PeKa vei kärkikamppailun – EBT ja Kouvottaret voittoihin trillereissä

26.2.2022 18:43 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät sarjakärki PeKa ja Kouvottaret. Alemmassa jatkosarjassa EBT voitti paikallisvastustaja Hongan.

Sarah Toeaina oli jälleen hienossa iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille vierasvoitto Helsingistä

Ylemmässä jatkosarjassa nähtiin kärkikamppailu, jossa sarjakärki Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPo:n viraaksi. Sarjapisteet matkasivat lopulta Kotkaan jännittävien vaiheiden jälkeen 70-62.

Avausjaksolla ei pisteillä juhlittu vaan molemmissa päissä nähtiin tarkkaa puolustuspelaamista. Vieraat veivät jakson nimiinsä 15-11.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli terävämpi ja onnistui hienosti sekä hyökkäys että puolustuspäässä. ToPo nousi kuskin paikalle ja puoliajalle mentiin tilanteessa 36-25.

Kolmannella jaksolla PeKa heräsi horroksesta. Se tuli iskuetäisyydellä ja päätösjaksolle lähdettiin helsinkiläisten johtaessa kolmella pisteellä.

Kotkalaisryhmä osoitti päätösjaksolla kylmiä hermoja. Joukkueen pelaajien kädet eivät tärisseet ja sarjakärki nousi lopulta voittoon. Ottelu päättyi 70-62.

- Olen ylpeä meidän joukkueesta. Nousimme hienosti peliin mukaan, ja toisella puoliajalla pääsimme juoksemaan enemmän ja paransimme meidän 1 vs. 1-pelaamistamme ajotilanteissa. ToPo sai vielä toisellakin jaksolla liikaa hyökkäyslevypalloja, mutta puolustimme ne tilanteet avauspuoliaikaa paremmin, ja seuraavat pallot pelasimme paremmin. Inga Orekhovalla on maailmantilanteen takia ollut vaikeita hetkiä, mutta hän pelasi tänään siitä huolimatta hienon ottelun ja piti muun muassa Taru Tuukkasen nollille, joka on hyvä suoritus, Mika Hartonen kertasi ottelun jälkeen.

Linda-Lotta Lehtoranta upotti kauden suurimman pistemääränsä 23 pisteellä. Inga Orekhova teki 15 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. ToPosta Erika Davenport ylsi tupla-tuplaan 14 pisteellä ja 15 levypallolla.

- Aika kaksijakoinen matsi oli tänään. Avauspuoliaika oli meiltä hyvä, mutta toisaalta kyllähän me se tiedetään, että kun vastassa on noin hyvä vastustaja, he varmasti löytävät vielä uuden vaihteen. He löysivät sen ja se näkyi muun muassa siinä, että emme saaneet enää samoja heittoja sisään ja otimme pari askelta pois pallollisesta puolustamisesta, jolloin PeKalle jäi kaikki mahdollinen hyökkäystä rakentaa. Tappiosta huolimatta miljoona kertaa parempi esitys, mitä tiistaina Kouvolassa. Nyt treenataan ja katsotaan videoita, että ollaan valmiina perjantaina HBA:ta vastaan, ToPon päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelutilasto

EBT vei paikallistaiston

Espoossa EBT emännöi toista espoolaisjoukkuetta Tapiolan Honkaa. Viihdyttävän ottelun vei jännittävien vaiheiden jälkeen nimiinsä EBT 72-68.

Avausjaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin. Lopulta kotijoukkue kuitenkin pääsi tauolle johdossa 23-21.

Toisella jaksolla kotijoukkue paransi peliään ja kasvatti johtoaan. Puoliajalla se johti 41-32.

Kolmannen jakson Honka aloitti räväkästi ja vei ensimmäiset viisi minuuttia 15-3. EBT kuitenki toipui tästä ja pääsi päätösjaksolle kahdeksan pisteen johdossa.

Honka pelasi paremmin päätösjaksolla ja nousi kahden pisteen päähän pari minuuttia ennen loppua. EBT piti johtoasemansa kuitenkin loppuun asti ja nappasi voiton 72-68.

Taylor Jones kirjautti kotijoukkueelle tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla. Sanni Tuomisto upotti 13 pistettä. Elsa Lemmilä teki Hongalle 16 pistettä ja keräsi hurjat 22 levypalloa.

Ottelutilasto

Kouvottaret kesti Märskyn kirin

Ylemmässä jatkosarjassa hyvässä vireessä oleva Kouvottaret matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Kouvottaret oli lopulta parempi jännittävien vaiheiden jälkeen 79-73.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja onnistuivat etenkin puolustuspäässä. Jakso päättyi Kouvottarien hyväksi 19-10.

Toisella jaksolla HBA osoitti piristymisen merkkejä. Jakso oli tasainen ja puoliajalle mentiin Kouvottarien jotaessa 33-26.

Peli jatkui samanlaisena kolmannella jaksolla. Kouvottaret oli hieman parempi ja pääsi päätösjaksolle yhdeksän pisteen etumatkalta.

HBA aiheutti vieraille vielä päänvaivaa viimeisellä jaksolla, kun joukkue nousi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän. Kouvottaret kuitenkin kesti Märskyn rynnistyksen ja nappasi sarjapisteet 79-73.

Sarah Toeaina urakoi 35 pisteen ja 15 levypallon iltapuhteen. HBA:n Elina Aarnisalo upotti 15 pistettä.

Ottelutilasto

 
25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

Näytä lisää vastaavia