Sudenpentujen loppuhurmos ei riittänyt, fyysinen Liettua liikaa Suomelle

20.7.2016 22:00 Suomen 20-vuotiaat miehet voittivat kaksi Euroopan suurmaata Helsingin EM-kisoissa, mutta kolmas eli Liettua oli Sudenpennuille liian iso vuori ylitettäväksi. Liettua piti koripalloklinikan toisen ja kolmannen neljänneksen aikana, eikä Suomen päätösneljänneksen hurmiolle liennyt enää pelikellossa aikaa. Fyysisempi ja tarkasti heittänyt Liettua voitti Sudenpennut 62-81 (26-42).

Lauri Markkanen oli jälleen Suomen pistekärki, kun Sudenpennut hävisivät Liettualle EM-kisoissa.

Suomen murheenkryyniksi nousi heikko toinen ja kolmas neljännes. Kuvassa Okko Järvi.

Arttu Saarijärvi pelasi oivat minuutit penkiltä.

Suomi sytytti reilut 5000 katsojaa vielä päätösneljänneksen hurmoksella.

Suomen päävalmentaja Anton Mirolybovin mukaan liettualaisten kovuus oli tuttua Liettuaa

Suomi kohtaa seuraavaksi perjantaina Pasilassa Slovenian. Kuvat: Ville Vuorinen.


Suomi pysyi ensimmäisen neljänneksen Liettuan kyydissä, kun Lauri Markkanen teki tuhojaan sekä läheltä että kaukaa ja Okko Järvi pääsi ajamaan liettualaisten puolustuksen keskeltä pehmeään finger rolliin. Liettua teki kuitenkin selväksi, että tänään ei saa mitään ilmaiseksi antamalla iskuja korin läheisyydessä ja liikuttamalla palloa kaarella sulavasti. Ensimmäisen neljänneksen päätteeksi Suomi oli pisteen päässä 15-16.
 

Liettua laittoi vielä yhden lisävaihteen kovuuteen toiselle neljännekselle ja samalla pistivät Suomen puolustuksen pallonliikkeellään puruiksi. 17 pistettä ja 4 levypalloa koko pelissä kerännyt Martynas Echodas liiteli omissa korkeuksissaan hurjaan donkkiin ja liettualaiset kierrättivät palloa maltillisesti vapaalle pelaajalle kaaren taakse. Liettua äityi neljänneksen aluksi 13-0-juoksuun ja vei kokonaisuudessaan jakson 11-26.
 

Puoliajan jälkeen ei näkynyt muutosta, kun Liettua vei ja Suomi vikisi. Liettualaiset repäisivät eron kolmannen neljänneksen viimeisellä minuutilla 30 pisteeseen Suomen onnistumisia jäädessä vähiin.
 

Päätösneljänneksellä Suomelta löytyi vielä viimeinen puristus. Markkanen avasi neljänneksen alley-oop-donkilla Lassi Nikkarisen syötöstä, kalasti virheitä liettualaisille ja ohitti puolustajansa hurjaan kahden käden donkkiin. Samalla Suomen puolustus roikkui takiaisena liettualaispelaajissa kiinni Nikkarisen johdolla ja Sudenpennut ylsi parhaimmillaan 14 pisteen päähän 55-69, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kuusi minuuttia.
 

Suomen harmiksi jalka ei enää noussut tämän lähemmäksi. Liettua jäädytti pelin, hyökkäsi fiksusti ja piti fyysisellä puolustuksellaan huolen, että Suomi ei saanut helppoja koreja, jotka olisivat vielä voineet sytyttää joukkueen lisäksi yli 5000-päisen katsomon.

Mirolybov: ”Liettualaiset pelasivat liettualaiselle kovuudella”

– Harmittaa aika paljon. Emme saaneet tänään itsestämme ihan sitä irti, mikä oli toivottavissa, Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov aloitti.
 

– Liettua tuli tunnetulla liettualaisella kovuudella hyökkäyslevypalloihin. Kun peliä ratkaistiin, niin Liettua teki 10 pistettä toiseen neljännekseen hyökkäyslevypalloista ja 7 kolmanteen. Me teimme samaan aikaan kaksi. Eivät he lopulta ole mikään ihmeellinen joukkue, mutta he ovat pirun kovia ja perustaitavia.
 

Suomen ykkösnimi oli jälleen kerran Lauri Markkanen, joka nakutti 22 pistettä, kahmi 8 levypalloa ja riisti neljästi. Markkanen myötäili Mirolybovin näkemystä liettualaisten kovuudesta.
 

– Emme pelanneet tarpeeksi kovaa. Ei Liettua ollut mitenkään parempi kuin Espanja tai Ranskakaan, mutta emme pystyneet vastaamaan siihen kovuuteen, Markkanen virkkoi.
 

Levypallot selkeästi 27-44 vieneen Liettuan kärkinimet olivat Echodas (17/4), Tautvydas Paliukenas (20/3), Margiris Normantas (13/1/3 syöttöä) ja Laurynas Birutis (11/7).
 

– Vastustaja pelasi hyvän pelin, emme olleet välttämättä omalla tasollamme. Liettua oli tänään parempi, 7 pistettä heittänyt ja 5 syöttöä jakanut Lassi Nikkarinen kommentoi.

Kapteeni Tahvanainen: ”Olemme kovia jätkiä”

Sudenpentujen katseet ovat kuitenkin siirretty jo tuleviin peleihin, joissa pelataan sijoista 9-16. Jokaisella pelillä on äärimmäisen tärkeä merkitys, sillä kolme huonointa joukkuetta putoavat Euroopan B-divisioonaan.
 

– En usko, että tulee olemaan vaikeata sytyttää tämä joukkue seuraaviin peleihin. Aika moni mies olisi tänään pistänyt pään kainaloon, kun ollaan 30 pistettä takana, mutta nämä jätkät tulivat, halusivat vielä voittaa ja pelasivat tälle yleisölle, Mirolybov kertoi.
 

– Seuraava Slovenia-peli on tämän hetken tärkein peli, näiden jätkien uran tärkein peli. Mitenkään ei voi tietää, että mitä tapahtuu ja kuka pelaa elämänsä pelin. Vaikka alkuperäinen tavoite meni ketuiksi, niin matka jatkuu.
 

– Tulen sanomaan joukkueelle, että me olemme kovia jätkiä. Tästä on jatkettava eteenpäin ja tiedämme sen, että voimme voittaa ihan minkä tahansa maan Euroopassa, Suomen kapteeni Joonas Tahvanainen sanoi.
 

Suomi kohtaa välipäivän jälkeen perjantaina Slovenian Pasilan urheiluhallissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
24.7.2016 19:00 Maaottelu

Sudenpentujen EM-taival kunniakkaaseen päätökseen

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisat saivat päätöksensä yli 2000 katsojan silmien alla Helsingin Jäähallissa, kun Suomi voitti Unkarin 91-70 (20-32). Suomi heitti tarkasti ensimmäisellä neljänneksellä, yltyen 18-0-juoksuun avausjakson päätteeksi ja keräten vankan johdon, joka kantoi loppusummeriin saakka. Suomen lopullinen sijoitus turnauksessa oli 15.

23.7.2016 17:00 Maaottelu

Sudenpennut joutuu hakemaan vauhtia B-divisioonasta

Suomen 20-vuotiaiden miehien putoaminen B-divisioonaan varmistui tänään Helsingin Jäähallissa yli 2000 katsojan edessä, kun Suomi hävisi heikon toisen puoliajan myötä Ranskalle 74-60 (30-33). Tappiosta huolimatta EM-kotikisoissa on jäljellä vielä yksi ottelu, joka pelataan huomenna sunnuntaina.

22.7.2016 19:40 Maaottelu

Sudenpennut jäi Slovenian jalkoihin EM-kisoissa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen pitää voittaa kaksi seuraavaa otteluansa pysyäkseen Euroopan A-divisioonassa, kun Suomi jäi pahasti Slovenian jalkoihin Pasilan urheilutalolla 47-81 (20-44). EM-kisoissa kolme viimeiseksi sijoittunutta tippuvat B-divisioonaan ja Suomi pelaa nyt sijoista 13-16. Huomenna Sudenpennut kohtaa Ranskan.

20.7.2016 Maaottelu

Sudenpennut kaatoi jo toisen Euroopan suurmaan, Suomi trillerimäiseen voittoon Ranskasta

Suomen 20-vuotiaat miehet päättivät EM-kisojen alkulohkonsa kahteen voittoon, kun Sudenpennut haukkasi liki 7000 katsojan edessä Ranskan iltapalakseen. Ottelu ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla, kun Joonas Tahvanaisen uroteot puolustuksessa pitivät Ranskan hyökkäyksen kurissa ja Suomi pääsi viimeistelemään loppulukemiksi 70-65 (27-31) vapaaheittoviivalta.

17.7.2016 22:00 Maaottelu

Markkanen sytytti Helsingin Jäähallin hurmokseen, Sudenpennut voittivat sensaatiomaisesti Espanjan

Suomen 20-vuotiaiden miesten ensimmäinen EM-kotikisavoitto ei olisi voinut saada mielettömämpää loppua. Sudenpentujen ja Euroopan ehdottomaan eliittiin kuuluvan Espanjan välinen ottelu eteni trillerimäisesti jatkoajalle, jolla 33 pistettä pussittanut Lauri Markkanen tippasi Suomen 91-90 (45-45)- voittoon kaksi sekuntia ennen loppua Helsingin Jäähallin 4922-päisen yleisön räjähtäessä huutomyrskyyn.

16.7.2016 21:00 Maaottelu

Suomen 20-vuotiailla miehillä jännittävä EM-kotikisa-avaus Israelia vastaan

Suomen 20-vuotiaiden miesten historialliset EM-kisat pyörähtivät käyntiin tänään lauantaina Helsingin Jäähallissa 4554 silmäparin edessä, kun Suomi kohtasi Israelin. Tasaisessa pelissä molemmilla joukkueilla oli hetkensä, mutta Israel sai viimeisen momentumin päätösneljänneksellä, jonka myötä israelilaiset pääsivät juhlimaan 81-72 (35-33) -voittoa.

20.7.2014 Maaottelu

20-vuotiaat miehet päättivät EM-kisat kunnialla viemällä Kyprosta

Suomen 20-vuotiaat miehet saavuttivat B-divisioonan EM-kisojen seitsemännen sijan, kun kisojen viimeisessä ottelussa Sudenpennut kaatoivat Kyproksen 88-52 (40-26). Suomi aloitti nihkeästi, mutta sai toisella neljänneksellä pelinsä soljumaan.

18.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaiden poikien ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet kotivoittoihin

Kolmen maaottelun päivänä 18-vuotiaat pojat murskasivat Georgian Susi Training Centerissä loppunumeroin 99-44 (52-25). Lisäksi 16-vuotiaat tytöt nappasivat kotivoiton Ukrainasta, mutta 20-vuotiaat miehet hävisivät EM-kisoissa Sveitsille.

15.7.2014 Maaottelu

20-vuotiaat miehet taipuivat Valko-Venäjälle

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue hävisi Sarajevossa pidettävissä B-divisioonan EM-kisoissa tähän asti tappiottomalle Valko-Venäjälle 73-85 (33-44). Yhden koon isommat valkovenäläiset veivät levypallotaistelun peräti 29-48.

12.7.2014 Maaottelu

20-vuotiaat miehet pieksivät ylivoimaisesti Itävallan

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue jatkaa puhtaalla pelillä B-divisioonan EM-kisoissa voittamalla ylivoimaisesti Itävallan 82-46 (31-21). 18-vuotiaat tytöt puolestaan veivät toistamiseen Englantia Susi Training Centerissä pelatussa valmistavassa maaottelussa.

Näytä lisää vastaavia