Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

27.1.2024 19:51 Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

Luther Muhammad on ollut Pyrinnön ahkerin pistetykki. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö voitti kotiottelunsa Uudestakaupungista kylään tullutta Korihaita vastaan 88–83 ja langetti varjon vieraidensa tavoitteiden ylle. Korihait on parhaillaan miesten Korisliigan viidentenä, mutta sekä Kouvoilla että Kauhajoella on viimeisellä kierroksella yhä mahdollisuus nousta pisteissä sen ohi ja pudottaa se alempaan jatkosarjaan.

Pyrintö sen sijaan ei enää kilpaile ylemmän jatkosarjan paikasta, vaikka illan otteiden perusteella olisi voinutkin luulla toisin. Ottelun paras pistemies oli Luther Muhammad, joka kirjautti 34 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme riistoa. Joukkuetoveri Trey Niemi heitti 16 pistettä ja jakoi kolme syöttöä.

– Ottelun fyysisyys näkyi tänään korin alla, kun siellä odottivat Korihaiden Mikael Aalto ja Javion Ogunyemi, mutta selviydyimme siitä ihan kunnialla. Pystymme pelaamaan vielä paljon paremmin, sillä meille tuli 21 menetystä ja olisimme voineet ottaa enemmän levypallojakin. Pelin ratkaisi meille aggressiivisuutemme koko ottelun mitalta, Niemi kommentoi.

Korihaiden kirkkain tähti ottelussa oli Mikael Aalto, joka upotti 25 pistettä, keräsi kuusi levypalloa ja torjui kahdesti.

Ottelutilastot

Ylemmän sarjapaikkansa varmistaneet Nokia ja Kataja myös voittoihin

Kobrat kärsi kirvelevän 68–76-kotitappion Lapualla BC Nokiaa vastaan, joka on jo varmistanut itselleen miesten Korisliigan kakkossijan.

Voittajien vakuuttavimman esityksen antoi Patrick Tapé, jolle merkittiin 21 pistettä ja peräti 14 levypalloa.

Kobrien kovin luu puolestaan oli Taz Sherman 23 pisteellä. Päävalmentaja Ville Turja kommentoi ottelua:

– Meillä oli vaikeat lähtökohdat peliin poissaolojen takia. Taistelimme kapealla rosterilla kuitenkin hyvin, vaikka heitto ei tippunutkaan. Ylpeä pitää olla joukkueesta joka tapauksessa tästä tappiosta huolimatta.

Ottelutilastot

Loimaalla pelatussa ottelussa Bisons ei kestänyt Kataja Basketin painetta vaan taipui 85–95. Myös Kataja on varmistanut paikkansa ylemmässä jatkosarjassa, kun taas Bisons kilpailee Lahti Basketballin kanssa sarjasta putoamista vastaan.

Katajan ahkerin tilastojen täyttäjä oli Richaud Pack 23 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Päävalmentaja Petri Virtanen totesi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen:

– Olin varsin tyytyväinen ilmeeseemme ensimmäisellä puoliajalla. Puoliajan jälkeen ehkä vähän tuudittauduimme siihen, vaikka kuinka puhuimme, että haluamme jatkaa samalla terävyydellä etenkin hyökkäyspäässä. Skriinit eivät osuneet kohdalleen emmekä saaneet ihan voitettua niitä yksi–yksi-tilanteita, ja Bisons pääsi peliin vielä mukaan.

Bisonsin puolella Devon Goodman kirjautti 20 pistettä ja viisi syöttöä, ja DeVante Brooksille merkittiin 18 pistettä ja 11 levypalloa.

Ottelutilastot

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia