Runkosarjat päätökseen Saksassa ja Italiassa – Sasu Salin palasi kentille

8.5.2023 11:30 Saksassa saatiin Bundesliigan runkosarja päätökseen. Kausi jatkuu vielä runkosarjan voittaneella Tuomas Iisalon valmentamalla Bonnilla sekä Max Besselinkin Göttingenillä. Sasu Salin palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

Elias Valtosen Rostock Seawolves jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. (Kuva: Ville Vuorinen)

Runkosarjan päätösviikolla Edon Maxhunin Merlins Crailsheim varmisti sarjapaikkansa voittamalla Frankfurtin niukasti 84-83 (44-47). Maxhuni räväytti komeasti 13 pisteen ja 13 syötön tupla-tuplan ja sai tilastoihinsa lisäksi kaksi levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Merlins päätti kautensa hävitessään Mitteldeutscherille 69-79 (39-34). Maxhunin ainoaksi tehomerkinnäksi kirjattiin kaksi syöttöä. Merlins oli sarjassa lopulta 13. voitettuaan 12 peliä ja häviten 22.

Maxhuni tilastoi kauden tilastoikseen 11,8 pistettä, 4,0 syöttöä ja 1,3 levypalloa.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Rostock Seawolves jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle, kun se sijoittui runkosarjassa yhdeksänneksi. Ensimmäistä pääsarjakauttaan pelanneen Seawolvesin pudotuspelihaaveet kariutuivat toiseksi viimeisellä kierroksella, kun se hävisi selvästi Ulmille 86-116 (46-51).
Ottelutilastot

Seawolves päätti kautensa noustessaan 92-87 (79-79, 42-38)-voittoon jatkoajalla Ludwigsburgista. Valtonen oli sivussa kummastakin ottelusta.

Kesken kauden Manresasta lainalle Seawolvesiin siirtynyt Valtonen tilastoi keskiarvoikseen 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa. Seawolves sijoittui sarjassa yhdeksänneksi.
Ottelutilastot

Max Besselink oli edelleen Göttingenin kokoonpanosta sivussa, kun se päätti runkosarjan kahteen tappioon. Tuomas Bonn varmisteli runkosarjan voittoa hakemalla vieraskentältä selvän 95-60 (53-33)-voiton.
Ottelutilastot

Jo aiemmin pudotuspelipaikkansa varmistanut Göttingen päätti runkosarjansa taipumalla Frankfurtille 82-88 (47-38). Göttingen sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja kohtaa avauskierroksella Bayern Münchenin.
Ottelutilastot

Bonn urakoi viikolla peräti kolmesti ja varmisti runkosarjan voiton kaadettuaan Bambergin vieraskentällä 102-75 (47-30).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bonn päätti runkosarjan voittamalla kaikki kotipelinsä, kun päätösottelussa Ulm kaatui 85-83 (41-36). Vuoden valmentajaksi toistamiseen valittu Iisalo johdatti Bonnin 32 voittoon ja kahteen tappioon. Bonn päätti kautensa 19 peräkkäiseen voittoon. Se kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Chemnitzin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg sijoittui sarjassa hienosti sijalle 12 ja taisteli loppuun saakka pudotuspelipaikasta. Se piti pudotuspelihaaveensa elossa järjestämällä melkoisen yllätyksen hakemalla Münchenistä vieraspisteet Bayernin kaatuessa 89-78 (44-42). Voitto oli samalla Heidelbergille ensimmäinen Bayernista 50 vuoteen. Edellisen kerran Heidelberg kaatoi Bayernin vuonna 1973.
Ottelutilastot

Viimeisessä pelissään Heidelbergin olisi pitänyt voittaa Niners Chemnitz edetäkseen pudotuspeleihin, mutta Chemnitzin vahva toinen puoliaika siivitti sen lopulta 81-74 (36-40)-voittoon.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa alkoivat pudotuspelit ja Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen aloitti tasaamalla voitot Eisbären Bremerhavenin kanssa. Luukas Vaaran Phoenix Hagen on puolestaan selkä seinää vasten.

Tigers aloitti pudotuspelit selvällä 89-62 (43-28)-voitolla Kivimäen kasatessa viisi pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Bremerhaven tasoitti ottelusarjan voitettuaan 99-87 (51-41). Kivimäki loisti tällä kertaa 22 pisteen, levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.
Ottelutilastot

Phoenix Hagen sai avauskierroksella vastaansa runkosarjan ykkösen Vechtan ja sai avausosassa kylmää kyytiä 70-102 (43-41). Vaara kirjautti tilastoihinsa levypallon ja syötön.
Ottelutilastot

Toisessa Hagen pystyi pistämään vahvasti kampoihin, mutta Vechta nappasi toisen voiton numeroin 85-81 (46-48). Vaara nappasi kouriinsa neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Sasu Salin palasi viikolla tositoimiin lievän loukkaantumisen jälkeen, kun Teneriffa taipui Manresalle jatkoajan jälkeen 109-111 (92-92, 49-42). Salin heitti kuusi pistettä ja antoi yhden syötön.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Teneriffa palasi voittojen tielle kaatamalla Gironan 88-72 (44-34). Tällä kertaa Salin saalisti yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan LEB Orossa Remu Raitasen Albacete jatkaa taistelua sarjapaikastaan, mutta viikolla tilille tuli kaksi tappiota.

Ensin Albacete hävisi Leyma Corunan vieraana 75-92 (42-38) Raitasen heittäessä kolme pistettä, napatessa viisi levypalloa ja riistäessä kahdesti.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Albacete taipui Melillalle 84-90 (38-39). Tällä kertaa Raitanen sai tilastoihinsa kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi riistoa. Albacete on jaetulla viimeisellä sijalla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Mikael Jantusen kausi Trevison paidassa tuli päätökseen 73-107 (32-68)-tappioon Reyer Venezialle. Jantunen sai tilastoihinsa yhden levypallon. Jantunen pelasi kauden aikana 30 peliä, joista hän oli 29 aloitusviisikossa. Tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti 8,2 pistettä ja 4,9 levypalloa. Treviso oli sarjassa lopulta 11.
Ottelutilastot

Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi Romaniassa jatkuu sijoitusotteluilla, vaikka Craiovan tie nousi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pystyyn. Craiova taistelee nyt viidennestä sijasta Voluntaria vastaan ja ensimmäinen kohtaaminen päättyi Voluntarin 82-73 (31-40)-voittoon. Hopkins oli joukkueensa parhaimmistoa 10 pisteen, kahden levypallon, syötön ja torjunnan tilastoilla. Palmin riville kirjattiin kolme pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä heitti kahdeksan pistettä, antoi kolme syöttöä ja riisti kertaalleen, kun Saint-Chamond voitti Orleansin 94-78 (52-40). Saint-Chamond on sarjassa 13.
Ottelutilastot

Itävallassa pyörähtivät käyntiin välierät ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden joutui taipumaan välierän avausosassa paikallisvastustajalleen Flyers Welsille jatkoajan jälkeen 75-81 (67-67, 41-34). Välieriin selviää kolmella voitolla.
Ottelutilastot

 
27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

23.10.2023 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

16.10.2023 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kuritti debyytissään Paris Basketballia – ”Oli kiva olla taas parketilla”

Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

12.10.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen sinetöi Paris Basketballille voiton EuroCupissa

Mikael Jantunen pääsi iskemään lopullisen niitin Paris Basketballin voitolle, kun Reyer Venezia kaatui EuroCupissa. Daniel Dolenc oli vahvassa vireessä Liettuassa ja Severi Kaukiainen sekä Trey Niemi auttoivat joukkueensa voittoihin Slovakiassa ja Italiassa.

9.10.2023 07:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

8.10.2023 14:00 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Ranskan liigassa

Susijengin avainmiehistöön lukeutuva pelinrakentaja ja Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 25, on solminut syyskauden kattavan sopimuksen Ranskan liigaa pelaavan Le Portelin kanssa. Maxhunin sopimus sisältää molemminpuolisen option kevätkaudesta 2024.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

2.10.2023 10:22 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäellä vahva debyytti Bundesliigassa

Aatu Kivimäki esiintyi vahvasti ensiesiintymisessään Saksan Bundesliigassa ja Anton Mirolybov ja Samuli Nieminen pääsivät heti nostelemaan pokaalia Itävallassa.

30.9.2023 08:50 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball historialliseen voittoon

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen edustama Paris Basketball otti historiansa suurimman voiton Ranskan ProA:ssa ja jatkaa puhtaalla pelillä. Saksassa ja Sloveniassa puolestaan saatiin sarjakausi korkattua.

24.9.2023 18:53 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset pääsivät tositoimiin Euroopassa

Kilpailukaudet ovat hiljalleen käynnistymässä Euroopassa ja sarjakausi käynnistyi Espanjassa ja Slovakiassa sekä Saksassa pelattiin cupia. Henri Kantonen puolestaan debytoi Liettuan liigassa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

Näytä lisää vastaavia