Fortsonilla ja Palmilla jyvä kohdallaan – alkukaudesta yskähdellyt Kauhajoki miltei 50 pisteen voittoon

11.11.2023 20:13 Miesten Korisliigan otteluvoitot menivät tänään Kauhajoelle, Helsinki Seagullsille ja Kataja Basketille.

Topias Palmi (pallon kanssa) oli kantavia voimia Kauhajoen voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Siihen nähden, mihin muutamalla viime kaudella on totuttu, Kauhajoella on ollut miesten Korisliigassa lieviä käynnistysvaikeuksia. Joukkue sai korjattua voittotilastonsa nyt 4–4:ään kaatamalla kotonaan Lahti Basketballin hurjin luvuin 106–59.

Pelin kovin pistemies oli Kauhajoen pelinjohtaja Courtney Fortson, joka teki 21 pistettä ja syötti viidesti. Myös takamiespari Topias Palmi osoitti olevansa vedossa 17 pisteen saldollaan. Kumpikin saavutti tuloksensa vakuuttavilla osumaprosenteilla. Muun muassa Palmin neljästä kolmen pisteen yrityksestä upposi kolme.

Penkiltä peliin tullut tuorein joukkuetoveri Vincent Sanford merkkautti kahdeksan pistettä ja viisi syöttöä ja kommentoi ottelua:

– Olen saanut alle vasta kahdet harjoitukset joukkueen kanssa, mutta he ovat olleet kärsivällisiä kanssani. Kaikilla joukkueilla tässä liigassa on vaarallisia pelaajia, joten halusimme tulla otteluun kovaa ja näyttää mihin pystymme.

Vaarallisilla pelaajilla viitattiin epäilemättä ainakin Lahden hallitsevaan Kuukauden pelaajaan Erik Sajantilaan, jonka Kauhajoki onnistui pitämään tänään vain viidessä pisteessä. Ohessa Sajantila sai myös kahdeksan levypalloa ja kolme syöttömerkintää. Lahden ratkaisijan rooliin puolestaan nousi Bobby Planutis 19 pisteellään.

Ottelutilastot

Kolmen kärkeen kuuluvat Kataja ja Seagulls kasvattivat pistetilejään

Kataja Basket juhli vahvaa kotivoittoa kaadettuaan Kouvot luvuin 105–85.

Joensuulaisten pistetykki oli jälleen kerran Nike Sibande, joka upotti upotti 26 pistettä erinomaisella osumatarkkuudella ja kahmi kahdeksan levypalloa. Joukkuetovereista Elijah Lufile merkkautti 19 pistettä ja 14 levypalloa ja Tuomas Hirvonen yhdeksän pistettä ja seitsemän syöttöä.

Päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi voittoa:

– Meillä oli hyvä alku, mutta Kouvot tuli kantaan ja meillä kävi energia vähiin. Sellaisia hetkiä tulee, mutta onneksi olemme kasvaneet joukkueena Elijahin mukaantulon jälkeen. Pystyimme kääntämään tuon liikevoiman, ja hyvä hyökkäyksellinen rypäys lopulta kasvatti tarvittavan eron pelin tappamiseksi.

Kouvojen kovin pistesaldo oli Ricardo Lindon 17.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls sen sijaan sai aikaan ryöstöretken vieraisiin, kun Salon Vilpas taipui lokeille 73–88.

Vakuuttavia tilastorivejä voittajien joukoissa olivat Mar'Qualen Grantin 20 pistettä ja seitsemän levypalloa, Chuba Ohamsin 19 pistettä ja 12 levypalloa sekä Lassi Nikkarisen 12 pistettä ja kuusi syöttöä.

Tappion kärsineen Vilppaan ahkerimmat korintekijät olivat DeAndre Dishman 16 pisteellä ja 11 levypallolla, Teemu Suokas 14 pisteellä sekä Juho Nenonen 13 pisteellä ja kuudella levypallolla.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia