Riku Laine ja Vilpas kahden vuoden jatkosopimukseen

25.10.2017 Salon Vilpas ja Kaarinan Ura Basketin kasvatti Riku Laine (20v/197cm) ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen. Kuluva kausi on Laineelle toinen liigatasolla.

Riku Laine ja Vilpas pääsivät yhteisymmärrykseen kahden vuoden jatkosopimuksesta. Kuva: Ville Vuorinen

Viime kaudesta peliaikansa nuoren alkukauden aikana yli kaksinkertaistanut Laine on kuulunut viikinkilaivan päävalmentajan Joonas Iisalon luottomiehiin erityisesti puolustuspäässä parkettia. Noin kaksitoista minuuttia ottelua kohden alkukauden kahdeksassa ottelussa kirjauttanut Laine on kirjauttanut toisen liigakautensa alkajaisiksi keskiarvoikseen 2,5 pistettä ja 1,6 levypalloa ottelua kohden.

Viime kaudella isompaa roolia Vilppaassa pelaamisen ohella Perniön Urheilijoiden 1 Divisioona-B:n joukkueesta hakenut Laine tehoili PeUn paidassa 22,9 pistettä, 8,6 levypalloa, 2,4 syöttöä ja 1,5 riistoa ottelua kohden. Kuluvalla kaudella Laine pelaa pääasiassa Vilppaassa, mutta on jo ennättänyt vierailemaan Ura Basketin 1 Divisioona-A:n joukkueessa yhden ottelun verran.

Menneellä kaudella Laine pelasi Vilppaan paidassa 28 ottelua ja oli voittamassa Vilppaalle sen seurahistorian ensimmäistä hopeamitalia. Nuorisomaajoukkueissa kaikkiaan 44 maaottelua vyölleen kerännyt laituri on Suomen paidassa ennättänyt kirjauttamaan 7,9 pistettä ottelua kohden.

- Riku on vuoden aikana kehittynyt pelaajana todella paljon. Hän tuo joka kerta kentälle tullessaan energiaa, intensiteettiä ja kovuutta, hehkuttaa Vilpas-luotsi Iisalo seuran nettisivuilla.

- Hän on aina valmis tekemään, mitä joukkue tarvitsee. Kuten kaikki meidän pelaajat, myös Riku tekee töitä erinomaisella asenteella joka päivä. Kun tämä kova työ jatkuu niin myös tulosta syntyy. Sellaisten pelaajien kanssa on ilo jatkaa yhteistyötä tulevaisuudessakin.

Lisätietoja: Riku Laine

Henkilöt

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia