Nuorisovalmennusseminaari Susi Training Centerissä 9. – 10.1.2015 - päivitetty ohjelma

30.12.2014 Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa Nuorisovalmennusseminaarin maajoukkueidemme harjoituskeskuksessa Susi Training Centerissä. Tällä kertaa teemana on ”Laatua pelin opettamiseen”. Osallistujia on jo tähän mennessä 150 henkeä. Ilmoittautuminen päättyy 31.12.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa Nuorisovalmennusseminaarin 9.-10.1.2015 maajoukkueidemme harjoituskeskuksessa Susi Training Centerissä. Tällä kertaa teemana on ”Laatua pelin opettamiseen”.

Vuoden 2015 Nuorisovalmennusseminaarin esiintyjiksi on saatu valtakuntamme eturivin valmentajia, jotka ovat viime vuosina olleet mukana suomalaisen koripallon menestystarinoissa niin aikuisten kuin nuortenkin puolella. Vaikka seminaarin sisältö on ensisijaisesti suunnattu vanhimpien (C – A) junioreiden valmentajille, monipuolisesta kattauksesta löytyy varmasti työkaluja ja ajatuksia ihan kaikille valmentajille.

-    Maalipallopeleissä, kuten koripallokin on, peli on keskiössä ja sen opettamisen laatu on usein suoraan verrannollinen pelaajakasvatuksemme laatuun. Tämän seminaarin tavoitteena on tuoda lehtien palstoilta tutut valmentajanimet jakamaan osaamistaan ruohonjuuritasolle, toteaa seminaarin suunnittelusta vastannut Jussi Räikkä.

Viime tammikuussa Nuorisovalmennusseminaari keräsi yli 130 valmentajaa ympäri Suomen Saloon. Samanlaista ryntäystä odotetaan nytkin.

-    Oli hienoa huomata, minkälaisella innolla paljon nähneet ja menestystäkin saavuttaneet valmentajamme lähtivät mukaan tähän juttuun. Heillä on suuri tahtotila kehittää suomalaista koripalloa kokonaisvaltaisesti ja tämä seminaari on yksi väylä jakaa kokemuksia ja ajatusmalleja eteenpäin, jatkaa Räikkä.

Nuorisovalmennusseminaari (B-valmentajaluokitus)

Nuorisovalmennusseminaari on osa Koripalloliiton tarjoamaa vuosittain järjestettävää valmentajakoulutusta. Seminaarin aiheet käsittelevät pääosin lapsi- ja nuorisourheiluvaiheen koripallovalmennusta.

Aika: pe 9.1. klo 17:00 – la 10.1. Klo 18:30
Paikka: Susi Training Center, Kisakallion Urheiluopisto, Lohja

Hinta: 80€ hlö (sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin, lounaan lauantaina) 
Ryhmäalennukset: Jos samasta seurasta on osallistujia 10 tai yli, hinta on 70€ hlö.

Hinta majoituksen kanssa 2 HH: 130 € hlö (kahden hengen huone)
Hinta majoituksen kanssa 1 HH: 165 € hlö (yhden hengen huone) 
ruokailut seuraavasti: PE-päivällinen koulutuspäivän päätteeksi, LA-aamiainen ja koulutukseen kuuluva lounas.

Valmentajaluokitus ja sen päivittäminen:

Koripalloliitto on ottanut käyttöön valmentajaluokitusjärjestelmän, joka määrittelee valmentajan sarjatasokohtaisen koulutustasovaatimuksen. II-tason valmentajakoulutuksen suorittamalla valmentajalle myönnetään B-luokitus, joka oikeuttaa toimimaan pöytäkirjaan nimettynä valmentajana virallisessa ottelussa A- ja B-nuorten SM-sarjoissa. Luokitus on voimassa myöntöhetkestä alkaen seuraavat kolme (3) täyttä pelikautta.
 
Nuorisovalmennusseminaari on yksi voimaanastuvan valmentajaluokitusjärjestelmän päivityskoulutuksista, joita järjestetään vuosittain. 9.-10.1.2015 pidettävään seminaariin osallistumalla valmentaja voi päivittää oman B-luokituksensa voimassaolon seuraavan kolmen (2015/16, 2016/2017, 2017/2018) pelikauden ajalle. Seminaarin osallistuminen ei korvaa II-tason valmentajakoulutusta.
 
Seminaariin osallistumalla voi myös aiemman käytännön mukaisesti suorittaa I-tasolle kuuluvan 1.4 vapaavalintaiset opinnot -osion kokonaisuudessaan.

Ohjelma (päivitetty 15.12.)

Perjantai 9.1.2015
 

17:00 Avaus - Jussi Räikkä
 
   
17:30 Tomi Kaminen: Pelin opettaminen mikroista C-junioreihin - Case MuKi
 

19:00 Joonas Iisalo: Havaintoja ja kokemuksia kansainvälisestä valmennuksesta
   
 
20:30 Ensimmäisen päivän päätös
    
 

Lauantai 10.1.2015


9:30 Anton Mirolybov: Koko kentän pelimallin rakentaminen
  
  
11:00 Jyri Lohikoski: "Peliä pelin sisällä - palloscreenpelaaminen ja valmennuksen matriisiajattelu" 
   
 
12:30 Lounas
 

13:45 Ari Tammivaara: Ratkaisumallit kolmoisuhassa - syöttö, heitto, ajo
 

15:15 Lassi Tuovi: Hyökkäysactionin pilkkominen harjoituskokonaisuudeksi

16:45 Jukka Toijala: Palloscreenien puolustaminen - taktiset valinnat ja harjoittaminen 
 
18:15 Päätössanat

 

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

HKVT 2015 puolessa välissä

Samalla, kun Susijengi aloitti kisaurakkansa Montpellierissä, jatkoi HKVT 2015 opintojaan Helsingissä. Kyseessä oli kurssin neljäs jakso, jonka myötä saavutettiin vuoden pituisen kokonaisuuden puolivälin krouvi.

21.9.2020 11:15 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Helsingin NMKY:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

27.2.2019 19:22 Pääjuttu

HKVT 2019 -kurssille haku on käynnissä - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Soveltuvuuskokeeseen voi ilmoittautua 4.3. saakka.

27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

15.1.2019 17:37 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 135 valmentajaa Kisakallioon

Vuotuinen Nuorisovalmennusseminaari Kisakallion Susi Training Centerissä keräsi jälleen kerran ison joukon valmentajia yhteen. Seminaarin ohjelmassa oli tuttuun tyyliin mielenkiintoisia esityksiä ja valmentajien illallinen Rantamakasiinin tunnelmallisessa miljöössä. Nuorisovalmennusseminaarin esitykset ja materiaalit löytyvät nyt Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristöstä, Susi Campuksesta.

1.1.2019 20:17 Valmentajat

NVS 2019: 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue demoryhmänä lauantaina 12.1.

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna vielä 8.1. saakka. Nyt myös demoryhmät ovat vahvistuneet. Perjantaina Susi Training Centerin parketille astelevat Tapiolan Hongan U15-pojat ja lauantaina on vuorossa alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmän pelaajia. Seminaariin on jo nyt ilmoittautunut esiintyjineen 110 koripallovalmentajaa.

21.12.2018 10:58 Pääjuttu

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna 8.1. asti

Kisakalliossa 11. - 12.1. järjestettävän Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna aina tammikuulle asti. Majoitustilaa on kuitenkin tarjolla enää rajoitetusti, joten majoitusta kaipaavien kannattaa ilmoittautua nopeasti.

7.12.2018 13:06 Koulutus

NVS 2019: Seminaarin ohjelma on valmis

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ohjelma on nyt valmis, kun alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoa esiintyy lauantain päätteeksi.

Näytä lisää vastaavia