Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

11.2.2023 20:04 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

Zena Edosomwan (#1) ja Okko Järvi (#14) olivat avainpelaajia Seagullsin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi vierasvoiton matkallaan Kotkassa. KTP-Basket taipui vieraille luvuin 75–86.

Todellinen tehoilta nähtiin Seagullsin sentteriltä Zena Edosomwanilta, joka takoi taululle 21 pistettä, keräsi 16 levypalloa ja torjui peräti kuudesti. Edosomwanin tehokkuuslukema oli aivan kirkkaasti kentän korkein: tasan 40.

Vedossa oli myös joukkuetoveri Okko Järvi, joka pussitti 18 pistettä.

– Saimme nihkeän alun. Emme toteuttaneet omia juttujamme, ja Kotka pääsi pelaamaan vahvuuksillaan. Hyvin kuitenkin pidimme kontrollin, ja vaikka ajoittain hyökkäyksessä aloimme haparoida, silloin onneksi Kotkallakaan ei pudonnut. Lopussa emme pelanneet sovittuja pelejä eikä hyökkäyksistä syntynyt myöskään koreja. Valmentaja Jussi Laaksolta tuli palautekin siitä aika välittömästi, kommentoi Järvi.

KTP:n paras pistemies ottelussa oli Roydell Brown, joka merkkautti 19 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilastot

Kauhajoen alku illan kotiottelussa ei puolestaan ollut nihkeä. Ei sen enempää ollut loppukaan. Isännät pitivät kiinni johdosta läpi koko ottelun ja taivuttivat Salon Vilppaan kirpein luvuin 101–60.

Pelin pistehirmu oli Kauhajoen Lee Skinner, joka upotti 15 pistettä, keräsi kuusi levypalloa ja otti kolme riistoa. Kuukauden Vahvin joukkuetoveri Severi Kaukiainen lisäsi pinoon 14 pistettä ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Vilppaan korilinko oli Ira Lee 14 pisteellä ja 12 levypallolla.

Ottelutilastot

Kataja Basket puolusti onnistuneesti kotikenttäänsä luvuin 86–78. Vierasmatkalla käynyt Kouvot oli ison osan ottelusta johdossa, mutta isännät pääsivät viimeisellä neljänneksellä niskan päälle.

Katajan tilastokuningas oli Galin Smith 18 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Joukkuetovereista Thomas Tumba osui 16 pistettä ja Tuomas Hirvonen puolestaan esitteli monipuolisen rivin: 14 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä.

– Matsi oli tiukka ja vuoristoratamainen. Annoimme kaverille eteen, ja sitten otimme kiinni pariin otteeseen. Alkuun Kouvojen paikkapuolustuksen murtaminen tuotti meille vaikeuksia, vaikka siihen olimmekin hyvin valmistautuneet, totesi Hirvonen.

Kouvojen pistetykki oli 21 pistettä, viisi levypalloa ja neljä syöttöä kerännyt Joel Mäntynen.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa Nokialle voitto, mutta Clarkelle ennätys

Illan alemman jatkosarjan ottelussa ei meinattu löytää ratkaisua millään, kun kotijoukkue Lahti Basketball ja vieraileva BC Nokia kulkivat kohti maaliviivaa rinta rinnan. Lopussa kuitenkin Nokia pääsi nenänmitan edelle, ja Lahti kaatui 85–88.

Voitosta kiittäminen oli isoilta osin Nokian suomalaistakamiestä Niko Mattilaa, joka pussitti joukkueensa korkeimmat 25 pistettä.

Lahden peli nojasi jälleen pääosin Chris Clarkeen, joka keräsi tavaksi tulleen triplatuplan osumalla tällä kertaa 22 pistettä, nappaamalla 16 levypalloa ja jakamalla kymmenen syöttöä. Kyseessä oli siis ennätysilta, sillä Clarke otti pelissä Korisliiga-uransa kahdeksannen peräkkäisen triplatuplan ja sai samalla Damon Williamsin kiinni triplatuplien kokonaismäärässä. Kahdeksan triplatuplaa on miesten Korisliigan voimassa oleva uraennätys.

Ottelutilastot

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia