Perttu Blomgren ja Vilpas ottivat roiman voiton – Kobrat ja Kouvot väänsivät viime sekunneille asti

28.12.2022 20:42 Miesten Korisliiga-illan viidestä ottelusta sarjapisteet menivät Vilpaalle, Seagullsille, Kauhajoelle, Nokialle ja Kouvoille.

Perttu Blomgren oli illan ratkaisijoita. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Vilppaan voittoputki jatkuu. Salolaisjoukkue otti tänään kotihallissaan tasaväkisen ensimmäisen puolikkaan jälkeen huiman 101–77-voiton Tapiolan Hongasta ja nousi Korisliigan kolmannelle sijalle.

Varsinaissuomalaisten voittajien pistekuningas kentällä oli Jalon Pipkins tasan 20:llä, mutta erityisen monipuolista esiintymistä nähtiin takamies Perttu Blomgreniltä, joka tilastoi 14 pistettä, kuusi levypalloa, kolme koriin johtavaa syöttöä ja kaksi riistoa.

Tappion kärsineen Hongan korikeisari oli Jahlil Tripp 23 pisteellä.

Ottelutilastot

Kouvot ja Kobrat sen sijaan joutuivat selvittelemään välejään loppusummeriin saakka. Lopulta kuitenkin kotijoukkue Kobrat taipui 98–100.

Voittajajoukkue Kouvojen Quanterrius Jackson tilastoi 27 pistettä ja kymmenen levypalloa. Kobrien KJ Jackson takoi 22 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Ottelutilastot

Nokialla nähtiin kotijoukkueen vahva esitys, kun BC Nokia taivutti Korihait 93–86.

Isäntien hyökkäystä johti ansiokkaasti kapteeni Antero Lehto, joka tilastoi 21 pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä. Vieraiden puolella onnistumisia nähtiin niin ikään kotimaiselta takamieheltä, kun Trey Niemi kirjautti 18 pistettä, viisi syöttöä ja kolme riistoa.

Sarjan kärkipäässä käy kuhina

Tampereen Pyrintö taipui kotonaan sarjakärki Kauhajoelle 72–95.

Tasapainottoman ottelun lopputulosta ei auttanut, vaikka tamperelaisseuran kapteeni Osku Heinonen oli huimassa heittovireessä. Heinonen pussitti 22 pistettä osumalla kaaren takaa kuusi kertaa seitsemällä yrityksellä.

Voittajajoukkue Kauhajoen pistetilastoa johti Jaye Crockett 19:llä.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls sai lisättyä eroaan Kataja Basketiin keskinäisellä voitolla. Töölössä pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 97–81-voittoon. Seagulls on parhaillaan sarjan toisena, kun taas Kataja putosi Vilppaan taakse sijalle neljä.

Ottelun pistekuninkaat olivat Seagullsin Jeffrey Carroll ja Katajan Lamonte Turner, kumpikin 22:lla. Hallitseva Kuukauden Vahvin, Seagullsin sentteri Zena Edosomwan, keräsi 13 pistettä, 15 levypalloa sekä riisti ja torjui kahdesti.

– Seagulls oli nälkäisempi ja halukkaampi tänään. Olemme olleet hyvä puolustuspään joukkue tällä kaudella, mutta tänään se sama joukkue oli jossain muualla kuin Kisahallissa. Onneksi perjantaina pääsemme jo yrittämään uudelleen ja pesemään kasvot, kommentoi Katajan valmentaja Teemu Turunen.

Ottelutilastot

 
28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia