Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

20.4.2023 09:00 Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

Tuomas Iisalo luotsasi Bonnin Mestarien liigan Final Fouriin. (Kuva: FIBA Europe)

Salin oli loukkaantumisen johdosta sivussa Teneriffan kokoonpanosta, mutta siitä huolimatta hallitseva mestari pystyi kellistämään viime kauden finaalivastustajansa. Teneriffa voitti kotikentällään kolmannen osaottelun 84-72 (45-36) ja eteni finaaliin näin otteluvoitoin 2-1.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin AEK taisteli niin ikään paikasta lopputurnaukseen kohtaamalla kolmannessa ottelussa Hapoel Jerusalemin. AEK ei kuitenkaan pystynyt haastamaan kotijoukkuetta, vaan putosi häviämällä selvästi 51-91 (22-43). Madsen kirjautti kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Bonn pääsi ratkaisuotteluun kotikentällään ja pystyi kukistamaan Strasbourgin 83-77 (44-46). Näin Bonn eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana Mestarien liigan Final Fouriin.

- Tämä ottelusarja oli meille iso haaste. Strasbourg on loistava joukkue. Fyysinen, aggressiivinen ja kokenut joukkue, jonka onnistuimme taivuttamaan, muttemme katkaisemaan ottelusarjan aikana, Iisalo antoi kehuja vastustajajoukkueelle ottelun lehdistötilaisuudessa.

- Mielestäni pystyimme uuvuttamaan heidät 40 minuutin aikana ja pelasimme lopussa uskomattoman korkeatasoista puolustuspelaamista ja saimme juuri riittävästi koreja itsellemme, Iisalo jatkoi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Neljäntenä joukkueena tiensä Final Fouriin selvitti Malaga. Final Four pelataan 12.-14.5. ja pelipaikka ratkeaa myöhemmin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Elias Valtosen Rostock Seawolves otti tärkeän voiton kaataessa Göttingenin 94-85 (55-48). Valtonen tilastoi kolme levypalloa ja syötön. Max Besselink ei ollut Göttingenin kokoonpanossa. Samalla Rostock nousi voiton päähän pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentaman Academics Heidelbergin voittoputki katkesi Hampurissa paikallisen Towersin vieraana 86-90 (50-50)-tappiolla. Heidelberg on 12.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen hioi pudotuspelikuntoaan voittamalla kotikentällään Dresden Titansin selvästi 98-69 (54-34). Aatu Kivimäki kantoi kortensa kekoon kahdeksalla pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä. Tigers on jo sinetöinyt toisen sijan runkosarjassa.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi päättyi, kun Craiova hävisi puolivälierissä kolmannen kerran Cluj-Napocalle. Craiova hävisi kotonaan kirvelevästi jatkoajan jälkeen 94-97 (36-31, 84-84). Palmilla oli varsinaisen peliajan loppuhetkillä nostaa Craiova johtoon vapaaheittoviivalta, mutta hän epäonnistui molemmissa yrityksissään ja näin peli meni jatkoajalle. Craiova pelasi viimeisen pelin Palmille kolmen pisteen viivan taakse, mutta tällä kertaa heitto meni ohi ja Cluj-Napoca eteni välieriin.

Hopkins heitti 14 pistettä, nappasi kolme levypalloa, syötti kerran ja sai riiston. Palmin riville kirjattiin 13 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Kauden keskiarvoikseen Palmi tilastoi 13,7 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,7 syöttöä. Hopkins puolestaan kasasi 8,4 pistettä ja 2,1 levypalloa.  Craiova pelasi myös FIBA Europe Cupia kauden aikana ja Palmin keskiarvot näyttivät 10,1 pistettä, 3,5 levypalloa ja 1,3 syöttöä. Hopkins täytteli riviään 11,4 pistettä ja 2,8 levypalloa.
Topias Palmin kauden tilastot Romanian liigassa
Shawn Hopkinsin kauden tilastot Romanian liigassa
Topias Palmin kauden tilastot FIBA Europe Cupissa
Shawn Hopkinsin kauden tilastot FIBA Europe Cupissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond otti ison harppauksen kohti sarjapaikan varmistamista, kun se kaatoi kotonaan Vichy-Clermontin 100-91 (49-52). Seppälä sai tilastoihinsa neljä pistettä, kaksi levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

 
23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

6.1.2023 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni palautti Merlinsin voittojen tielle

Edon Maxhuni aloitti vuotensa väkevästi, kun hän siivitti Merlins Crailsheimin takaisin voittojen tielle Saksan Bundesliigassa. Alexander Madsenin AEK otti tärkeän voiton Mestarien liigassa.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

8.12.2022 06:38 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo johdatti Bonnin lohkovoittoon Mestarien liigassa

Mestarien liigassa Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton voitettuaan omassa ottelussaan Pinar Karsiyakan ja Alexander Madsenin AEK voitti omassa ottelussaan Reggio Emilian. Samalla AEK piti jatkohaaveensa elossa.

1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

Näytä lisää vastaavia