Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

20.3.2023 09:54 Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

Edon Maxhuni, Mikael Jantunen ja Sasu Salin pääsivät viikonloppuna juhlimaan voittoja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin loisti 18 pisteen saldollaan, kun Teneriffa voitti Obradoiron vieraskentällä 78-58 (35-21). Salin sai tilastoihinsa myös yhden syötön ja yhden levypallon. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Remu Raitanen lähenteli tupla-tuplaa kahdeksan pisteen ja yhdeksän levypallon saldolla, mutta Albacete hävisi Ourenselle 74-66 (39-35). Raitanen antoi myös yhden syötön. Albacete on LEB Orossa sijalla 16.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa Italiassa heittäessään 13 pistettä Trevison napattua tärkeän 89-88 (38-36)-voiton Scafatista. Jantunen täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla ja neljällä riistolla. Voitolla Treviso nousi yhdeksänneksi ja on voiton päässä pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Saksassa Edon Maxhuni liekitti Merlins Crailsheimin tärkeään 76-68 (32-37)-voittoon Ulmista. Merlins oli pitkään takaa-ajajana, mutta käänsi pelin itselleen päätösneljänneksellä viemällä sen 29-9.Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies 16 pisteellään ja lisäksi tilastoriville merkittiin viisi syöttöä ja kolme riistoa. Voitolla Merlins jätti putoamisrajan kahden voiton päähän.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Rostock Seawolves otti ison voiton kaataessaan Bambergin 94-88 (48-41). Valtonen kasasi tilastoikseen seitsemän pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan. Voitolla Seawolves nousi kahdeksantena olevan Bambergin kanssa tasapisteisiin.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg taipui Löwen Braunschweigin vieraana 82-89 (43-55). Heidelberg on sarjassa 15.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki hääri tehokkaana 11 pisteen, kolmen levypallon ja neljän syötön tilastoilla, kun Tigers Tübingen voitti Nürnberg Falconsin 105-98 (52-54). Daniel Janssonin valmentama Tigers on Saksan ProA:ssa toisena.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova taipui Voluntarin vieraana 76-84 (45-38). Palmi sai tilastoikseen kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Hopkins täytteli riviään viidellä pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän Saint-Chamondin nousuvire sai jatkoa sen kaataessa Saint-Vallierin 90-85 (42-42). Seppälä heitti ottelussa yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja jakoi neljä syöttöä. Saint-Chamond on nyt 14.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Aapeli Alasen KR taipui kotonaan Njardvikille 101-120 (53-49). Alanen oli joukueensa levypallo-, syöttö-, riisto- ja torjuntakuningas merkkauttaessaan 17 pistettä, kuusi levypalloa, seitsemän syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. KR jatkaa sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Norjassa Fiifi Aidoon kausi tuli päätökseen, kun Fyllingen hävisi pudotuspelien avauskierroksella Bärumulle suoraan 0-2.

Bärum meni otteluparissa johtoon voittamalla avausosan vieraskentällä 109-95 (52-44). Aidoo auttoi Fyllingeniä 22 pisteen, seitsemän levypallon, kolmen syötön ja kolmen torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Fyllingen joutui taipumaan 73-87 (37-39) Aidoon ollessa joukkueensa pistetykki 21 pisteen sadolla ja tilastoihin kertyi myös levypallo ja viisi syöttöä.

Aidoo tilastoi kauden keskiarvoikseen 14,2 pistettä, 3,8 levypalloa, 5,1 syöttöä ja 2,1 riistoa.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden voitti Itävallan liigan ottelussa St. Pöltenin 85-73 (36-33). Voitto oli Swansille yhdeksäs peräkkäinen ja se on tukevasti sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

Näytä lisää vastaavia