Namika Lahti Korisliigan kärkeen

20.10.2005 Namika Lahti nousi ainoana kymmenen pisteen joukkueena Korisliigan sarjataulukon johtoon haettuaan keskiviikkokierroksen kärkiottelusta Espoosta selvän voiton Hongasta 94–108 (43-57) tuloksella.

Kovalla prosentilla heittäneen ja alusta asti peliä hallinneen vierasjoukkueen sankariksi nousi Michael Kuebler, jonka teho vaihtelee rajusti. Nyt oli huippupelin vuoro, kun yhdysvaltalainen heitti komeat 33 pistettä. Jonathan Jones säesti 25 pisteellä ja kasvattiseuraansa vastaan ensi kertaa pelannut Aki Ulander 14 pisteellä.

Hongan hahmona erottui Kimmo Muurinen, joka heitti 29 pisteestään 18 kovalla prosentilla (75 %) kolmen pisteen kaaren takaa. Vaisusti pelannut Tim Kisner pussitti 16 ja edelliskausien seuransa kohdannut Monte Cummings 13 pistettä.

Kouvot ei ole vielä tällä kaudella hävinnyt Kouvolassa, eikä tehnyt sitä nytkään, vaikka Porvoon Tarmo antoi odotettua kovemman vastuksen. Tarmo taipui 92-86 (52-47) lukemin.

Tarmo voitti kahdella pisteellä ensimmäisen neljänneksen, mutta jäi sen jälkeen takaa-ajajaksi muutaman pisteen erolla.

John Allen heitti Kouvoille 24 pistettä, mutta joukkueen yllättäjäksi nousi SM-sarjan piste-ennätyksensä 17:ään kohentanut Eero Levä. Sami Laaksonen heitti samat pisteet ja Petri Jaakkola viidellä kolmosellaan 15 pinnaa. Sarjan jumboksi jääneen Tarmon yllättäjäksi kohosi 25 pistettä nakannut Mikael Holme. Broderick Bobb teki 17 ja Rashad Bell 16 pistettä.

Aura Basketille jatkoaikavoitto

Korisliigan ensimmäinen jatkoaika pelattiin Turussa, jossa Aura Basket ja Vantaan Pussihukat selvittelivät paremmuuttaan 45 minuuttia. Turkulaiset saivat pitkässä pelissä tililleen kauden ensimmäisen voittonsa 103-101 (94-94, 47-51) tuloksella.

Pussihukkien Timo Heinosen kori venytti ratkaisun jatkoajalle, jossa kotijoukkue teki riemukkaan voittokorin vain 0,6 sekuntia ennen loppua. Kahden pisteen kori lähti kaikkiaan 14 pistettä heittäneen Jan-Axel Alangon kädestä.

Voittajien tehotrion muodostivat 26 pistettä heittäneet Danny Gathings ja Arto Talvitie sekä 20 pistettä kerännyt Niilo Lehtilä. Aura Basket pelasi vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella, sillä pois lähteneen Zach Williamsin tilalle löydetty uusi vahvistus ei ehdi vielä ensi perjantainkaan peliin.

Kauden kaikki vieraspelinsä hävinnyt Pussihukat oli myös yhden ulkomaalaisen varassa, kun PuHulta puuttuivat Johnnie Gilbert, Kimi Klingberg ja Panu Majala. Marc Axton nousi ykköstykiksi peräti 37 pisteellään.

KTP jatkoi alavireistä alkukauttaan häviämällä jo neljännen kotipelinsä, kun Tampereen Pyrintö puolestaan hankki vieläpä yllättävän selvin luvuin 76-91 (42-42) tuloksella kauden ensimmäisen vierasvoittonsa.

Tamperelaisten tehokaksikon muodostivat 24 pistettä heittänyt Antero Lehto sekä 23 pistettä ja 16 levypalloa kerännyt Omar Bynum. Myös Uka Agbai oli hyvä 16/11 tehoillaan.

Pätevää pelinrakentajaa kaipaavan KTP:n yhdysvaltalaispari James Williams - Zakee Wadood teki hyvällä prosentilla 21 ja 17 pistettä, mutta se ei kantanut kotkalaisia voittoon asti.

(STT)Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia