Seppälä ja Kantonen avasivat kauden vahvasti – Erik Murphy hurjana Japanissa

26.10.2020 09:08 Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen saivat kautensa käyntiin ja Murphyn veljekset Erik ja Alex auttoivat joukkueensa voittoihin. Suomalaispelaajat pääsivät muutenkin hienosti voiton makuun viikonlopun peleissä.

Ilari Seppälä avasi kauden vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan Malagan 82-79 (40-44). Salin kuritti entistä seuraansa yhdeksän pisteen, yhden levypallon ja yhden syötön edestä. Sulejmanovicin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi levypallo.
Ottelutilastot

LEB Orossa Alex Murphy oli jälleen vahvalla pelipäällä johdattaessaan Granadan 89-64 (41-31)-voittoon CB Almansasta. Murphy heitti 15 pistettä, otti neljä levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo nappasi avausvoittonsa haettuaan vieraspisteet Lleidan vieraana 72-56 (39-32)-voitolla. Aidoo tilastoihin merkittiin neljä pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg hävisi kotikentällään Le Portelille 83-94 (52-41). Strasbourgilla on nyt kolme voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Seppälän ja Kantosen kausi Ranskan ProB:ssä käynnistyi vihdoin kahden siirretyn pelin jälkeen. Seppälä oli ilmileikeissä, kun Aix-Maurienne voitti Gries-Oberhoffenin 93-83 (41-36). Molemmat suomalaiset olivat isossa roolissa Seppälän heittäessä 24 pistettä, napaten kaksi levypalloa ja antaen kaksi syöttöä. Kantonen taasen oli lähellä tupla-tuplaa 12 pisteen, yhdeksän levypallon, seitsemän syötön ja riiston tilastoilla.

- Pelasimme kokonaisuudessaan aika ehjän ottelun ja peli oli hallussamme alusta loppuun. Yleensä pienet vaikeudet ennen peliä auttavat keskittymään paremmin. Hyvä alku kaudelle, Seppälä totesi viitaten joukkueen koronatartuntoihin, jotka vaikeuttivat valmistautumista kauden alla.
Ottelutilastot

Ranskan LM1:ssä Marius van Andringan Lorient jatkoi vahvasti voittamalla Challansin 92-85 (57-42). Van Andringa heitti kuusi pistettä ja antoi yhden syötön. Lorient on kärkitaistelussa neljällä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmin Vanoli Cremona näytti olevan matkalla selvään voittoon, mutta Trentino nousi lopulta jatkoajan jälkeen 85-83 (76-76, 32-49)-voittoon. Palmi kirjautti kolme pistettä.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa sekä Alexander Madsenin VEF Riika että Edon Maxhunin Pärnu jatkavat puhtaalla pelillä.

VEF Riika otti viidennen peräkkäisen voittonsa Latvijas Universitaten jäädessä jalkoihin 95-54 (40-21). Madsen auttoi laajaa rotaatiota pyörittäneen VEF:n voittotaivalta kuudella pisteellä, viidellä levypallolla, kahdella riistolla sekä kahdella torjunnalla. VEF Riika on voittanut kaikki viisi otteluaan.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni oli jälleen tehokkaana auttaessaan Pärnun 81-69 (30-35)-voittoon Rakvere Tarvasista. Maxhuni sai tilastoihinsa 13 pistettä ja yhden syötön. Pärnu on pelannut neljä peliä ja voittanut ne kaikki.
Ottelutilastot

Erik Murphy mellasti jälleen Japanin B2-liigassa, kun Fukushima Firebonds pelasi viikonloppuna tuplakohtaamisen Nishinomiya Storksin kanssa. Ensimmäisessä pelissä Firebonds koki kirvelevän 84-85 (36-33)-tappion. Murphy saalisti 23 pistettä, kuusi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Firebonds sai revanssinsa heti seuraavana päivänä voittamalla 95-90 (45-42). Murphy siivitti joukkuettaan 24 pisteen, seitsemän levypallon, kahden syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Itävallan "suomalaisjoukkue" Swans Gmunden teki tuhojaan voittamalla Wien DC Timberwolvesin murskaavasti 94-55 (47-31). Daniel Dolenc heitti viisi pistettä, otti kuusi levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti kertaalleen. Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans on voittanut neljästä ensimmäisestä pelistään kolme.
Ottelutilastot

 
25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

Näytä lisää vastaavia