Petri Virtanen Tarmosta Katajaan

2.5.2005 Sparliigan pronssijoukkue Joensuun Kataja vahvistaa takalinjojaan. Jyri Lehtosen kanssa peliä pyörittää kahdella seuraavalla kaudella toinen maajoukkuemies Petri Virtanen. 183-senttinen Säynätsalon Riennon kasvatti siirtyy Joensuuhun Porvoon Tarmosta.

Urallaan 24-vuotias Virtanen on edustanut kotimaassa Säynätsalon lisäksi BC Jyväskylää ja viimeksi siis Tarmoa. Kauden 2003-04 mies pelasi ammattilaisena ulkomailla sekä Viron että Ruotsin liigoissa. Miesten maaotteluedustuksia Virtaselle on kertynyt 29 ja nuorten maaotteluita 13. Virtanen on valittu vuoden divisioonapelaajaksi 1999, SM-sarjan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi 2002 ja vuoden pelaajaksi 2003. 

Kataja ja Virtanen olivat neuvottelukosketuksessa ensimmäisen kerran jo kauden 2002-03 päätteeksi. Tuolloin Virosta tullut tarjous vei voiton, mutta nyt asiat etenivät nopeasti kauden päätyttyä.
 
- Käytännössä minulla ei ollut Suomessa muita vaihtoehtoja kuin Kataja. Ulkomaiden suuntaan tein kauden päätyttyä muutaman tunnustelun ennen kuin päädyin ratkaisussani Joensuuhun. Seurasta olen kuullut vain hyviä asioita, mikä on pelaajan näkökulmasta aina turvallinen vaihtoehto, kertoi Virtanen sopimuksensa taustoista.
 
Tulevasta kaudesta Virtasella on selkeä näkemys.
 
- Tulemme pelaamaan erittäin hyvää korista.
 
Myös oma rooli joukkueessa on haarukoitu.
 
- Uskon, että Jyrin kanssa pelaaminen tulee roolituksen osalta olemaan pitkälle samankaltaista kuin päättyneellä kaudella Porvoossa Daryl Greenen kanssa.

Tarmossa Virtanen muodosti pelätyn takamieskaksikon yhdessä Greenen kanssa. Runkosarjassa Virtanen kirjautti 36 ottelussa ja 34,4 minuutissa tilastokeskiarvoikseen 17,6 pistettä (paremmuustilaston 18.) ja 3,58 koriinjohtanutta syöttöä (4.). Kahden pisteen heitoissa Virtanen oli koko sarjan tarkin upotettuaan niistä 63,3 prosenttia (119/188).  

Pudotuspeleissä, jotka päättyivät hävittyyn pronssitaistoon Katajalle, Virtasen tilastot vain kohenivat. Pisteitä syntyi 19,4 pistettä ja syöttöjä 3,90 syöttöä.
 
Suomen pääsarjatasolla Virtasen mitalitili on edelleen avaamatta, mutta alkusyksystä 2003 Virtanen oli voittamassa virolaisseura A. Le Coqin kanssa maan cup–mestaruutta. Sittemmin seura ajautui talousvaikeuksiin ja Virtanen siirtyi vielä saman kauden aikana Ruotsiin ja Solna Vikingsin riveihin.  

Petri Virtasen lisäksi Katajalla on pelaajasopimukset Clifton Jonesin, Jyri Lehtosen ja Ville Vesalan kanssa. Varmuudella seuran jättävät Kouvoihin siirtynyt kaksikko Sami Laaksonen-Petri Jaakkola, KTP Basketin vahvuuteen liittynyt Jouni Eho ja Stephen Rich.

- Pelipaikalle 3-4 haemme vielä yhtä kotimaista pelaajaa. Viime kauden joukkueesta näkisin mielelläni 2-3 kotimaisen pelaajan jatkavan, valoitti joukkueenjohtaja Jukka Törmälä lähiajan kotimaisista pelaajaneuvotteluista.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/
 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia