Riku Laine ja Vilpas kevääseen 2024 ulottuvaan jatkosopimukseen

26.5.2021 15:22 Tuore Suomen mestari Salon Vilpas solmi kolmivuotisen jatkosopimuksen 24-vuotiaan Riku Laineen kanssa.

Riku Laine jatkaa Vilppaan paidassa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Tuleva kausi on Kaarinan Uran kasvatille jo kuuden Vilppaan kanssa. Kaikkiaan Laine on viiden kauden ajan Vilppaassa 158 Korisliiga-ottelua 3,5 pisteen ja 2,1 levypallon keskiarvolla. Päättynyt kausi oli tilastojen valossa Laineen paras, kun hän kirjautti keskiarvokseen 5,2 pistettä ja 2,4 levypalloa.

- Riku on noussut kovalla työnteolla salolaisen koripallokatsojan lemmikiksi. Olen todella tyytyväinen jatkosopimukseen ja siihen, että tätä työtä saadaan nyt jatkaa kahden seuraavan kauden ajan. Pääsemme näin kehittämään Riksan taitoja seuraavalle askelmalle. Riku on pelaaja, jonka valmentaja voi laittaa melkein rooliin kuin rooliin ja hänen peräänantamaton asenne on jotain sellaista, josta moni saisi ottaa oppia. Tällä hän on ansainnut eräänlaisen "oman" pojan leiman Vilppaassa, toteaa päävalmentaja Sami Toiviainen seuran tiedotteessa.

Lisäksi seura ja 17-vuotias Tuukka Juntusen lisäsivät sopimukseen yhden lisävuoden. Juntunen on ollut Vilppaan edustuksen mukana kahden kauden ajan, mutta pelivastuuta on kertynyt lähinnä junioripeleistä ja liigaotteluita on koossa vain kymmenen. Kehityskykyisellä Juntusella on kasassa 12 nuorten maaottelua Suomen U16-joukkueessa ja hän tulee pelaamaan ensi kaudella myös Peu Basketissa I divisioonaa. Sorvattu jatkosopimus pitää Juntusen Vilppaassa kevääseen 2023.

Vilppaan voimassa olevat pelaajasopimukset: Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Perttu Blomgren, Onni Mäkynen, Tuukka Juntunen, Niilo Kärkkäinen ja Riku Laine.

Asiat

 
23.2.2024 11:03 Korisliiga

Bisons vahvistaa rivejään viidennellä ulkomaalaisella: Patrick McGlynn Loimaalle

Heittäjäekspertti Patrick McGlynn siirtyy Qatarista Loimaalle.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia