiaan. He lukeutuvat ennakkoon mitalisuosikkeihin tämän kesän EM-kisoissa. Kun tässä vaiheessa kohtaa huippumaan, niin se toivottavasti kertoo, missä olemme meidän ennalta valittujen ja ajateltujen kriittisimpien menestystekijöiden suhteen, Hellman aloittaa.

– Tärkeimpänä yksittäisenä osa-alueena on levypallopelaaminen. Meidän joukkueesta ei löydy henkilökohtaisella tasolla ansioituneita levypallopelaajia, joten kollektiivinen levypallopelaaminen on se tärkein menestystekijä tänä kesänä. Meidän tavoitteena on myös olla EM-kisojen aloitteellisin puolustusjoukkue. Viimeisenä ratkaisevana tekijänä on, kuinka hyvin pystymme siirtymään kenttää ja luomaan niistä tilanteista korkean prosentin korintekopaikkoja.

Serbiaan Sudenpennut lähtevät 14 pelaajan kokoonpanolla, josta sivussa on vielä Suomi-koriksen huippulupaus Elina Aarnisalo.

– Meillä on mukana seitsemän ensikertalaista EM-kisoja ajatellen, joten alkukesästä kokemus mitalisuosikkeihin kuuluvaa jengiä vastaan antaa käsityksen yksilö- ja joukkuetasolla siitä, mitä kohti on tavoite päästä.

Serbian-reissun jälkeen Suomen ohjelma on tiivis. Södertäljessä pelataan Pohjoismaiden mestaruuskisat 17.-22. kesäkuuta, minkä jälkeen joukkue matkustaa Turkkiin jo 25. kesäkuuta. Luvassa on muutama harjoitusottelu ennen 1. heinäkuuta käynnistyviä EM-kisoja.

Suomi kohtaa Serbian maanantaina 5.6. ja tiistaina 6.6. klo 18:30 Suomen aikaa.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, Serbia-maaottelut, Divčibare, Serbia

Sukunimi Etunimi Seura
Alén Vilma WB-Pantterit
Arial Esther HBA
Helminen Milja Hyvinkään Ponteva
Jokela Stella Tapiolan Honka
Juusela Anni Tapiolan Honka
Lohko Peppi Lahti Basketball
Merivirta Edit HBA
Mäkelä Amanda Peli-Karhut
Mäkelä Chalina Kouvot
Onnela Lilli ToPoLa
Ristola Emma Tapiolan Honka
Rokolampi Niina Taivalkosken Kuohu
Sahuri Ella Lahti Basketball
Tuomi Wilma HBA

Päävalmentaja Niko Hellman
Valmentaja Janne Hänninen
Valmentaja Tuomas Rahkonen
Valmentaja Reetta Hämeenoja
Fysioterapeutti Erika Pakkala

 
6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

10.7.2023 08:57 Nuorten EM-kilpailut

Elina Aarnisalo on 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisojen pistekuningatar

Eilen Turkin Konyassa päättyneissä 18-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Sudenpentujen Elina Aarnisalo, 17, kruunattiin pistekuningattareksi. Aarnisalo heitti keskimäärin 23,0 pistettä per ottelu.

9.7.2023 21:48 Nuorten EM-kilpailut

Belgia vei voiton Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelta EM-kisojen päätöspelissä

Suomi sijoittui kymmenenneksi Turkin Konyassa pelatuissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa, kun päätöspelissä Sudenpennut kärsivät tappion Belgialle 54-80 (22-43).

8.7.2023 21:55 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen aktiivisuus kohti koria palkittiin lopussa Israelia vastaan

Turkissa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomi meni kalkkiviivoilla ohitse Israelista ja pääsi juhlimaan toiseksi viimeisessä ottelussaan voittoa numeroin 81-76 (40-41). Suomi pelaa täten huomenna sijoista 9-10.

6.7.2023 19:58 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaat tytöt varmistivat A-divisioonapaikkansa EM-kisoissa – Aarnisalo 33 pistettä Portugalin kaadossa

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa A-divisioonan EM-kisoissa myös ensi vuodelle, kun Sudenpennut kaatoi 33 pistettä heittäneet Elina Aarnisalon johdolla Portugalin 77-89 (43-43). Suomi pelaa täten sijoista 9-12.

Näytä lisää vastaavia