Raholan Pyrkivä valmistautuu kauteen 23-24

6.7.2023 15:27 Divisioona A:han noussut Raholan Pyrkivä panostaa entisestään juniorivalmennukseen – Anssi Niemestä seuran neljäs päätoiminen valmentajana

Länsitamperelainen koripallon erikoisseura Raholan Pyrkivä satsaa entisestään seuran junioritoimintaan, kun RaPy on palkannut Anssi Niemen, 26, seuran neljänneksi päätoimiseksi valmentajaksi. Raholan edustusjoukkue nousi ensi kaudeksi miesten I divisioona A:han.

Rahola on panostanut pitkäjänteisesti seuran valmennuksen kehittämiseen. Tuoreimpana kiinnityksenä on jo seuran neljäs päätoiminen valmentaja, kun aikaisemminkin seurassa valmentajan toiminut Anssi Niemi on aloittanut Raholassa keväällä.

– Tahtotila ja arvokysymys on ollut, että valmennusta pitää vahvistaa. Seuran sisäisellä yhteistyöllä ja edustuksen hyvällä sykkeellä se on ollut mahdollista. Ei ole helppo yhtälö löytää tekijöitä. Näillä markkinoilla ei kuitenkaan ole ihan älyttömästi väkeä, eikä myöskään liiku iso raha, seuran johtokunnan varapuheenjohtaja Noora Vehmas aloittaa.

– Meillä on myös taitavia ja kokeneita valmentajia, jotka valmentavat oman työn ohella, mutta aika on tietenkin heillä rajallista. Tavoittelemme myös junnumäärän kasvua, niin aikahaasteet ovat paremmat päätoimisilla.

– Palkatut valmentajat mahdollistavat osaltaan myös uusien valmentajien kasvamista, mikä on yhtä tärkeää. Haluamme pitää tasapainon, että meillä on erilaisissa rooleissa olevia tekijöitä: oto-valmentajia ja päätoimisia.

Niemi on lappeenrantalaislähtöinen valmentaja, joka on myös pelannut Raholan edustusjoukkueessa neljän kauden verran 2017-2021. Viimeiset kaksi vuotta hän on valmentanut Lahti Basketballissa junioreita.

Niemi opiskelee tällä hetkellä AMK-tason Bachelor of Sports Coaching & Management -tutkintoa Vierumäellä. Niemi on aikaisemmin suorittanut liikunnanohjaajan perustutkinnon (LPT) ja valmentajan ammattitutkinnon (VAT). Koripalloliiton koulutuksista hän on suorittanut kakkostason.

Raholan aikaisemmat päätoimiset valmentajat ovat Juho Jaakkola, Jorgo Dakaj ja Juuso Salonen. Kaikki muut paitsi Dakaj ovat aloittaneet valmentamisen Raholassa oman työn ohessa ja sittemmin palkattu päätoimisiksi.

Edustusjoukkue valmistautuu kohti miesten I divisioona A:ta

Raholan edustusjoukkue juhli keväällä miesten I divisioona B:n ykkössijaa ja täten ansaitsi nousupaikan pykälää ylemmäksi, miesten I divisioona A:han. Seura on ottanut paikan vastaan ja täten valmistautuu pelaamaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Kevään pudotuspelien aikaan totesimme, että nousu 1A-divisioonaan on realismia. Taustaryhmä ryhtyi välittömästi tekemään töitä sen eteen. Aika nopeasti mestaruuden jälkeen tuli päätös, että noustaan, edustusjoukkueen päävalmentaja Juho Jaakkola kommentoi.

– Koemme, että kilpailullisesti A-divisioona tarjoaa isomman haasteen meidän nuorille pelaajille ja vie seuran toimintaa taas askeleen verran eteenpäin.

Heräsikö mielenkiinto kehittyä Raholan Pyrkivässä? Ota rohkeasti yhteyttä!

Juho Jaakkola, päävalmentaja
050 522 4044
juho.jaakkola@rapy.net

Tuomas Oravainen, manageri
040 725 7882
tuomas.oravainen@rapy.net

Raholan Pyrkivän valmennusryhmät kaudella 2023-24

U19, pojat: Juha Mutila, Juho Jaakkola
U19, tytöt (harraste): Juuso Salonen
U16, pojat: Anssi Niemi, Juha Kantola, Jaakko Leppiniemi
U16, tytöt: Tommi Virta, Kari Nousiainen
U14, pojat: Jorgo Dakaj, Juhani Koivisto, Jouni Haapaniemi, Olli Pelkonen
U14, tytöt: Kari Nousiainen, Seela Kinnunen, Julius Toikkanen
Minipojat: Tuomas Siira, Anssi Niemi, Marko Metsämuuronen
Minitytöt: Juuso Salonen, Neea Hammaren, Heta Leivo
Mikropojat: Anssi Niemi, Juhani Hilden, Nuutti Vesanen
Mikrotytöt: Jorgo Dakaj, Emma Tahkola, Jemina Pitkänen
Supermikrot: Juuso Salonen, Venla Leivo, Väinö Leivo
Pallokoulu: Juuso Salonen, Giia Kiuttu, Lounatuuli Mäkelä

Tämä on seuran ilmoitus. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen mahdollisuuden ilmoittaa koripallotoimintaansa liittyvistä asioista Seura tiedottaa -uutisissa. 

 
12.3.2024 17:29 Seura tiedottaa

BC Nokia hakee juniorijoukkueiden ja akatemian valmentajia

BC Nokiassa pelaa yli 500 lasta ja nuorta. Seura tarjoaa vahvan pelaajapolun aina pallokoulusta aikuisten pääsarjoihin. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä Nokian Koripalloakatemian valmennuksessa. Haemme nyt laajenevaan toimintaamme motivoituneita, innostavia ja osaavia juniorijoukkueiden sekä akatemian valmentajia.

29.2.2024 15:07 Seura tiedottaa

Opiskelu ja harjoittelu Tampereella

Tampereella voi helposti yhdistää opiskelun ja harjoittelun. Tampereen seutu on yksi Suomen nopeimmin kasvavia keskuksia, joka tarjoaa valtavasti opiskelumahdollisuuksia yläkoulusta toiselle asteelle ja korkeakouluun asti.

16.2.2024 12:46 Seura tiedottaa

Ura Basket hakee valmennuspäällikköä

Kasvavan toiminnan kehittämiseksi kaarinalainen Ura Basket etsii valmennuspäällikköä.

14.2.2024 09:17 Seura tiedottaa

Aikuisten Periscope Tournament pelataan jälleen toukokuussa Tampereella

Tampereen YMCA järjestää aikuisille suunnatun Periscope-koristurnauksen yksipäiväisenä 11.5.2024. Päänäyttämönä toimii aurinkoinen Tampere ja pelit keskitetään yhteen halliin, jossa pelataan kolmella kentällä samaan aikaan.

13.2.2024 12:44 Korisleirit

Miro Little -korisleiri Varalan Urheiluopistolla 16.-20.6.2024

Koripalloleirien perinne saa upeaa jatkoa, kun kesän 2024 nimikkoleirinä starttaa Miro Littlen korisleiri 16-20.6.2024. Leiri on suunnattu 2009–2014 syntyneille pelaajille.

12.2.2024 08:48 Korisleirit

Anni Mäkitalo -tyttökorisleiri järjestetään Varalassa heinäkuussa

Anni Mäkitalon tyttökorisleiri järjestetään Varalan Urheiluopistolla 15.7-19.7.2024. Leiri on suunnattu 2009-2014 syntyneille tyttöjunioreille.

8.2.2024 08:27 Seura tiedottaa

Tule YMCA Tampereen koripallolle töihin!

YMCA Tampere koripallo hakee kahta päätoimista työntekijää toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. Tarjoamme monipuolisen työn, jossa on mahdollisuus kehittyä ja kasvaa.

6.2.2024 12:05 Seura tiedottaa

Ura Basketin Joventut Badalona -treenileirit Kaarinassa kesällä 2024

Ura Basket järjestää kesäkuussa Kaarinassa espanjalaisen ystävyysseuransa Joventut Badalonan huippuvalmentajien vetämänä kaksi kesäleiriä: toinen mini- ja mikroikäisille sekä toinen 2006-2013-syntyneille pelaajille.

25.1.2024 15:10 Korisleirit

Tuukka Kotin kesäleiri 11.-14. heinäkuuta Eerikkilässä

Leiri on tarkoitettu 2010–15 syntyneille pelaajille ja se järjestetään 11.-14.7.2024 Eerikkilän urheiluopistolla.

8.1.2024 11:41 Seura tiedottaa

Nokianvirran koulun koripalloakatemia mahdollistaa koulukäynnin ja harjoittelun

Nokianvirran koulu mahdollistaa tavoitteelliselle koripalloilijalle koulun ja harjoittelun yhdistämisen. Lukuvuoden 2024 - 2025 liikuntaluokka tullaan muodostamaan testimenettelyn kautta talven 2024 aikana.

Näytä lisää vastaavia