Sudenpennuilla takana vilkas viisien EM-kisojen maajoukkuekesä: ”Nousu on todella iso juttu”

30.8.2018 14:53 Suomen nuorisomaajoukkueiden maajoukkuekesä päättyi viime viikonloppuna, kun 16-vuotiaat tytöt nousivat A-divisioonaan pronssimitalin myötä. Suomen nuorisomaajoukkueiden kesän otteita kommentoivat Susiladiesin ja Susijengin päävalmentajat Pekka Salminen ja Henrik Dettmann.

Suomen 16-vuotiaat tytöt hävisivät Kreikalle välierissä, mutta pronssiottelussa oli mitalin lisäksi panoksena nousu ensi kesäksi A-divisioonaan. Päätösottelussa paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Sudenpennut höykyttivät Valko-Venäjää 86-52.

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue taas eteni voittamattomana puolivälieriin asti, mutta Israel eteni mitalipeleihin 73-79-voitolla ja Suomi sijoittui lopulta seitsemänneksi. Molempien tyttömaajoukkueiden yhteissaldo kesän EM-otteluissa oli 13 voittoa ja kolme tappiota.

– Meidän koripalloperheessä on jo pitkään ollut tiedossa, että meillä on hyviä tyttömaajoukkueita, jotka ovat aivan Euroopan huippua, mutta EM-kisoissa olemme hävinneet sen ratkaisevan pelin. 18-vuotiaat tytöt pelasivat loistavat kisat, mutta yksi lamaantuminen puolivälierissä kostautui, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoo.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen nousuhaaveet katkaistiin Israelin toimesta. Kuva: FIBA

– 16-vuotiaat taas onnistuivat omassaan. Olin itse paikalla katsomassa kolme viimeistä peliä ja oli hienoa seurata läheltä sitä itseluottamusta ja innostusta, joka joukkueessa oli. Heilläkin oli yksi huono ottelu mukana, mutta silti he onnistuivat hoitamaan homman kotiin.

Suomen tyttömaajoukkue pelasi edellisen kerran EM-kisojen A-divisioonassa vuonna 2011.

– Nousu on todella iso juttu. Meillä on paljon hyviä pelaajia, jotka saavat vielä pykälän verran parempia kansainvälisiä pelejä. Meillä on paljon tyttökoripalloon sitoutuneita valmentajia seura- ja maajoukkuetasolla, joiden työstä tämä on osoitus. Tämä oli ensimmäinen askel. Toinen on 18-vuotiaiden nousu.

Tämä kuva jää historiaan. Suomen 16-vuotiaat tytöt juhlivat nousua A-divisioonaan. Kuva: FIBA

– Jos jollain on ollut epäuskoa tulevaisuudesta, niin tämä palauttaa uskon takaisin. Nyt tiedetään jo tuloksen kautta, että meillä on Euroopan huippupelaajia. Väistämättä tämä tulee johtamaan siihen, että naisten maajoukkue pääsee EM-lopputurnaukseen lähitulevaisuudessa, Salminen sanoo.

– 16-vuotiaiden tyttöjen nousu A-divisioonaan oli erinomaisen hieno juttu. He pelasivat korkealla tasolla koko turnauksen. Hieman paremmalla onnella meillä olisi nyt kaksi tyttöjoukkuetta A-divisioonassa. Toivottavasti olemme pysyvästi tilanteessa, jossa tyttömaajoukkueemme pelaavat A-tason koripalloa, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kehaisee.

18-vuotiaat pojat säilyttivät A-divisioonapaikkansa paineen alla

Poikapuolella Suomen 20-vuotiaat miehet aloittivat EM-kisaurakkansa ensimmäisinä. B-divisioonan EM-kisojen alkulohkon toiselta sijalta Sudenpennut eteni kahdeksan parhaan joukkoon, mutta puolivälierissä Venäjä oli vahvempi. Suomi voitti viimeiset kaksi otteluaan sijoittuen viidenneksi.

Jyri Lehtosen komentama 20-vuotiaat miehet sijoittuivat viidenneksi. Kuva: FIBA

– 20-vuotiaiden maajoukkue jäi ehkä hieman niistä odotuksista, joita heille ennen turnausta asetettiin. Tässä turnausjärjestelmässä on tärkeää voittaa se yksi tärkeä ottelu, mikä heille oli tappioon päättynyt peli Venäjää vastaan. Potentiaalin perusteella aineksia oli pelata noususta A-divisioonaankin, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.

18-vuotiaiden poikien maajoukkue ajautui taistelemaan A-divisioonan EM-kisoissa perinnöstä, kun viimeisessä ottelussa vastaan Kreikkaa vastaan panoksena oli A-divisioonassa säilyminen. Nuoret lupaukset pitivät päänsä kukistaen Kreikan jatkoajan jälkeen.

18-vuotiaat pojat pitivät paikkansa A-divisioonassa. Kuva: FIBA

– Kaikki loukkaantumiset huomioon ottaen 18-vuotiaat pojat hoitivat leiviskänsä todella hyvin. Joukkue pelasi hienoa korista ja onnistui päättämään turnauksen kahteen voittoon paineen alla. Paikka kahdeksan parhaan joukossa oli kahden heiton päässä ja yksilötasolla useampikin pelaaja osoitti kansainvälisen potentiaalinsa.

16-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti B-divisioonan EM-kisansa 13. sijaan pelaten kahdeksan ottelua, joista neljä päättyi voittoon.

16-vuotiaille pojilla oli vaikea kesä, mutta kansainvälistä kokemusta kertyi. Kuva: FIBA

– 16-vuotiaissa pojissa osoittautui pienen maan ongelma, eli materiaalin kapeus. Jos neljä aloitusviisikon poikaa on pidempiä jaksoja poissa, se syö väistämättä koko joukkueen pelaamista ja muut pelaajat joutuvat itselleen tuntemattomiin rooleihin. Joukkue sai kuitenkin kesästä arvokasta kansainvälistä kokemusta ja voi lähteä hyvillä mielin tulevaa kohti.

 
16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

22.1.2019 08:52 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu kesälle 2019

Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajat maajoukkuekesälle 2019 on valittu. Sudenpennut on myös tulevana kesänä huippuvalmentajien opissa.

13.12.2018 14:42 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2019 EM-lohkot ratkesivat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA suoritti torstaina 13.12. kesän 2019 koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat Belgradissa.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

5.10.2021 11:49 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpentujen EM-kisojen järjestäjämaat pysyvät samoina

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA päätti lokakuun alussa pidetyssä kokouksessa, että nuorten EM-kisojen järjestäjät pysyvät tulevana kesänä 2022 samoina kuin 2021, jolloin ei järjestetty nuoren EM-kilpailuja.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

2.1.2020 09:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevuosi 2020 käyntiin Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueet matkustavat neljän joukkueen voimin vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pidetään Tallinnan Audentesin urheilukoululla 3.-5.1.2020. Suomen joukkueet kohtaavat perjantaina Latvian, lauantaina Viron ja sunnuntaina Ruotsin.

26.6.2019 08:52 Pääjuttu

Koskelainen uusien haasteiden pariin – Toijala nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Merkittävää työtä edelliset kymmenen vuotta suomalaisen koripallon eteen tehnyt Antti Koskelainen jättää tehtävänsä nuorten olympiavalmentajana. Koskelaisen paikan ottaa monivuotinen maajoukkuevalmentaja Jukka Toijala, 47.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

30.4.2019 11:09 Sudenpennut

Nuorten PM-kisat pelataan kesällä jälleen Kisakalliossa

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jälleen Kisakalliossa Lohjalla, 27.6.-1.7.2019. Tutustu otteluohjelmaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi.

3.1.2019 20:45 Sudenpennut

Poikamaajoukkueet avausvoittoihin Baltic Sea Cupissa

Perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä Suomen sekä 18-vuotiaat että 16-vuotiaat pojat ylsivät voittoihin Latviaa vastaan. Avauspäivän tähtenä tuikki MU16-maajoukkueen Lauri Kallio, joka liekitti 33 pistettä Suomen tuplajatkoaikavoitossa.

2.1.2019 16:44 Sudenpennut

Sudenpennut vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen nuorisomaajoukkueet ovat matkustaneet tänään Tallinnaan kilpailemaan perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin mestaruudesta 3.-5.1.2019.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

2.7.2018 18:33 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi kultaa ja yksi hopea PM-kisoista

Suomen nuorisomaajoukkueet pokkasivat kaksi Pohjoismaiden mestaruutta ja yhden hopeamitalin Kisakallion Susi Training Centerissä pidetyistä PM-kisoista.

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Näytä lisää vastaavia