Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

5.1.2023 17:17 Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

Nicole Ogun valittiin 16-vuotiaiden tyttöjen turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuva: FIBA Europe.

Suomen 16-vuotiaat tytöt turnausvoittoon selkeällä korierolla

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pokkasi turnauksen ykkössijan, kun Sudenpennut voitti päätöspäivän ottelussa Ruotsin 82-43 (42-22). Suomi voitti jokaisen kolmesta ottelustaan.

– Tämä peli tuli aika nopeasti edellisen jälkeen, joten väsyneitä oltiin. Se oli valmennusjohdolle ja pelaajille selkeä viesti, että kuntoharjoitteluun pitää panostaa. Elokuun EM-kisoissa pelataan ihan samaan tapaan kolme ottelua putkeen, joten silloin pitää riittää virtaa paremmin, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

– Siitä huolimatta hieno suoritus, että selvittiin ja voitettiin lopulta ihan selkeästi.

Sudenpennut veti eron yli kahteenkymmeneen pisteeseen jo ennen puoliaikaa. Ruotsilla oli hyviä hetkiä kolmannella neljänneksellä, mutta Suomi sai rivinsä kokoon ja piti länsinaapurin kirin aisoissa.

– Aika paljon tyydyimme kolmen pisteen heittoihin. Kolmannella jaksolla piti löytyä ne, jotka uskalsi puhkoa vastustajan puolustusta ajamalla ja leikkaamalla. Silja Loukola ja Emilia Kurjenmäki vastasivat siihen huutoon.

Loukolan saldo oli seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja neljä riistoa; Kurjenmäen taas 13 pistettä ja kolme levypalloa. Kaksinumeroiset pistelukemat Suomelta upottivat myös Nicole Ogun (14/9/3 riistoa), Heli Lehto (13/5/3 riistoa) ja Lilli Laine (11/4).

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Heli Lehto. Nicole Ogun taas valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Sudenpennut voitti jokaisen kolmesta ottelustaan selkein numeroin korieron ollessa lopulta +110.

– Tytöt oli ensimmäisestä päivästä lähtien henkisesti valmiita pelaamaan näitä ensimmäisiä maaotteluitaan. Poikkeuksellisen hyvä suoritus koko ryhmältä, Räikkä aloitti turnauksen annin miettimisen.

– Joukkue näyttäisi olevan leveä. Lähes jokaisessa ottelussa kaikki pisteillä, kaikki osallistuu peliin ja pallon ylös viemiseen. Se näyttää olevan meidän ensimmäinen vahvuus. Toinen vahvuus on, että meillä on aika puolustusmielistä porukkaa. Tuntuu siltä, että pelaajat ymmärtävän puolustuspelaamisen olevan yhtä iso asia, jollei jopa suurempi, voittavaa koripalloa kuin hyökkääminen.

– Kolmanneksi koko ryhmällä oli tosi positiivinen kehonkieli. Seuraavan kahdeksan kuukauden aikana tulemme olemaan aika monta vuorokautta yhdessä, niin hyvä, että viihdytään yhdessä ja nautitaan tästä hommasta.

– Viimeisenä on, että ei tämä tule olemaan näin helppoa loppuun asti. Kilpailu kovenee ja vastustajan kovenee. Muutkin harjoittelee ja kehittyy. Pitää olla valmis sopeutumaan siihen, mitä nurkan takana odottaa. Lupaavalta kuitenkin näyttää. Tästä on hyvä lähteä harjoittelemaan kohti kesän kilpailuja.

> Ottelutilastot


16-vuotiaiden poikien loppukiri jäi ilman sikaria

Miikka Muurinen oli jälleen Sudenpentujen pistekärki. Kuva: Ville Vuorinen.

16-vuotiaiden poikien Suomi-Ruotsi-ottelussa Sudenpennut sai loppukirin aikaiseksi, mutta lopulta pallo pomppi ruotsalaisten suuntaan ja loppunumeroihin 68-73 (27-41).

Sudenpennut oli kolmannella neljänneksellä pahimmillaan 23 pistettä takana, mutta suomalaiset aloittivat loppukirin, joka kantoi hetkeksi jopa johtoon asti.

– Meillä oli siinä jopa 14 pisteen korintekoputki. Se tuli vielä niin, että act first -mentaliteetti oli läsnä: pystyimme saamaan stoppeja ja juoksemaan kenttää. Harmi, että viimeiset pallonhallinnat menivät ruotsalaisille. He tekivät korit ja me ei valitettavasti onnistuttu, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.

– Valitettavasti kaivoimme itsellemme aikamoisen kuopan pelin alkupuolella. Toki tiedettiin, kun on aamupeli ja edellisenä iltana pelattu, että aktiivisuus ja energiatasot pitää saada jo pelin alussa kuntoon. Valitettavasti ei saatu ja ruotsalaiset pääsivät pelaamaan omaa peliään.

Suomelta kapteeni Matias Karlin (12/3/3 syöttöä/3 riistoa) näytti omalla esimerkillään mallia kirivaiheessa, Julius Ansamaa (15/7) teki hyvää jälkeä korin läheisyydessä ja Miikka Muurinen (18/6/3 riistoa) oli jälleen isossa roolissa korintekijänä – päästen näyttämään muun muassa ponnistusvoimaansa väkevällä kahden käden donkilla päätösneljänneksen alussa.

Muurinen palkittiin myös Suomen parhaana pelaajana.

Ruotsin pistekolmikko oli Ludvig Prytz (15/3), Lukas Wallengren (15/6) ja Kevin Obenjo (10/9).

Suomi hävisi turnauksessa Latvialle ja Ruotsille, mutta voitti Viron.

– Ehkä valitettavankin tuttu tarina, että kantapään kautta jouduimme opettelemaan sitä, että millään ei ole mitään merkitystä, jos urheilullisuus, pelinopeus, intensiteetti ja läsnäolo ei ole pelin tasolla. Viro-pelissä nämä olivat kohtuullisesti, mutta Latvia- ja Ruotsi-otteluissa vain hetkittäin.

> Ottelutilastot

 


18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelle pisteen tappio

Emma Ahola ja Suomi hävisivät niukasti Ruotsille. Kuva: Vesa Koivunen.

18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu meni tiukaksi, mutta lopulta Ruotsi vei pidemmän korren voittaen Sudenpennut pisteen erolla 71-72 (38-30).

Suomi pelasi erinomaisen ensimmäisen puoliajan, jolla ero venyi parhaimmillaan jo kaksinumeroiseksi, mutta Ruotsi kiri toisella puoliajalla rinnalle ja lopulta ohitse. Sudenpennut sai vielä loppuhetkillä potentiaalisen voittoheiton ilmoille, mutta tällä kertaa se meni ohitse.

Ruotsi sai ottelussa 23 hyökkäyslevypalloa, jotka osoittautuivat käänteentekeväksi.

– Hyökkäyslevypalloja tuli läpi pelin, mutta ensimmäisellä puoliajalla emme maksaneet niistä hintaa. Toisella puoliajalla Ruotsi sai skorattua niistä. Siihen tässä hävittiin, ottelussa Suomen päävalmentajana toiminut Tuomas Rahkonen kommentoi.

– Pelin alku oli todella pirteä meiltä. Olemme puhuneet läpi turnauksen oman hyökkäyspelin toteuttamisesta, oikeille paikoille pääsemisestä ja sitä kautta pelaamisen helpottamisesta. Siinä tehtiin pelin alussa hyvä työtä. Kun tehtiin nämä asiat hyvin, niin kentällä oli hyvä meininki.

Suomen pisteistä vastasivat Fiia Hellsten (14/8), Emma Ahola (10/4/4 syöttöä) ja Lilli Onnela (10/3). Onnela valittiin myös Suomen parhaaksi pelaajaksi.

– Lilli oli tänään meidän paras pelaaja puolustus- ja hyökkäyssuuntaan. Nämä kolme ottelua olivat hänelle hieno sisääntulo maajoukkueeseen.

Ruotsin parhaimmistoon lukeutuivat Tiffany Barbosa (15/2), Lova Lagerlid (12/8) ja Hanna Kajevic (11/4).

Suomi voitti turnauksessa Viron ylivoimaisesti, mutta hävisi Ruotsin lisäksi myös Latvialle.

– Todella arvokas reissu. Olemme tavallaan prosessissa, matkalla, kohti kesää ja EM-kilpailuja. Turnaus paljasti hienolla tavalla, mitä asioita pitää harjoitella lisää. Vaikka reissu päättyikin kahteen tappioon, niin on kaikki syyt olla tyytyväisiä tähän oppiin. Voimme lähteä nälkäisinä kohti kesää.

> Ottelutilastot


Ruotsi selkeästi parempi 18-vuotiaiden poikien ottelussa

Aaron Montonen heitti Suomelle 11 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

18-vuotiaiden poikien maaottelu päättyi Suomen osalta tappioon, kun Ruotsi oli parempi loppulukemin 49-74 (19-33).

Ruotsi jätti avausneljänneksellä Suomen vain neljään pisteeseen ja sai puoliaikaan mennessä venytettyä eron kaksinumeroiseksi, jollaisena se myös pysyi.

– Viimeinen peli oli jatkumoa siihen, mitä turnauksen kaksi ensimmäistä peliä oli. Hyökkäyksessä oli todella paljon haasteita korinteon kanssa. Puolustukselle tulee valtava paine ja siinä olimme hetkittäin hyvällä tasolla. Pelejä on tällä tasolla kuitenkin haastavaa voittaa pelkästään puolustukseen nojaten, Suomen päävalmentaja Mikko Larkas aloitti.

– Tänään muutama synkkä hetki maksoi todella paljon. Lopussa päät vähän painui ja ero repesi suureksi. Tällä tahdilla pelaaminen vaatii enemmän onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

Suomelta ainoana yli kymmenen pisteen pääsi Aaron Montonen, joka heitti 11 pistettä. Ruotsin kärkinimi oli taas Eddie Hedqvist Jallow (14/5).

Suomi voitti turnauksen avauspäivänä Latvian, mutta hävisi Virolle ja Ruotsille.

– Korintekemiseen, sen kaikissa muodoissa, ja syöttämiseen pitää keskittyä todella paljon päivittäisessä harjoittelussa. Ikäluokista löytyy paljon hyviä pelaajia, mutta matka on vielä alkuvaiheessa.

> Ottelutilastot

 
14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

31.12.2022 11:19 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueet on valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pelataan Tallinnassa, Audentesin urheilukoulussa, 3.-5.1.2023.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

2.1.2020 09:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevuosi 2020 käyntiin Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueet matkustavat neljän joukkueen voimin vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pidetään Tallinnan Audentesin urheilukoululla 3.-5.1.2020. Suomen joukkueet kohtaavat perjantaina Latvian, lauantaina Viron ja sunnuntaina Ruotsin.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

30.4.2019 11:09 Sudenpennut

Nuorten PM-kisat pelataan kesällä jälleen Kisakalliossa

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jälleen Kisakalliossa Lohjalla, 27.6.-1.7.2019. Tutustu otteluohjelmaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi.

22.1.2019 08:52 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu kesälle 2019

Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajat maajoukkuekesälle 2019 on valittu. Sudenpennut on myös tulevana kesänä huippuvalmentajien opissa.

3.1.2019 20:45 Sudenpennut

Poikamaajoukkueet avausvoittoihin Baltic Sea Cupissa

Perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä Suomen sekä 18-vuotiaat että 16-vuotiaat pojat ylsivät voittoihin Latviaa vastaan. Avauspäivän tähtenä tuikki MU16-maajoukkueen Lauri Kallio, joka liekitti 33 pistettä Suomen tuplajatkoaikavoitossa.

2.1.2019 16:44 Sudenpennut

Sudenpennut vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen nuorisomaajoukkueet ovat matkustaneet tänään Tallinnaan kilpailemaan perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin mestaruudesta 3.-5.1.2019.

13.12.2018 14:42 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2019 EM-lohkot ratkesivat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA suoritti torstaina 13.12. kesän 2019 koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat Belgradissa.

Näytä lisää vastaavia