PeKa vei kärkikamppailun – EBT ja Kouvottaret voittoihin trillereissä

26.2.2022 18:43 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät sarjakärki PeKa ja Kouvottaret. Alemmassa jatkosarjassa EBT voitti paikallisvastustaja Hongan.

Sarah Toeaina oli jälleen hienossa iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille vierasvoitto Helsingistä

Ylemmässä jatkosarjassa nähtiin kärkikamppailu, jossa sarjakärki Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPo:n viraaksi. Sarjapisteet matkasivat lopulta Kotkaan jännittävien vaiheiden jälkeen 70-62.

Avausjaksolla ei pisteillä juhlittu vaan molemmissa päissä nähtiin tarkkaa puolustuspelaamista. Vieraat veivät jakson nimiinsä 15-11.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli terävämpi ja onnistui hienosti sekä hyökkäys että puolustuspäässä. ToPo nousi kuskin paikalle ja puoliajalle mentiin tilanteessa 36-25.

Kolmannella jaksolla PeKa heräsi horroksesta. Se tuli iskuetäisyydellä ja päätösjaksolle lähdettiin helsinkiläisten johtaessa kolmella pisteellä.

Kotkalaisryhmä osoitti päätösjaksolla kylmiä hermoja. Joukkueen pelaajien kädet eivät tärisseet ja sarjakärki nousi lopulta voittoon. Ottelu päättyi 70-62.

- Olen ylpeä meidän joukkueesta. Nousimme hienosti peliin mukaan, ja toisella puoliajalla pääsimme juoksemaan enemmän ja paransimme meidän 1 vs. 1-pelaamistamme ajotilanteissa. ToPo sai vielä toisellakin jaksolla liikaa hyökkäyslevypalloja, mutta puolustimme ne tilanteet avauspuoliaikaa paremmin, ja seuraavat pallot pelasimme paremmin. Inga Orekhovalla on maailmantilanteen takia ollut vaikeita hetkiä, mutta hän pelasi tänään siitä huolimatta hienon ottelun ja piti muun muassa Taru Tuukkasen nollille, joka on hyvä suoritus, Mika Hartonen kertasi ottelun jälkeen.

Linda-Lotta Lehtoranta upotti kauden suurimman pistemääränsä 23 pisteellä. Inga Orekhova teki 15 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. ToPosta Erika Davenport ylsi tupla-tuplaan 14 pisteellä ja 15 levypallolla.

- Aika kaksijakoinen matsi oli tänään. Avauspuoliaika oli meiltä hyvä, mutta toisaalta kyllähän me se tiedetään, että kun vastassa on noin hyvä vastustaja, he varmasti löytävät vielä uuden vaihteen. He löysivät sen ja se näkyi muun muassa siinä, että emme saaneet enää samoja heittoja sisään ja otimme pari askelta pois pallollisesta puolustamisesta, jolloin PeKalle jäi kaikki mahdollinen hyökkäystä rakentaa. Tappiosta huolimatta miljoona kertaa parempi esitys, mitä tiistaina Kouvolassa. Nyt treenataan ja katsotaan videoita, että ollaan valmiina perjantaina HBA:ta vastaan, ToPon päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelutilasto

EBT vei paikallistaiston

Espoossa EBT emännöi toista espoolaisjoukkuetta Tapiolan Honkaa. Viihdyttävän ottelun vei jännittävien vaiheiden jälkeen nimiinsä EBT 72-68.

Avausjaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin. Lopulta kotijoukkue kuitenkin pääsi tauolle johdossa 23-21.

Toisella jaksolla kotijoukkue paransi peliään ja kasvatti johtoaan. Puoliajalla se johti 41-32.

Kolmannen jakson Honka aloitti räväkästi ja vei ensimmäiset viisi minuuttia 15-3. EBT kuitenki toipui tästä ja pääsi päätösjaksolle kahdeksan pisteen johdossa.

Honka pelasi paremmin päätösjaksolla ja nousi kahden pisteen päähän pari minuuttia ennen loppua. EBT piti johtoasemansa kuitenkin loppuun asti ja nappasi voiton 72-68.

Taylor Jones kirjautti kotijoukkueelle tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla. Sanni Tuomisto upotti 13 pistettä. Elsa Lemmilä teki Hongalle 16 pistettä ja keräsi hurjat 22 levypalloa.

Kouvottaret kesti Märskyn kirin

Ylemmässä jatkosarjassa hyvässä vireessä oleva Kouvottaret matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Kouvottaret oli lopulta parempi jännittävien vaiheiden jälkeen 79-73.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja onnistuivat etenkin puolustuspäässä. Jakso päättyi Kouvottarien hyväksi 19-10.

Toisella jaksolla HBA osoitti piristymisen merkkejä. Jakso oli tasainen ja puoliajalle mentiin Kouvottarien jotaessa 33-26.

Peli jatkui samanlaisena kolmannella jaksolla. Kouvottaret oli hieman parempi ja pääsi päätösjaksolle yhdeksän pisteen etumatkalta.

HBA aiheutti vieraille vielä päänvaivaa viimeisellä jaksolla, kun joukkue nousi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän. Kouvottaret kuitenkin kesti Märskyn rynnistyksen ja nappasi sarjapisteet 79-73.

Sarah Toeaina urakoi 35 pisteen ja 15 levypallon iltapuhteen. HBA:n Elina Aarnisalo upotti 15 pistettä.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga