Samuli Vanttaja siirtyy Karhu Basketista Katajaan

11.7.2018 09:31 Viime kauden päätteeksi Kauhajoella Karhu Basketin paidassa Korisliigan mestaruutta juhlinut Samuli Vanttaja, 27, siirtyy yksivuotisella sopimuksella Joensuuhun Kataja Basketiin.

210-senttinen Samuli Vanttaja vaihtaa Karhu Basketin oranssin Katajan sinivalkoisiin. Kuva: Ville Vuorinen

Syksyllä 12. pääsarjakautensa aloittava Oulun NMKY:n kasvatti Samuli Vanttaja on edustanut urallaan myös KTP-Basketia, Kouvoja ja Espoon Honkaa. Tilillään hänellä- on kahdeksan haastajamaajoukkueen ottelua sekä 85 nuorten maaottelua.

Vanttajan kausi jäi maaliskuussa kesken alaraajavamman vuoksi vain hieman ennen pudotuspelien alkua. Pelaamissaan 25 runkosarjaottelussa hän kirjautti keskimäärin 15 peliminuutissa tilastot 7,1 pistettä ja 3,9 levvypalloa. 

Kaikkiaan iso laituri on esiintynyt Korisliigassa tähän mennessä yhteensä 299 runkosarjaottelussa. Pisteitä on kertynyt 1700 (ka 5,7) ja levypalloja 1154 (3,9). Palkintokaapissa Vanttajalla on muun muassa kaksi aikuisten SM-kultaa (Karhubasket 2018, Honka 2008) sekä yksi SM-pronssi (KTP 2015).

Katajan tiedotteessa Vanttaja toteaa, että niin hienoa kuin Kauhajoella oli toukokuussa Pantteri-patsasta nostellakin, hampaankoloon jäi kauden ennenaikaisen päättymisen vuoksi paljon.

– Kausi oli omalta osaltani katkonainen. Sairastin jouluna influenssan ja siitä toivuttuani peli oli vähän hakemista kunnes sitten tuli tämä isompi loukkaantuminen, Vanttaja kertaa.

– Vähän huono fiilis kaiken kaikkiaan. Molemmat mestaruutenihan ovat sillä tavoin samanlaisia, että niin Hongassa kuin nyt Karhussakin rooli jäi pieneksi. Ei niistä osaa oikein kunniaa ottaa. Joka tapauksessa meininkiä Kauhajoella oli hienoa seurata. Joukkueessa on jo pitkään ollut potentiaalia ja nyt kun ensimmäinen mitali tuli mestaruuden muodossa, oli meno mahtavaa.

Kansainvälisiä otteluja Vanttaja on pelannut kahdella FIBA EuroChallenge -kaudella (2013-14 ja 2014-15) KTP-Basketissa sekä yhdellä VTB United -liiga-kaudella (2010-11) Espoon Hongassa, jonka organisaatioon hän siirtyi jo 16-vuotiaana kesällä 2007.

Katajan päävalmentaja Juha Sten tietää mitä Vanttajalta sopii odottaa.

– Samuli tuo kokoonpanoomme laajuutta, isoon päähän kokoa ja heittovoimaa. Vaikka hän on jo todella kokenut, mitalejakin voittanut pelaaja, alkaa hän iältään vasta lähestyä ”primea”. Tarkoitus on auttaa Samulia yltämään pelillisesti parhaimpaansa.

– Meillä on nyt nippu melko erilaisia isoja kotimaisia pelaajia. Aika näyttää minkälaiseksi kokonaisuus muodostuu. Kilpailua sekä rooleista että peliajasta tullaan varmasti käymään mikä on tietenkin vain hyvä asia, Sten näkee.

Vanttaja toipuu parhaillaan häntä vaivanneesta alaraajavammasta. Tällä hetkellä hän pystyy tekemään juoksuharjoitteita.

– Viime kausi oli sikälikin vaikea, että tyttökaverin opiskelut toisella paikkakunnalla, Savonlinnassa, aiheuttivat pientä levottomuutta. Reissattua tuli ihan riittävästi puolin ja toisin. Loukkaantumisen jälkeen kävi hetken mielessä sekin, että pitäisiköhän tässä alkaa keskittyä toisiin juttuihin. Kipinä koripalloon palasi kuitenkin nopeasti, Vanttaja kertoo.

– Katajalla on suomalaisten pelaajien osalta kasassa hyvä paketti. Luvassa on pelitilannemaisuutta treeneihin, kovaa kilpailua, joka on aina hyväksi, Vanttaja komppaa päävalmentaja Stenia.

Tavoitteensa hän naulaa terävästi.

– Haluan voittaa mestaruuden niin että olen pelaavassa kokoonpanossa.

Kataja Basket -sopimustilanne:

Takamiehet: Ilari Seppälä, Joni Herrala, Johannes Lasaroff
Takamies-laiturit: Topias Palmi
Isot laiturit/sisäpelaajat: Matias Ojala, Atte Perttu, Tommi Huolila, Samuli Vanttaja
Valmentajat: Juha Sten, Petri Virtanen

Henkilöt

 
16.12.2019 14:49 Korisliiga

Korihait hankki takakentälleen vahvistukseksi Richard Packin

Anton Cookin sairausloma jatkuu yhä. Muutoinkin sarjataulukon viimeisenä olevan joukkueen pelaajistossa on loukkaantumishuolia.

13.12.2019 14:50 Korisliiga

Uran tehopelaaja Stephaun Branch siirtyy Belgiaan

Branch matkaa Belgian pääsarjaan Antwerpen Giantsin riveihin.

11.12.2019 13:53 Korisliiga

Nick Kellogg palaa Suomeen, vahvistaa Pyrintöä

Korisliigassa neljäntenä porskuttava Tampereen Pyrintö on löytänyt korvaajan LJ Roselle, jonka sopimus purettiin kaksi viikkoa sitten. Pyrinnön takakenttää saapuu vahvistamaan Lapuan Kobrista kaudelta 2017-18 tuttu Nick Kellogg.

9.12.2019 15:40 Korisliiga

Jerry Evans Jr. ja Lahti Basketball lähtivät eri suuntiin, uusi mies jo tilalla

206-senttinen Logan McLane on lahtelaisten tuorein hankinta.

7.12.2019 18:58 Korisliiga

KTP hankki korvaajan loukkaantuneelle Danielsille

206-senttinen Cullen Russo tuo KTP-luotsille mieleen Donte Thomasin.

3.12.2019 18:21 Korisliiga

Ura Basket hankki kaksi uutta pelaajaa, Bellot-Green sen sijaan sai lähteä

Uusina pelaajina Ura-paidan pukevat päälleen takamies Jaytornah Wisseh sekä iso laituri Darious Moten.

23.11.2019 19:40 Korisliiga

Lahti Basketball hankki uudeksi sentterikseen Taylor Johnsin

201-senttinen Johns edusti viime kaudella Kauhajoen Karhu Basketia 11 ottelun verran.

18.11.2019 14:57 Korisliiga

BC Nokian riveihin liittyy suomalaislupaus Michael Besselink

Päävalmentaja Greg Gibson: "Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy tekemään monta asiaa hyvin ja hänellä on korkea koripalloälykkyys."

13.11.2019 22:44 Korisliiga

Kauden kynnyksellä Katajasta lähtenyt Earvin Morris palaa Joensuuhun

Päävalmentaja Sten: "Olisi jopa tyhmää olla katsomatta tätä korttia."

13.11.2019 22:35 Korisliiga

Yhä voitoton Korihait vapautti päävalmentaja Jordi Justen tehtävistään

Korihaiden tiedotteen mukaan päätös sopimuksen purkamisesta tehtiin Justen kanssa yhteisymmärryksessä.

Näytä lisää vastaavia