Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

12.2.2023 08:03 Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

Sasu Salin taistelee Intercontinental Cupin voitosta. (Kuva: FIBA Europe)

Teneriffa murskasi FIBA Intercontinental Cupissa Afrikan mestarin, tunisialaisen US Monastirin, selvästi 112-42 (52-26). Euroopan nopein liipaisin sivalsi viidesti, kun Salin paukutti bonusrajan takaa yhteensä 15 pistettä. Lisäksi Salin nappasi kaksi levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä.

Finaalissa Teneriffa saa vastaansa Etelä-Amerikan mestarin, brasilialaisen Sao Paolon, joka voitti toisessa välierässä USA:n G-liigan mestari Rio Grande Valley Vipersin 91-70. Finaali pelataan sunnuntai-iltana.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Romaniassa oli Shawn Hopkinsin vuoro loistaa, kun hän siivitti Craiovan Romanian cupin välieriin 72-70 (35-41)-voitolla Voluntarista. Hopkins upotti pelitilanneheittonsa sataprosenttisella tarkkuudella keräten yhteensä 21 pistettä ja lisäksi vielä kaksi levypalloa ja riiston. Topias Palmi heitti kolme pistettä ja torjui kertaalleen.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen loisti 17 pisteen ja kuuden levypallon tilastoilla, kun Treviso otti tärkeän voiton kaataessaan Napolin 85-82 (42-31). Jantunen sai tililleen lisäksi kaksi torjuntaa. Voitolla Treviso pomppasi sarjassa sijalle 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin kaksi suomalaiskohtaamista, kun ensin Max Besselinkin BG Göttingen kaatoi Joonas Iisalon valmentaman Academics Heidelbergin 87-81 (41-38). Avausviisikosta ponnistanut Besselink keräsi kuusi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Lauantaina Besselink pääsi paukuttelemaan henkseleitä Merlins Crailsheimin Edon Maxhunille ja Daniel Herbertille, kun Göttingen kaatoi Merlinsin 92-79 (49-42). Tällä kertaa Besselink kasasi kolme pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Maxhuni oli jälleen Merlinsin parhaimmistoa 12 pisteen, levypallon ja kahden syötön tilastoilla. Göttingen on sarjassa viidentenä ja Merlins putosi kolmannen peräkkäisen tappion myötä sijalle 13.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Academics Heidelberg koki myös toisen tappion loppuviikosta, kun Ulm puristi kotonaan 92-84 (44-45)-voiton. Heidelberg majailee sijalla 15.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamondin nousuvire sai jatkoa 100-80 (46-47)-voitolla Angersista. Seppälä heitti 10 pistettä ja sai merkinnät levypallo- sekä syöttötilastoihin. Saint-Chamond nousi sijalle 14.
Ottelutilastot

Japanin B1-liigassa Alex Murphyn Levanga Hokkaido aloitti viikonlopun tuplaottelut Utsunomiya Brexin vieraana 73-101 (33-40)-tappiolla. Murphy jäi tällä kertaa kahteen pisteeseen, kahteen levypallon ja syöttöön.
Ottelutilastot

B2-liigan puolella Erik Murphy oli loukkaantumisen vuoksi sivussa, kun Fukushima Firebonds hävisi Bambitious Naralle 68-73 (31-36).
Ottelutilastot

Islannin liigassa Aapeli Alasen KR koki kirvelevän 81-82 (43-47)-tappion Hötturin vieraana. Alanen heitti kuusi pistettä ja nappasi kolme levypalloa. KR pitää sarjataulukossa perää.
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo oli vauhdissa Norjan liigassa heittäessään 20 pistettä Fyllingenin kaataessa Oppsalin 109-85 (62-43). Fyllingen otti heti avausneljänneksellä vierailtaan luulot pois viemällä sen 41-18. Aidoo sai tilastoihinsa lisäksi kolme levypalloa ja seitsemän syöttöä.
Ottelutilastot

 
1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

30.5.2023 18:25 Susijengi

Ilari Seppälälle jatkosopimus Saint-Chamondiin

Susijengin ratkaisijan roolissa viime vuosina yhä useammin viihtynyt Lapuan Kobrien kasvatti Ilari Seppälä, 30, viihtyy Ranskassa. Viime kesän EM-kisajoukkueeseen kuulunut 188-senttinen Seppälä on allekirjoittanut yksivuotisen jatkosopimuksen Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Saint-Chamondin kanssa.

29.5.2023 23:00 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden Itävallan mestari

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pääsi juhlimaan Itävallan mestaruutta. Swans tyhjensi tällä kaudella palkintopöydän voittamalla aiemmin myös Supercupin ja Itävallan cupin.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

24.5.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers nousi Bundesliigaan

Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen varmisti nousun Saksan Bundesliigaan. Espanjassa saatiin runkosarja päätökseen ja Tuomas Iisalon Bonn porskuttaa.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

22.5.2023 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti joukkueensa voiton päähän noususta

Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin Tigers Tübingen on voiton päässä noususta Saksan Bundesliigaan. Suomalaisvalmentajien joukkueet esiintyivät jälleen muutenkin edukseen.

19.5.2023 09:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueille voittoja pudotuspeleissä

Euroopan koripallosarjoissa pudotuspelit ovat täyttä häkää käynnissä. Saksassa ja Itävallassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

15.5.2023 00:18 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valmensi Bonnin Mestarien liigan voittoon

Tuomas Iisalon kausi uskomaton kausi Bonnin kanssa sai upean palkinnon, kun Bonn juhli historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Se kaatoi finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen Hapoel Jerusalemin 77-70 (37-28).

13.5.2023 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan suomalaisfinaali jäi parin pisteen päähän – Tuomas Iisalon Bonn upeasti finaaliin

Tuomas Iisalon ja Bonnin voittokulku jatkui, kun saksalaisjoukkue eteni Mestarien liigan finaaliin. Suomalaisfinaali jää kuitenkin näkemättä, kun Sasu Salinin Teneriffa taipui Hapoel Jerusalemille.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

8.5.2023 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Runkosarjat päätökseen Saksassa ja Italiassa – Sasu Salin palasi kentille

Saksassa saatiin Bundesliigan runkosarja päätökseen. Kausi jatkuu vielä runkosarjan voittaneella Tuomas Iisalon valmentamalla Bonnilla sekä Max Besselinkin Göttingenillä. Sasu Salin palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

25.4.2023 02:42 Susijengi

Lauri Markkanen palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana

Lauri Markkasen historiallinen NBA-kausi 2022–23 sai kruununsa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Susijengin supertähti ja jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana. Markkanen peittosi finaalissa kilpakumppaninsa Shai Gilgeous-Alexanderin (Oklahoma City) ja Jalen Brunsonin (New York). Markkanen on NBA:n historian kuudes eurooppalainen, joka voittaa kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

9.4.2023 09:57 Susijengi

Miro Littlelle yhdeksän peliminuuttia Nike Hoop Summitissa

Susijengin nuori lupaus Miro Little kellotti yhdeksän peliminuuttia, heitti kolme pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja torjui yhden vastustajan heiton viime yönä Suomen aikaa pelatussa Nike Hoop Summitissa Oregonin Portlandissa. Littlen edustama muun maailman tähdistöjoukkue hävisi kuitenkin Yhdysvalloille pistein 84–90 (39–46).

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

Näytä lisää vastaavia