Sudenpennuille saman päivän aikana kaksi isoa päänahkaa, Suomi selätti Venäjän ja Kreikan

16.7.2017 Suomen nuorisomaajoukkueet päihittivät kaksi maata suoraan Euroopan huipulta tänään sunnuntaina. 18-vuotiaat tytöt voittivat toistamiseen Venäjän Kisakallion Susi Training Centerissä, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat tiukasti kahdella pisteellä Kreikan. 20-vuotiaat miehet hävisivät Belgialle B-divisioonan EM-kisoissa.

Lotta-Maj Lahtinen johdatti Suomen 18-vuotiaat tytöt toiseen peräkkäiseen voittoon Venäjästä.

Sara Bejedi oli Suomen pistekuningatar Venäjää vastaan.

18-vuotiaissa pojissa Tomas Pihlajamäki heitti viimeisillä sekunneilla Suomen voittoon.

Pihlajamäen lisäksi myös Miika Heinonen teki kovia koreja paineen alla.

Henri Kantonen ja Suomen 20-vuotiaat miehet taas hävisivät Belgialle. Kuvat: Ville Vuorinen.


Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti Susi Training Centerin kotiyleisön edessä railakkaasti, kun ensimmäisen vajaan viiden minuutin aikana Sudenpennut karkasi 21-4-johtoon. Venäjä ylsi pelin temmellyksessä parhaimmillaan 11 pisteen päähän 50-39 kolmannella neljänneksellä, mutta sen lähemmäksi itänaapuri ei enää yltänyt, kun Suomi jylläsi 80-63 (47-28) -voittoon.
 

– Saimme yhtä laadukkaita paikkoja kuin eilenkin, mutta nyt saimme niistä myös alussa palkinnon. Sitä kautta saimme johtoaseman, jonka onnistuimme pitämään läpi pelin, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.
 

Suomi voitti viikonlopun aikana Venäjän kahdesti ja koko 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue esitteli hyvää tekemistä. Tehotilastoissa kärkenä loistivat jälleen Sara Bejedi (22/10) ja Lotta-Maj Lahtinen (16/6/5 syöttöä/3 riistoa). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Elina Arike (14/3).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Italiassa järjestettävässä 18-vuotiaiden poikien turnauksessa Suomi voitti dramaattisten hetkien jälkeen Kreikan 71-69 (40-43). Tiukassa väännössä molempien joukkueiden pelaajat esittelivät kovia henkilökohtaisia suorituksia, joiden myötä kalkkiviivoilla ottelu sai arvoisensa lopun.
 

Viimeisellä minuutilla tilanteessa 68-69 Tomas Pihlajamäki heitti ohitse, mutta riensi oman levypallonsa perään kiistapallon arvoisesti. Päätyrajakuviosta pallo pelattiin jälleen Pihlajamäelle, joka upotti kolmosen kreikkalaisten häirinnästä huolimatta. Kreikalle jäi vielä kaksi sekuntia aikaa kavennukseen, mutta Suomen puolustus piti huolen, että kreikkalaiset eivät saaneet kunnollista heittoa ilmaan.
 

– Aloitimme hyvin, mutta Kreikka pääsi johtoon puoliajalle. Teroitimme toiselle puoliajalle meille tärkeitä asioita eli aktiivista puolustusta, pallon painetta ja syöttölinjojen ylipelaamista, mikä hyydytti Kreikan hyökkäystä, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.
 

Suomen pisterikkaimmat olivat Pihlajamäki (14 pistettä), Miika Heinonen (15), Ville Tahvanainen (14) ja Mikael Jantunen (12). Vaihtopenkiltä Benjamin Vanninen (2), Eetu Villa (4) ja Tuomo Antikainen (3) toivat arvokasta lisäenergiaa puolustukseen.
 

Ottelusta ei ole pisteitä tarkempia tilastotietoja.

Lisätietoja: Ottelutilastot

20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Suomi hävisi toisen peräkkäisen pelinsä alkulohkossa, kun Belgia oli vahvempi loppulukemin 76-64 (36-29). Suomi vajosi taakse heikon toisen neljänneksen aikana, jonka Belgia vei 16-9.
 

– Tuntui siltä, että pää ei ollut enää mukana. Jaksamista ja halua oli, mutta keskittyminen yksityiskohtiin ei ollut sillä tasolla, kun pitäisi. Se näkyi passiivisuutena puolustuksessa ja hyökkäyksessä tyydyimme liian helposti hyppyheittoihin, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi.
 

– Kolmannen jakso alussa siirryimme erilaiseen palloskriinipuolustukseen, joka herätti jalat ja pääsimme enemmän syöttölinjoille ja sitä kautta nopeisiin. Viimeistely ei riittänyt siihen, että olisimme pystyneet oikeasti haastamaan.
 

– Belgia oli tehnyt hyvää työtä vapaapäivänään ja otti meidän vahvuuksia pois.
 

Suomen kärkinimiin Belgiaa vastaan kuuluivat tasaisesti kolme peliä esiintynyt Henri Kantonen (13/8) ja Lassi Nikkarinen (16/3/4 syöttöä). Kokonaisuudessaan Suomi heitti kehnosti: kakkoset 13/37 (32,4%) ja kolmoset 7/29 (24,1%).
 

Suomi kohtaa kahden lepopäivän jälkeen Valko-Venäjän keskiviikkona 19.7. alkulohkon viimeisessä ottelussa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

15.7.2017 Maaottelu

20-vuotiaat miehet taipuivat Puolalle, 18-vuotiaat tytöt päihittivät Venäjän

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kärsi tappion B-divisioonan EM-kisoissa, kun Puola voitti Suomen loppunumeroin 61-68 (30-35). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas selättivät Kisakallion Susi Training Centerissä Venäjän jatkoajan jälkeen 79-74 (30-33, 67-67).

19.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet ylivoimaisiin voittoihin

18-vuotiaat tyttöjen pelaaminen oli jälleen uomissaan, kun B-divisioonan EM-kisojen toisessa ottelussa kaatui Luxemburg paraatinumeroin 41-83 (16-51). 18-vuotiaat pojat ottivat toistamiseen Georgian päänahan Susi Training Centerissä, mutta 20-vuotiaat miehet antoivat liikaa löysää alkuun ja hävisivät Portugalille.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

Näytä lisää vastaavia