Sulka hattuun: Susijengi Rising Stars voittoon MM-kisaisännästä

28.6.2023 21:02 Monissa arvokisoissa marinoitu Filippiinien miesten maajoukkue nousi keskiviikkona kerta toisensa jälkeen kanveesin partaalta voittokamppailuun Susijengi Rising Starsia vastaan. Pykälää taitavampi, kovempi ja leveämpi Rising Stars kuittasi kuitenkin Tallinnan illassa kolmannen perättäisen voittonsa, tällä kertaa pistein 85-89 (42-51).

Touko Tainamo kunnostautui levypalloissa, Miro Little oli vahva viimeistelijä keskiviikkona. Kuva: Marita Brigitta Mones

Ottelu oli luonteeltaan kuin toisinto Susijengi Rising Starsin ja Viron haastajamaajoukkueen viikon takaisesta maaottelusta Helsingissä.

Rising Stars antoi ensi-iskun ja jyräsi hengästyttävällä pelikovuudella 9-26-johtoon Jacob Grandisonin esittäessä parastaan niin pisteidentekijänä, levypallopelaajana kuin syöttäjänäkin.

Pääosin useita arvokisoja kolunneista kolmekymppisistä kehäketuista koostuva Filippiinit sai kuitenkin heti avausjakson lopussa pelin juonesta kiinni. Filippiinien taitavat takapelaajat petasivat itsensä kerta toisensa jälkeen edullisiin asemiin ja viipaloivat suomalaispuolustusta ajoillaan. Hetkessä Tallinnan Kalevi Spordihallin tulostaululla komeilivat tasalukemat 31-31.

Asetelma toistui yhä uudelleen. Kun Rising Stars pääsi pelaamaan vahvuuksillaan, suomalaisjohto kasvoi. Kun mentiin katukoripalloon, Filippiinit hurjasteli. Filippiinit nousi viime hetkien kolmosillaan vielä neljän pisteen päähän, mutta ottelun paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä.

- Hyvän alun jälkeen laiskistuttiin. Kun hallittiin tempoa ja pidettiin paine pallossa, me oltiin hyviä. Kun passivoiduttiin, Filippiinit sai tehdä mitä halusi ja mekin alettiin pelaamaan katukorista, analysoi Rising Starsin valmentaja Anton Mirolybov.

Thomas Tumba haki kuusi levypalloa isojen vastustajien keskeltä. Kuva: Marita Brigitta Mones
Thomas Tumba haki kuusi levypalloa isojen vastustajien keskeltä. Kuva: Marita Brigitta Mones

Rising Starsilla ei ollut kaksinen heittoilta (3p heitot 30%, vapaaheitot 54%), mutta tahto siirtää vuoria.

- Periaatteessa saatiin vapaita heittoja ilmaan joka kerta, kun tehtiin meidän omia asioita, mutta me jätettiin kymmenen pistettä vapariviivalle ja kolmosetkin meni miten meni. Kaiken tarpeellisen meidän effortin tasosta kertoo 29 hyökkäyslevypalloa.

Ratkaisuja leveällä rintamalla, pelikovuus kohdillaan

Rising Starsin korin alla täyden päivätyön tehnyt ja Filippiinien isolle kalustolle aktiivisuudellaan päänvaivaa aiheuttanut Luukas Vaara antoi vastustajalle täyden tunnustuksen.

- Hyviä yksilöitähän heillä oli, mutta joukkueena eivät vielä pelanneet kovin hyvin yhteen. Välillä heidän pelinsä näytti vähän pick up -koripallolta, erinomaisesti pelin sisällä läsnä ollut Vaara totesi.

- Henkilökohtaisella tasolla on vielä pieni totuttautuminen näin isoihin peliminuutteihin sen jälkeen, kun pelasin seurajoukkueessa aika pieniä minuutteja viime kaudella. Rooli on viime kautta isompi, mutta nyt alkaa tuntua kivalta. Oli mukavaa painia.

Rising Starsin tehoykkönen oli susipelitavan yhä paremmin viikkojen aikana sisäistänyt Jacob Grandison (18/12/3 syöttöä), joka tuntui aina olevan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Miro Little (19/5/4 riistoa) väläytteli erityisesti Rising Starsin karkumatkoilla maailmanluokan taitoaan molemmissa päissä kenttää.

Vaaran ja Grandisonin lisäksi levypallopelissä kunnostautuivat erityisesti oikea-aikainen Thomas Tumba (8/6) sekä kaksinumeroiset irtopalloluvut kerännyt Touko Tainamo (5/10). Perttu Blomgren (10/3) viimeisteli kaksinumeroiset pisteet, kun taas Vili Nyman (8/3) ja Eemi Luukkonen (6/1) toivat leveyttä korintekijöinä. Lassi Nikkarinen (4/1) nousi arvoon arvaamattomaan viimeisellä kolmeminuuttisella.

Susijengi Rising Stars kohtaa torstai-iltana klo 18.00 Viron haastajamaajoukkueen.

Filippiinit (miesten maajoukkue) – Susijengi Rising Stars 85-89 (11–26, 42–51, 60-68), miesten haastajamaaottelu, Tallinna 28.6.2023

Susijengi Rising Stars: Miro Little 19/5/4 riistoa, Jacob Grandison 18/12/3 syöttöä, Perttu Blomgren 10/3, Thomas Tumba 8/6, Vili Nyman 8/3, Eemi Luukkonen 6/1, Touko Tainamo 5/10, Luukas Vaara 4/5, Lassi Nikkarinen 4/1, Severi Kaukiainen 3/1, Joel Mäntynen 2/1, Tomas Murphy 2/1, Ville Tahvanainen 0/2.

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

Näytä lisää vastaavia