Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

12.2.2021 12:44 Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

Hannah Little on kuulunut joukkueensa kantaviin voimiin. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT haastajana finaaliin

EBT on tällä hetkellä Naisten Korisliigassa toisella sijalla. Joukkue pelasi erityisen hyvin syksyllä ja sama vire on kantanut myös uuden vuoden puolelle.

Matkalla finaaliin espoolaiset raivasivat tieltään puolivälierissä HBA-Märskyn. Välierässä kaatui puolestaan Kouvottaret.

EBT on finaalijoukkueista se kokemattomampi, sillä vastustajien riveistä löytyy paljon voittaneita pelaajia. Tällä on joukkueen päävalmentajan Niko Hellmanin mukaan merkitystä.

- On kokemuksella iso merkitys, ei välttämättä sillä kuinka paljon on voittanut mutta ylipäätään sillä että heillä on niin monta niin kokenutta pelaajaa, hän pohtii.

EBT pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Joukkueelta puuttuu kokoonpanosta kuitenkin Venla Määttänen. Hellman korostaa joukkueen merkitystä finaalissa, eikä nosta mielellään ketään erityisesti esille.

- Kaikki ansaitsevat tulla seuratuksi kun finaaliin saakka olemme selvinneet. Mutta 16-vuotias Kiia Mäntylä pääsee pelaamaan ottelussa kokeneita Peli-Karhujen isoja pelaajia vastaan, niin siinä ainakin nuoremmille pelaajille mielenkiintoista seurattavaa, Hellman sanoo.

Espoolaisjoukkueen vahvuus on kyky pelata kovalla intensiteetillä. Joukkue puolustaa parhaimmillaan todella aktiivisesti ja tykkää juosta nopeita hyökkäyksiä. Parhaimmillaan se on silloin, kun ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta. 

-  Nopea uudelleen sijoittuminen puolustuksessa on tärkein yksittäinen asia finaalissa, jotta pystyisimme vaikeuttamaan Peli-Karhujen pelaamista. Heillä on useita yli 60% tarkkuudella korin läheltä viimeisteleviä pelaajia ja vastaavasti kuusi yli 38% tarkkuudella kolmen pisteen heittoja heittävää pelaajaa, joten nukahduksiin ei juuri ole varaa, Hellman kertaa. 

Lopuksi Espoolaisten päävalmentaja kertoo vielä millainen vastustaja sunnuntaina on vastassa. Ylistyssanoja lähtee myös Kotkan suuntaan.

-  Vastassa on kerrassaan ihailtava joukkue. Heillä on takakentällä liiderinä sarjan paras takamies ja hänen rinnallaan kaksi Suomen parhaimpiin heittäjiin kuuluvaa pelaajaa, Roosa Lehtoranta ja Anissa Pounds, jotka omaavat kokemusta ulkomaan sarjoistakin. Sen lisäksi löytyy sarjan paras sisäpelaaja Rice, edelleen sarjan aivan terävimpään kärkeen kuuluva ja kaiken voittanut Melto sekä monipuolinen Järvikangas. Kun penkillä on vielä Minna Stenin kaltaisia roolipelaajia niin ei ole ihme että he ovat edelleen tappioitta. Kun koko ja taito yhdistyvät Peli-Karhujen lailla, on kyse joukkueesta joka pärjäisi kansainvälisissä seurakilpailuissakin, Hellman päättää.

 

Peli-Karhut lähtee uusimaan cupin voittoaan

Kotkalaisjoukkue johtaa Naisten Korisliigaa itseoikeutetusti. Se on pelannut alkukauden puhtaalla pelillä.

Suomen Cupissa meno on ollut lähes yhtä hurjaa. Puolivälierässä kaatui ToPo peräti 65 pisteen marginaalilla. Välierissä jalkoihin jäi puolestaan Vimpelin Veto.

Viime kaudella Suomen Cupin voittanut joukkue pursuaa kokemusta. PeKa:n riveistä löytyy paljon pelaajia, jotka ovat tottuneet voittamaan. Tästä on joukkueen päävalmentajan Roope Mäkelän mukaan hieman hyötyä.

- Kokemuksesta on tietenkin aina urheilussa hyötyä, mutta lähdetään 0-0 tilanteesta. Viimekautisesta voitosta ei tähän peliin saa kuin iloiset muistot, Mäkelä sanoo.

Linda-Lotta Lehtoranta on pelannut hyvää henkilökohtaista kautta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kotkalaiset ovat viimeaikoina kärsineet hieman loukkaantumisista. Maajoukkuetauon aikana joukkue pääsi lepäämään ja näyttää siltä, että kaikki pelaajat pystyvät pelaamaan. Pelaajista Mäkelä nostaa valokeilaan useamman.

- Linda Lehtoranta pelaa loistavaa kautta niin maajoukkueessa kuin meilläkin. Noora Järvikangas on myös hyvässä vireessä välivuoden jälkeen. Zykera Rice ja Elena Melto pelaavat hyvää kautta korin alla ja kaksikko Anissa Pounds ja Roosa Lehtoranta hieman kauempana korista, hän sanoo.

Peli-Karhujen vahvuutena on pitkin kautta ollut loistava joukkuepeli. Pelaajat eivät mieti omia tilastojaan, vaan keskittyvät siihen, mikä on joukkueelle parasta. Kotkalaisilla on käytössä todella pelottava materiaali.

- EBT pitää kovaa vauhtia. Puolustukseen paluu ja nopeiden kolmen pisteen heittojen saaminen pois on tärkeää finaalissa. Lisäksi levypalloissa pitää pärjätä, Mäkelä pohtii.

Kotkalaisten päävalmentaja jakaa kehuja myös Espoon suunnalle.

- EBT on erittäin vaarallinen vastus. Hyvin valmennettu joukkue, joka tuo uusia yllättäviä asioita usein peleihin. Takamieskaksikko Vesiluoma ja Tuomisto ovat maajoukkuepelaajia. Siihen vielä ehkä sarjan paras 1 vs. 1 pelaaja Batey ja kova levypallopelaaja Little niin ei tarvitse enempää perustella miksi he ovat pelanneet hienon alkukauden.

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia