Nenna Lindström siirtyy ensi kaudeksi Liberty Universityyn

1.4.2019 08:46 Viimeiset kaksi kautta Western Wyomingissa NJCAA:ta pelannut Nenna Lindström, 20, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA:han Liberty Universityyn.

Nenna Lindström ottaa ison harppauksen nuorella urallaan. Kuva: Ria Gulley.

NJCAA:ssa (National Junior College Athletic Association) Lindström tehtaili toisella kaudellaan 16,3 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden. Nyt Karhun Pojat -kasvatti ottaa ison harppauksen kohti yliopistojen ykkössarjaa NCAA:ta.

– Western Wyoming on todella hyvä koulu ja koripallon pelaaminen opiskelun ohella on onnistunut hyvin. Yhteistyö valmentajien ja pelaajien kanssa on sujunut myös hyvin on ollut hieno päästä käymään uusilla pelipaikoilla. Nyt on ihan mahtava fiilis. Monien vuosien tavoite on vihdoin käymässä toteen. Parin kuukauden päästä pitäisi ollakin jo Virginiassa. On upeata päästä opiskelemaan ja pelaamaan Liberty Universityssä, Lindström kertoo.

Big South -konferenssissa pelaava Liberty University on historiassaan voittanut konferenssimestaruuden kuusitoista kertaa ja pelannut NCAA:n lopputurnauksessa yhtä monta kertaa.

– Henkilökohtaisella tasolla haluan kasvaa sekä pelaajana että ihmisenä. Joukkuetasolla tavoitteena on tietenkin voittaa konferenssimestaruus ja sitä kautta mennä NCAA:n lopputurnaukseen. Se olisi ihan varmasti todella upea kokemus. Koripallon ohella tavoitteena on myös saada criminal justice -tutkinto valmiiksi.

Lindströmin uusi opinahjo on NCAA:n lopputurnauksen vakiokävijä. Kuva: Ria Gulley.

– Juco-vuodet ovat antaneet minulle hyvää kokemusta pelaamisesta Amerikassa. Olen päässyt pelaamaan täällä isossa roolissa ja saanut paljon vastuuta joukkueessa. Olen päässyt kehittämään itseäni pelaajana hyvässä ja turvallisessa ympäristössä. Nyt on helpompaa lähteä isompaan kouluun, kun kielitaito on parantunut ja paikallinen pelityyli tullut tutummaksi. Libertyssä on iso joukko valmentajia ja huoltajia huolehtimassa siitä, että joukkue pystyy antamaan aina parhaan panoksensa pelissä. Koulu on iso, opiskelijoita on paljon ja siellä on todella hyvät puitteet opiskeluun, asumiseen ja korikseen.

Ennen siirtymistään Atlantin taakse 45 ottelua nuorten maajoukkueissa pelannut Lindström pelasi HBA:ssa, josta hän raivasi tiensä junior collegen kautta NCAA:han.

– Nennalle onnittelut! Heittäjät heittää sanotaan, ja Nenna on heittäjä, jos joku. Loukkaantumiset häiritsivät hieman lukioaikaa, mutta Nenna jaksoi painaa. Junior collegen kautta sitten saavutettiin iso askel uralla. Hieno tarina, HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen iloitsee.

Henkilöt

 
5.11.2018 10:31 NCAA

Naisten NCAA-kausi käynnistyy – mukana huimat 32 suomalaisnaista

Yhdysvaltojen yliopistokoripallosarja NCAA pyörähtää käyntiin Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Suomalaisedustus rapakon takana on jälleen vahva ja pelikentillä nähdään muun muassa viime kaudella vakuuttavia otteita esittänyt Elina Koskimies sekä tulokaskautensa aloittava huippulupaus Lotta-Maj Lahtinen.

5.11.2018 07:31 NCAA

Miesten NCAA:n ykkösdivisioonassa nähdään yksitoista suomalaislupausta

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kausi 2018/19 käynnistyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Suomella on jälleen kerran vahva edustus Atlantin takana, kun yksitoista suomalaislupausta pelaa NCAA:n ykkösdivisioonassa.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

Näytä lisää vastaavia