Peräti viisi suomalaista naispelaajaa NCAA:n lopputurnaukseen – Arike konferenssinsa vuoden puolustuspelaaja

13.3.2023 09:59 Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n naisten lopputurnauksessa nähdään peräti viisi suomalaispelaajaa, kun Sara Bejedin, Janette Aarnion, Henna Sandvikin, Liisa Taposen ja Cia Eklöfin yliopistot saivat paikan March Madnessiin. Elina Arike taas valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi.

Sara Bejedi ja Florida State nähdään NCAA:n lopputurnauksessa. Kuva: Ville Vuorinen.

Valtakunnalliseen lopputurnaukseen pääsi viisi suomalaispelaajaa. Cia Eklöf ja Washington State saivat automaattisen paikan, kun Washington State voitti Pac-12-konferenssin lopputurnauksen viikko sitten.

Konferenssien lopputurnauksien aiemmissa vaiheissa jo pudonneista joukkueista suomalaisedustuksella valittiin myös Sara Bejedi ja Florida State, Janette Aarnio ja South Florida, Henna Sandvik ja Indiana sekä Liisa Taponen ja Illinois.

NCAA:n lopputurnaus käynnistyy tällä viikolla.

Elina Arike valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi

Conference USA:n (C-USA) lopputurnauksessa Elina Arike ja UTEP etenivät välieriin, kun UTEP voitti Louisiana Techin 54-64 (28-38). Arike väänsi joukkueelleen 15 pistettä, kuusi levypalloa, yhden syötön ja yhden torjunnan 24 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

> Ottelutilastot

Välierissä Middle Tennessee oli parempi, kun UTEP joutui tyytymään 62-68 (27-32) -tappioon. Arike oli mielettömässä vireessä tehtaillen 23 pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston 36 minuutin peliajalla. Kyseessä on Ariken yliopistouran korkein pistelukema.

Arike valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi ensimmäisenä UTEP-pelaajana kautta aikojen. Lisäksi hänet valittiin konferenssin kakkosviisikkoon ja puolustusviisikkoon.

Ariken ja UTEP:n kausi jatkuu Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT).

> Ottelutilastot

Seppälän ja Mashairen kaudet päätökseen – Seppälä valittiin tulokkaiden viisikkoon

Metro Atlantic Athletic Conferencen (MAAC) lopputurnauksen puolivälierissä Teresa Seppälä ja Siena voittivat Fairfieldin 53-59 (30-26). Seppälä pelasi vaihdosta 21 minuuttia tilastoiden yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Välierissä Siena kaatui riipaisevasti yhdellä pisteellä Ionalle, joka vei voiton nimiinsä 66-67 (40-33). Seppälä kaapi nimiinsä kolme pistettä, peräti 13 levypalloa ja yhden syötön 23 minuutin peliajalla.

Seppälä pelasi tulokaskaudellaan 31 ottelua, joista 18 aloitusviisikossa. Tilastoikseen hän keräsi 10,6 pistettä ja 6,3 levypalloa ottelua kohden. Seppälän mainio tulokaskausi sai palkintonsa, kun hänet valittiin konferenssin tulokasviisikkoon.

Kauden aikana Seppälä valittiin MAAC:n viikon tulokkaaksi peräti seitsemän kertaa.

> Ottelutilastot

Emerita Mashairen ja Buffalon kausi päättyi Mid-American Conferencen (MAC) puolivälierissä, kun Toledo veti pidemmän korren jatkoajan jälkeen 74-75 (42-40, 68-68). Mashaire tilastoi seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä 35 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

Mashaire pelasi kaudella 29 ottelua, joista jokaisen Buffalon aloitusviisikossa. Hänen keskiarvonsa olivat 5,0 pistettä ja 3,8 levypalloa 30,5 minuutin keskimääräisellä peliajalla.

> Ottelutilastot

Saga Ukkonen ja Texas Tech putosivat Big 12 -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella, kun Kansas State vei voiton 79-69 (27-26). Ukkonen pelasi yhden minuutin ja noukki yhden levypallon.

Ukkosen ja Texas Techin kausi jatkuu Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT).

> Ottelutilastot

Ukkosen ja Ariken lisäksi myös Vaalavirran ja Willstedin kaudet jatkuvat WNIT:ssä

Ukkosen ja Ariken lisäksi kahden muun suomalaispelaajan kaudet jatkuvat Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT), jonne on kutsuttu myös Kia Vaalavirran edustama San Francisco sekä Annukka Willstedin Texas A&M-Corpus Christi.

WNIT koostuu 64 joukkueesta, jotka eivät saaneet kutsua NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

 
30.1.2024 08:51 NCAA

Teresa Seppälä 17 pistettä ja 9 levypalloa Sienan kaataessa Quinnipiacin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena voittivat kolmannen peräkkäisen ottelunsa. Seppälä tilastoi 17 pistettä ja 9 levypalloa Quinnipiacia vastaan.

23.1.2024 11:52 NCAA

Teresa Seppälä 20 pistettä Sienan viidennessä peräkkäisessä kotivoitossa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:n viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Teresa Seppälä, joka säkitti 20 pistettä, kun Sienan yliopisto nappasi viidennen peräkkäisen kotivoittonsa.

22.1.2024 11:44 NCAA

Federiko Federiko palasi aloitusviisikkoon, kun Pittsburgh kellisti Duken

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa menneen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka palasi hetken tauon jälkeen Pittsburgin aloitusviisikkoon. Pittsburgh voitti viikonloppuna valtakunnallisesti seitsemänneksi rankatun Duken.

16.1.2024 11:35 NCAA

Sara Bejedi liekeissä NCAA:n konferenssipeleissä – yhteensä 54 pistettä kahteen voitto-otteluun

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Florida Statea edustava Sara Bejedi on äitynyt hurjaan vireeseen kivenkovassa ACC:ssa viimeisen viikon aikana. Bejedi säkitti ensin 23 pistettä North Carolinaa vastaan ja sitten 31 pistettä Virginia Techin kaadossa.

9.1.2024 11:48 NCAA

Sara Bejedi säkitti 19 pistettä ja viisi kolmosta Florida Staten voittaessa Clemsonin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State jatkoivat hienoja otteitaan konferenssissaan ACC:ssa. Florida hävisi jatkoajan jälkeen NC Statelle, mutta voitti Clemsonin Bejedin heittäessä 19 pistettä ja viisi kolmosta.

2.1.2024 07:57 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State aloittivat ACC:n konferenssipelit kahdella voitolla

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedin edustama Florida State aloitti konferenssipelit kivenkovassa ACC:ssa kahdella voitolla.

1.1.2024 11:23 NCAA

Touko Tainamo jakoi 20 levypallolla Denverin yliopiston ennätyksen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen kahden viikon aikana vauhdissa oli suomalaisista erityisesti Touko Tainamo, joka muun muassa repi hurjat 20 levypalloa jatkoaikaottelussa Oral Robertsia vastaan.

12.12.2023 11:05 NCAA

Teresa Seppälä monipuolisella pelipäällä NCAA:ssa – konferenssipelit alkamassa

Yhdysvaltojen naisten NCAA:ssa Teresa Seppälä lukeutui menneen viikon suomalaisonnistujiin, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti johdatti monipuolisella tilastorivillään Sienan voittoon. Sienalla käynnistyvät konferenssipelit ensi viikonloppuna.

11.12.2023 11:02 NCAA

Michigan nappasi ensimmäisen Big Ten -voittonsa – Nkamhoua repi tupla-tuplan

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa käynnistyvät hiljalleen konferenssiottelut. Olivier Nkamhoua ja Michigan aloittivat omansa tappiolla ja voitolla, kun voitto-ottelussa Helsingin NMKY:n kasvatti keräsi 12 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan.

5.12.2023 11:34 NCAA

NCAA:n suomalaisjoukkue Texas Tech jatkaa voittokulkuaan – Arike noussut aloitusviisikkoon

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Elina Ariken ja Saga Ukkosen edustama Texas Tech nappasi viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ja jatkaa täten voittamattomana. Elina Arike on noussut viimeisessä kolmessa ottelussa joukkueensa aloitusviisikkoon.

Näytä lisää vastaavia