Sasu Salinista Susijengin uusi kapteeni

31.10.2022 11:22 Shawn Huffin seitsemän vuotta kestänyt valtakausi Susijengin kapteenina päättyi syyskuussa Prahan ja Berliinin historiallisiin EM-kisoihin. Susijengin uudeksi kapteeniksi on valittu joukkueen ikäpresidentti ja sen kokenein pelaaja, kuusien kansainvälisten arvokisojen veteraani Sasu Salin, 31.

"Innostuneena yritän johtaa joukkueen näitä ainutlaatuisia tilaisuuksia kohti ja olla tilanteen tasalla ja uuden tehtävänimikkeen arvoinen."

Kun edellinen susikapteeni Shawn Huff ilmoitti kesään 2022 lähtiessä pelaavansa viimeistä maajoukkuekesäänsä, Salin käynnisti Susijengin pukukopissa oman epävirallisen ”vaalikampanjansa” saadakseen kunnian kantaa kapteeninnauhaa seuraavana pelaajana.

Susijengin kerääntyessä viime kesän historialliset EM-kisat päättäneelle illalliselle Berliinissä nimitti päävalmentaja Lassi Tuovi Salinin uudeksi kapteeniksi. Valinta osoittautui yksimieliseksi.

- Kieltämättä en osannut ikinä ajatella, että Shawn ja Petsku jonain päivänä lopettaisivat, mutta niin vaan sekin päivä koitti. Kun kaverit ilmoittivat pelaavansa viimeistä maajoukkuekesäänsä, aloin ajatella, että ehkä mä voisin olla seuraava kapteeni ja tässä sitä ollaan, Sasu kuvailee.

Salin lupaa tuoda kapteenin asemassa oman persoonansa täysimittaisena Susijengin käyttöön, mutta uuden tehtävänimikkeen mukaisesti päivitetyssä muodossa.

- Luulen, että tuun olemaan ihan samanlainen tyyppi kuin aina ennenkin. Jokaisen pelaajan tietenkin täytyy olla muutenkin täsmälleen se kuin on. Samaan aikaan mulla on hyvät edeltäjät Shawnissa ja Hannossa (Möttölä), joiden tekemisistä kapteenina saan kiitollisena ottaa mallia seuraavien vuosien varalta.

”Yhtäkkiä olenkin joukkueen vanha pappa”

Salin breikkasi Susijengin miehistöön vasta 19 vuotta täyttäneenä nuorukaisena kesän 2010 MM-karsinnoissa ja on sittemmin tuonut kaukoheittopelinsä, pelisilmänsä ja dyykkaustaitonsa joukkueen käyttöön jo 127 miesten maaottelussa ja kuusissa arvokisoissa.

Espanjan liigaa jo vuosikaudet pelanneen helsinkiläisen MaSu-Basketin kasvatin kokemuksesta kertoo kaiken olennaisen se, että aktiivisista Susijengin pelaajista toiseksi eniten miesten maaotteluita hänen jälkeensä on pelannut Alexander Madsen, jolla on koossa 49 maaottelua – runsas kolmannes Salinin maaottelusaldosta.

- Aina sitä kuvittelee, että saa ikuisesti olla oma nuori itsensä, mutta ei kai sille mitään voi, että tulee vuosi vuodelta vanhemmaksi. Porukka on vaihtunut ympärillä ja yhtäkkiä olenkin joukkueen vanha pappa. Se on uusi rooli ja siihen pitää sopeutua, Salin nauraa.

Käsittämättömän tehokasta kautta Espanjan liigassa ja FIBA Mestareiden Liigassa niin tehoindeksillä kuin kolmen pisteen heittotarkkuuksillakin laskettuna kellottanut Salin saapuu kapteenin rooliin uudessa, innostavassa vaiheessa.

Susijengi varmisti viime kesänä ensimmäisenä eurooppalaisena joukkueena paikan ensi syksyn Aasian MM-kisoissa, eteni Berliinissä jatkoon EM-neljännesvälieristä päihittämällä Kroatian ja haastoi sittemmin Euroopan mestaruuden voittaneen Espanjan tasaväkiseen taistoon puolivälierissä ja ansaitsi oman lohkon vuoden 2025 EM-kotikisoihin.

- Kieltämättä kaikkea makeaa on tulossa lähivuosina. Kokemustakin alkaa olla jo monenlaisista kinkereistä, joten ihan kiva, että voin tarjota jotain joukkueelle silläkin saralla, Sasu myhäilee.

- Innostuneena yritän johtaa joukkueen näitä ainutlaatuisia tilaisuuksia kohti ja olla tilanteen tasalla ja uuden tehtävänimikkeen arvoinen.

Susijengi kohtaa marraskuun MM-jatkokarsintaikkunassa Saksan (Bamberg, perjantai 11.11.) ja Viron (Espoo Metro Areena, maanantai 14.11.). Liput Susijengin kotiotteluun Viroa vastaan ovat myynnissä täällä.

Henkilöt

 
15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 12:00 Susijengi

Susijengi tuo olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Nokia Arenalle – vastassa ”maailman kuumin” maajoukkue

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle ensi kesän olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan. Susijengin vieraaksi Nokia Arenalle saapuu perjantaina 28.6. FIBA:n MM-rankingin 6. sijalle jyrännyt Latvia.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

2.3.2024 10:19 Susijengi

Susijengi säilytti 20. sijan FIBA:n maailmanrankingissa

Helmikuun EM-karsintaikkunassa yhden voiton ja yhden tappion kerännyt Susijengi on säilyttänyt viime syyskuussa saavuttamansa ennätyssijan FIBA:n miesten maailmanrankingissa. Susijengi jatkaa maailmanrankingin 20. sijalla Euroopan 13. korkeimmalle rankattuna miesten maajoukkueena.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

27.2.2024 11:34 Susijengi

Tuoville ja Salinille pykälänousuja kaikkien aikojen maaottelutilastoissa

Susijengin päävalmentajan tehtävään kesällä 2022 noussut Lassi Tuovi, 37, saavutti tukun ikonisia valmentajanimiä kaikkien aikojen valmennettujen miesten maaotteluiden tilastossa. Susikapteeni Sasu Salin nousi puolestaan pykälän pelattujen maaotteluiden listassa.

27.2.2024 11:07 Susijengi

Toijala komensi Viron historialliseen voittoon

Viidettä vuottaan Viron miesten maajoukkuetta komentava Jukka Toijala luotsasi joukkueensa kenties sen koripallohistorian makeimpaan voittoon, kun Viro peittosi maanantai-illan EM-karsintaottelussa Tallinnassa Liettuan. Voitto oli Viron koripallon historian ensimmäinen voitto Liettuasta miesten maajoukkuetasolla.

Näytä lisää vastaavia