Pussihukkien kotivoitoille piste

17.11.2005 Pussihukat hävisi ensimmäistä kertaa Korisliigan kotiottelunsa, kun Namika Lahti vei keskiviikkona Vantaalla järjestetyn korijuhlan edukseen 113-104 (63-56).

PuHu voitti seitsemän ensimmäistä kotipeliään, mutta sen kotiherruus mureni jo maanantaina Suomen cupin välierässä Joensuun Katajan vierasvoittoon. Korisukat olivat Myyrmäessä tulessa, kun ensimmäinen kymmenminuuttinen päättyi kotijoukkueen 37-33 voittoon.

Lahtelaiset pääsivät niskan päälle jo toisella jaksolla ja pitivät johtonsa loppuun asti. Jesper Parve vauhditti vierasvoittoa 28:lla ja Michael Kuebler 22 pisteellä. Ilman jalkavaivaista pelinrakentajaansa Kimi Klingbergiä pelanneesta PuHusta Marc Axton heitti 30 ja Elias Kajander 20 pistettä.

Joensuun Kataja oli lähellä kapsahtaa keskiviikkovieraaseensa Porvoon Tarmoon, joka antoi kolmen jakson ajan tiukan vastuksen, mutta taipui lopulta 85-67 (38-36) -tuloksella. Cup-pelit mukaan lukien jo yhdennentoista perättäisen voittonsa ottaneen Katajan pistenikkareiksi nousivat Sami Lehtoranta 21:llä, Petri Virtanen 20:lla ja Darecko Rawlings 19 pisteellä. Tarmon tarmokkain oli Rashad Bell 21 pisteellä.

Mestarit tappioputkessa

Viime kauden mestaruutta puolustava Lappeenrannan NMKY tuskailee tappioputkessa. Mestarit kärsivät jo neljännen perättäisen tappionsa, kun Honka vei pisteet Espooseen vieläpä yllättävän suureksi kasvaneella 102-77 (59-35) -vierasvoitolla.

Alusta asti peliä hallinneesta Hongasta Tim Kisner heitti 22 pistettä, Kimmo Muurinen 17 ja Petteri Koponen 14. Kotijoukkueen esitykseen tuskastunut valmentaja Mika Turunen peluutti poikkeuksellisen paljon vaihtomiehistöään, josta löytyivätkin ainoat kaksinumeroisiin pisteisiin päässeet Mindaygas Mockuksen tehtyä 15 ja Jari Hagmanin 10 pistettä.

Kouvot palasi maanantain nolon KTP-tappion jälkeen voittokantaan kukistamalla todella vaisun Tampereen Pyrinnön Kouvolassa 76-57 (36-27). Tasapisteissä olleiden joukkueiden kohtaaminen alkoi Pyrinnöltä synkästi, kun se hävisi ensimmäisen neljänneksen peräti 22-3.

Pyrintö ei saanut sen jälkeenkään hyökkäyspeliään sujumaan eikä päässyt missään vaiheessa voittotaistoon. Kouvojen tasaiseen tehokvartettiin pääsivät Mark Sweet ja John Allen 16:lla, Samu Kaaresvirta 14:llä ja Petri Jaakkola 12 pisteellä. Vaisusta Pyrinnöstä Kenneth Lowe oli tehokkain 16 pisteellä.

KTP yhä ilman kotivoittoa

Uudenkaupungin Korihait ei antanut KTP:n herkutella kahdella perättäisellä voitolla. Kotkalaiset ovat edelleen ilman kotivoittoa, kun Korihait käänsi Kotkassa tasaisen pelin edukseen 87-84 (41 40). KTP johti viimeisellä jaksolla jo 77-70, mutta Korihait nousi ohi ja voittoon, kun KTP:n Toni Ilmosen tasoitusyritys ei onnistunut summerin soidessa. Neljän edellispelin tappioiden jälkeen voiton makuun päässeestä Korihaista Boakai Lalugba oli jälleen tehokkain 32 pisteellä.

Myös KTP:n tehomiehet olivat yhdysvaltalaisia, kun Joe Nixon heitti 19 ja James Williams 17 pistettä. Korihait joutui taas ulkomaalaispelaajan hakuun, kun kolme peliä pelannut Llewellyn Smalley matkusti ja jäi USA:han tyttärensä leikkauksen vuoksi.

Yhdeksästä edellispelistään kahdeksan hävinnyt ToPo sai lohtua synkkään loppusyksyynsä hakemalla Turusta 88-83 (53-39) -voiton jumbojoukkue Aura Basketista. ToPon Leho Kraav nousi pelin tehomieheksi 26 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ville Tuominen heitti 19 ja John Thomas 18 pistettä. Viimeistä jaksoakin hetken johtaneesta Aura Basketista Sauli Silvonen nosti SM-sarjan piste-ennätyksensä 21:een. Danny Gathings teki 18 ja Kareem Johnson 17 pistettä.

(STT)Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia