Okko Järvi tykitti Seagullsin voittoon – suomalaiskolmikko loisti Korihaiden avausvoitossa

7.10.2022 21:15 Miesten Korisliiga-illassa voittoa juhlivat Helsinki Seagulls, Korihait ja Lahti Basketball.

Okko Järvi oli Seagullsin voittoillan kirkkain tähti. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Hallitseva mestari Kauhajoki vieraili tänään viime kauden pronssimitalit vieneen Helsinki Seagullsin luona, ja ottelu äityi ennakoidusti tiukaksi väännöksi. Lopulta kuitenkin kotijoukkue Seagulls juhli voittoa luvuin 91–85.

Helsinkiläisten uunituore hankinta – kertaalleen Kauhajoen paidassa vuoden pelaajan palkinnon voittanut – Okko Järvi oli pelissä mukana käsi kuumana. Järvi sinkosi säkkiin yhteensä 22 pistettä ja teki sen vieläpä kiitettävillä osumatarkkuuksilla. Palloa hänelle jakoi Lassi Nikkarinen, jolle merkittiin kahdeksan pistettä ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Kauhajoen ratkaisija oli niin ikään suomalaispelaaja. Sentteri Daniel Dolenc nimittäin takoi tauluun 18 pistettä ja nappasi ohessa neljä levypalloa. Voittoon asti saavutukset eivät kuitenkaan riittäneet.

Kauhajoen valmentaja Janne Koskimies kommentoi ottelun jälkeen:

– Seagulls vei pelin tänään paremmin loppuun asti. Toisella puoliajalla meiltä loppui hyökkäyspäässä toteutus, ja tuntui vähän siltä, ettei oikein lopussa saatu edes palloa kentälle. Seagulls pääsi avaamaan meidän puolustusta vähän liian helposti ja tekemään helppoja pisteitä.

Ottelutilastot

Niemi, Aalto ja Sarcevic pelasivat Korihait voittoon

Kouvolassa nähtiin niin ikään vahvaa kotimaista edustamista, kun Kouvot taipuivat Korihaiden rynnistyksen alla 81–90. Illan ottelun avulla uusikaupunkilaisseura sai avattua kauden pistetilinsä.

Korihaiden kotimainen takakenttä Trey Niemi ja Bojan Sarcevic tilastoivat kumpikin 20 pistettä mieheen, mikä oli illan korkein noteeraus. Lisäksi Niemelle merkittiin viisi levypalloa ja Sarcevicille kuusi levypalloa ja yhdeksän syöttöä. Korinalusten kovin työmyyrä oli Mikael Aalto seitsemällä pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Kouvojen kovin korintekijä puolestaan oli Deshon Taylor, hänkin 20 pisteellä.

Ottelutilastot

Lahdelle toinen voitto

Lahti Basketball otti kauden toisen voittonsa ja pitää sen ansiosta parhaillaan miesten Korisliigan sarjataulukon ensimmäistä sijaa. Kolmen ottelun jälkeen tosin otanta on niin pieni, ettei johtopäätöksiä asiasta voi vielä vetää. Kaikesta huolimatta alku on ollut nuorelle joukkueelle erinomainen. Tämäniltaiset pisteet tulivat, kun kotikentällään pelannut KTP-Basket taipui luvuin 84–102.

Ottelun ehdoton pistenikkari oli Lahden 23-vuotias amerikkalaistakamies Michael Ertel II. Hänelle merkittiin 33 pistettä, neljä levypalloa ja kuusi syöttöä. Kouvojen puolella näkyvin tilastohirmu oli Roydell Brown 25 pisteellä ja 11 levypallolla.

Ottelutilastot

 
13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

Näytä lisää vastaavia