Shawn Huff kantaa suurta vastuuta Saksassa

30.1.2018 Susijengin kapteeni Shawn Huff, 33, on kuulunut Saksan Bundesliigassa pelaavan Frankfurt Skylinersin avainpelaajiin läpi kauden. Nuoressa joukkueessa Huff on urakoinut isoja minuutteja ja ollut kokeneena pelaajana johtajan roolissa.

Shawn Huff on urakoinut isoja minuutteja Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

"Huhvi" pääsee taas Susijengin kanssa irti helmikuussa, kun MM-karsinnat jatkuvat. (Kuva: Ville Vuorinen)

Skyliners lähti kauteen nuorella joukkueella, jossa Huffilla tiedettiin ennakkoon olevan iso rooli. Joukkueen loukkaantumistilanteen takia Huff on kuitenkin joutunut urakoimaan keskimäärin peräti 31 minuuttia ottelua kohden. Viikonlopun ottelussa Tübingenia vastaan peliaikaa tuli jopa 37 minuuttia

- Olen ollut joutunut pelaamaan vähän liian isoja minuutteja. Meidän nuori saman paikan pelaajamme kärsi aivotärähdyksestä emmekä kertaakaan ole olleet samaan aikaan kunnossa. Silloin, kun minä olin muutaman viikon loukkaantuneena, niin hän oli kunnossa, mutta kun palasin kentälle, niin hän loukkaantui. Olen ollut ainoa pelaaja pelipaikalla ja joutunut pelaamaan isoja minuutteja. Vielä, kun on kovatempoista peliä ja ikääkin on tämän verran, niin minuutteja on tullut jopa vähän liikaakin, Huff naurahtaa.

Huff kärsi MM-karsintaotteluiden jälkeen muutaman viikon alaraajavammasta. Loukkaantumisella oli kuitenkin myös valoisa puolensa, sillä samalla se antoi Huffille tärkeää lepoaikaa.

- Urheilijana sitä koettaa ottaa loukkaantumisetkin kehityksen kautta. Sinä muutamana viikkona minkä olin poissa, niin yritin saada kaikki pikkuvammat kuntoon ja huilata. Joskus loukkaantumisten jälkeen pystyy palaamaan paremmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista. Pelituntuma on tietenkin hieman ruosteessa, mutta itse tulin ainakin freesimpänä takaisin.

Saksan Bundesliiga on tällä kaudella ollut hyvin tasainen. Bayern München pitää sarjan kärkipaikkaa, mutta heidän takanaan käydään tiukkaa taistelua pudotuspelipaikoista. Skyliners on tällä hetkellä sarjassa yhdeksäntenä, mutta matkaa kakkospaikkaan on ainoastaan kolmen voiton verran.

- Mielestäni tämä on ollut tasaisin ja kovatasoisin Bundesliiga sinä aikana, kun minä olen täällä pelannut. Taso ylhäältä alas on tosi laaja ja moni joukkue taistelee pudotuspelipaikasta. Pudotuspelien ulkopuolelle tulee jäämään myös joukkueita, jotka varmasti ansaitsisivat paikkansa siellä, aiemmin myös Ludwigsburgin riveistä Bundesliigakokemusta kartuttanut Huff kertoo.

Skylinersin kausi ei ole sujunut ilman vastoinkäymisiä. Päävalmentaja Gordon Herbertillä on käsissään hyvin nuori joukkue jota loukkaantumiset ovat verottaneet kovalla kädellä. Kolikolla on jälleen kääntöpuoli, sillä nuorten peluuttamisella on tapana maksaa korkoa jossain vaiheessa.

- Me olemme kärsineet hurjasti loukkaantumisista. Pahimmillaan meiltä puuttui kuusi rotaation pelaajaa ja nytkin neljä on sivussa. Nuoret ovat kuitenkin esiintyneet hyvin. Toivottavasti sitten loppukaudesta ne minuutit auttavat joukkuetta. Nuoret pelaajat ovat aina ailahtelevia, mutta he ovat olleet hyvin peleissä mukana. Täytyy kuitenkin muistaa, että monet heistä ovat 18-19-vuotiaita.

Skyliners jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle. Huff ei halua saman toistuvan tällä kaudella.

- Vaikka meillä on nuoria pelaajia ja ihan sama vaikka meillä on ollut loukkaantumisia, niin pudotuspelit ovat tavoitteena. Pitää saada joka jätkä kuntoon. Meidän pitää olla enemmän hereillä peleissä ja kuunneltava skouttia sekä olla valmiimpia kentällä ja seurata pelisuunnitelmaa.

Susijengin henki miellytti kipparia

Susijengi jatkaa MM-karsintaotteluitaan taas helmikuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Islannin ja sitten pari päivää myöhemmin Bulgarian Helsingissä. Suomi aloitti MM-karsinnat hienolla vierasvoitolla Bulgariasta, mutta toisessa pelissä oli tyytyminen tappioon Tshekkiä vastaan.

- Ne olivat tiukkoja pelejä ja menimme niihin aika erinäköisellä joukkueella kuin mitä EM-kilpailuissa oli. Bulgaria oli kova paikka hakea vierasvoitto. Tshekkiä vastaan yritimme tehdä pelin mahdollisimman rumaksi ja annoimme siinä itsellemme mahdollisuuden voittaa, mutta ikävä kyllä emme onnistuneet. Helmikuussa on edessä taas kaksi kovaa peliä.

Suomen kokoonpano oli kokenut isoja muutoksia sitten kesän EM-kisojen, sillä joukkueesta puuttuivat NBA:ssa huimaa tulokaskautta pelaava Lauri Markkanen, Euroliigassa pelaavat Petteri Koponen ja Sasu Salin sekä maajoukkueuransa lopettaneet Gerald Lee Junior ja Teemu Rannikko. Poissaolot avasivat kuitenkin jälleen oven uusille pelaajille, kun Anton Odabasi ja Ilari Seppälä tekivät debyyttinsä Susijengin paidassa ja lisäksi Alexander Madsen sekä pienen tauon jälkeen maajoukkuekuvioihin palannut Antti Kanervo saivat näyttömahdollisuutensa.

- Henki on sama, mutta mukana on vähän eri pelaajia, joten sitä myöten myös systeemiä täytyy hieman muuttaa. Nuoret tuovat energiaa, mutta rutiini puuttuu vielä ja se tulee pelaamalla. Joukkueessa tapahtuu aina muutoksia ja se on nähtävä myös siltä kantilta, että kun pelaajia muuttuu, niin se on samalla hieno mahdollisuus nuorille pelaajille, kapteeni muistuttaa.

Molemmat MM-karsintaottelut olivat hyvin tasaisia. Bulgariasta Susijengi ryösti kahden pisteen voiton ja kovaa Tshekkiä vastaan Susijengi taisteli voitosta loppuun saakka, mutta Tshekin Blake Schilbin viisi onnistunutta kolmen pisteen heittoa päätösneljänneksellä olivat lopulta liikaa. Tappion tullenkin Huff muistaa katsoa positiivisena eteenpäin.

- Koris on mennyt eteenpäin. Meiltä puuttui viisikollinen äijiä ja hävisimme Tshekille niukasti. Kymmenen vuotta sitten hävisimme heille parhailla pelaajilla 30 pistettä. Nyt materiaalin laajuus on kasvanut ja olemme kehittyneet sekä joukkueena että yksilöinä. Euroopassa kilpailu on tiukkaa ja pelit ovat pienestä kiinni.

Susijengi jatkaa MM-karsintaotteluitaan helmikuussa kohtaamalla 23.2. vieraskentällä Islannin ja 25.2. Helsingissä Bulgarian.

 
7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

Näytä lisää vastaavia