Naisten Korisliigassa viisi ottelua - Taistelu kärkipaikasta tiivistyy

19.2.2020 21:22 Kouvottaret nappasi tärkeän voiton Forssan Alusta kärkikamppailussa. Illan muita voittajia olivat Catz, EBT, Tapiolan Honka ja HBA-Märsky.

Kouvottaret nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa Camille Zimmermanin johdolla. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz murskasi HyPon

Catz Lappeenranta sai vieraakseen Hyvinkään Pontevan. Pisteet jäivät Lappeenrantaan 82-50.

Catz oli jo ensimmäisellä puoliajalla huomattavasti parempi ja tuplasi vierasjoukkueen pistesaldon. Puoliaikatilanne oli 38-19.

- Nyt, kun HyPon paras pelaaja oli pois niin se helpotti meidän urakkaa. Eka jakso oli vähän vaikee. Ei ollut ihan paras heittopäivä, Catzin päävalmentaja Mika Haakana pohti.

Toisella puoliajalla sama kaava jatkui ottelussa. Varsinkin kolmella ensimmäisellä jaksolla Catzin puolustus oli rautaa ja viimeinen jakso oli lähinnä kosmetiikkaa.

- Aristeltiin alussa, kun Baltic puuttui. Kun sitten vapauduttiin niin pallo pyöri kohtuullisen hyvin. Jonkunhan ne heitot piti ottaa, kun kaverit loi hyviä paikkoja, HyPon Iina Keski-Saari sanoi.

Hypo onnistui ottelussa pelitilanneheitoissaan vain 27 prosenttisesti. Lisäksi levypallot tarttuivat paremmin lappeenrantalaisten käsiin. Catz keräsi ottelussa 49 levypalloa, kun vierasjoukkue jäi 35 levypalloon.

Tuulia Timo teki kotijoukkueesta 16 pistettä. Natalie Day upotti 15 pistettä ja keräsi samaisen määrän levypalloja. Keski-Saari oli HyPon tehokkain 17 pisteellä. 

Ottelutilasto

Kouvottaret voittoon kärkiottelussa

Keskiviikon kierroksen kärkiottelu nähtiin Kouvolassa. Siinä sarjakakkonen Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa kolmantena olevan FoA:n. Kotijoukkue otti ottelusta voiton 71-56 ja nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin kotijoukkueen komennossa. Puoliajalle mentiin Kouvottarien 16 pisteen johdossa. Erityisesti Ameryst Alston oli vaikea pideltävä forssalaisille. Hän upotti puoliaikaan mennessä 17 pistettä.

Ottelun kolmas jakso jatkui pienoisessa kouvolalaishallinnassa. Toisella puoliajalla FoA sai puolustuksensa toimimaan paremmin, mutta ei päässyt missään vaiheessa uhkaamaan kotijoukkuetta. 

Camille Zimmerman oli lopulta kotijoukkueen tehokkain. Hän teki 22 pistettä ja keräsi 14 levypalloa. FoA:n korkeimman pistemäärän keräsi Laura Saarinen, joka teki 11 pistettä. 

Ottelutilasto

EBT yllätti Peli-Karhut

Peli-Karhut kohtasi EBT:n vieraskentällä. Kotijoukkue yllätti sarjakärjen 77-76.

Ottelu oli ensimmäisellä puoliajalla tasainen ja molempien joukkueiden puolustukset toimivat loistavasti. Heittoprosentit jäivät molemmilla alhaisiksi, mutta puoliajalle mentiin PeKan komennossa 32-27.

EBT piristyi toiselle puoliajalle ja vei nimiinsä kolmannen, sekä neljännen jakson. Ottelu ratkesi vasta viime hetkillä, kun PeKan Elena Melto pääsi vielä yrittämään ottelun tasoitusta vapaaheittoviivalta. Melto ei kuitenkaan onnistunut toisessa vapaaheitossaan ja pisteet jäivät Espooseen.

- Emme pelanneet toisella jaksolla tarpeeksi hyvää puolustusta ja se maksoi meille tänään ottelun, PeKan Zykera Rice kommentoi.

Hannah Little teki ottelussa 18 pistettä ja keräsi yhtä monta levypalloa. Kotkan Rice pussitti 25 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa. EBT:n vaihtopenkki onnistui ottelussa paremmin kuin vierasjoukkueen ja teki 18 pistettä.

- Halusimme tänään voittaa enemmän. Tilastojen valossa heitimme joukkueena paremmin ja ansaittiin voitto, Ulriikka Nuolikoski sanoi.

Ottelutilasto

Honka peittosi ToPon Munkkiniemessä pitkän kaavan kautta

Sarjanelonen Honka matkasi Helsinkiin pudotuspelipaikoista taistelevan ToPon vieraaksi. Ottelu venyi aina jatko-ajalle asti, mutta lopulta Honka oli parempi pistein 85-81

Ottelu pysyi tasaisena ensimmäisen puoliajan. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin Haiden Palmerin johdolla puoliajalle kolmen pisteen kaulan turvin.

Honka näytti menevän ottelussa menojaan, kun se kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla. Topo kuitenkin nousi hyvän viimeisen jakson ansiosta jatkoajalle, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Alex Louin teki ToPolle 23 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Myös Ida Myllyojalle kirjattiin tupla-tupla 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Palmer upotti ottelussa 23 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja antoi kahdeksan syöttöä. Chelsea Waters otti ottelussa 19 levypalloa ja teki 14 pistettä.

Ottelutilasto

HBA:lle tärkeä voitto Vimpelistä

Märsky matkasi tärkeään vierasotteluun Vimpeliin. HBA otti ottelusta 87-76 voiton ja kasvatti joukkueiden välisen eron kuuteen pisteeseen.

HBA sai otteluun terävän alun ja paineli ensimmäisellä jaksolla seitsemän pisteen johtoon. 

ViVe sai hyökkäyspelinsä toimimaan toisella jaksolla. Joukkue kuroi eron kolmeen pisteeseen puoliaikaan mennessä. 

Toisella puoliajalla HBA kuitenkin osoitti olevansa askeleen edellä, vieden molemmat jaksot nimiinsä.

Vimpelin kaukoheitot eivät uponneet ottelussa ja joukkue osui kaaren takaa vain kolmesti. Levypallopelissä vierasjoukkue oli myös etevämpi Awak Kuierin johdolla.

Kuier teki ottelussa jälleen huiman tilastorivin. Hän teki 36 pistettä ja napsi 17 levupalloa. Ebba Pekonen säesti 15 pisteellä. Kotijoukkueen Abria Trice upotti ottelussa 20 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

Ottelutilasto


 

 
2.12.2023 19:57 Naisten Korisliiga

Neljän kärjelle voittoja

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat Pyrintö, ToPo, PeKa ja Honka.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

29.11.2023 20:20 Naisten Korisliiga

Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n kymmenenteen voittoon - Vimpeli heitti Pyrinnön kumoon

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Voitot kirjattiin Hongalle, ToPo:lle ja ViVe:lle.

28.11.2023 20:35 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Kymenlaakson derbyn

Kouvottaret emännöi illan ainoassa ottelussa Peli-Karhuja. Vierasjoukkue haki vakuuttavan voiton 96-57 (50-27).

25.11.2023 18:59 Naisten Korisliiga

Vahva päätösjakso takasi ToPo:lle kauden yhdeksännen voiton – ViVe otti revanssin EBT:sta

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voitot kirjattiin ToPo:lle, ViVe:lle ja Hongalle.

22.11.2023 20:43 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa takaisin voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät EBT, PeKa, FoA sekä sarjaa johtava ToPo.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:00 Naisten Korisliiga

FoA:lle voitto sarjakakkosesta – Leaupepen vahva peli auttoi Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät FoA, Pyrintö ja voittoputkeaan jatkanut ToPo.

17.11.2023 21:15 Naisten Korisliiga

HBA palasi maajoukkuetauolta tehokkaana

Naisten Korisliigassa palattiin parketille pienen tauon jälkeen. Illan ainoassa ottelussa HBA-Märsky nappasi kotivoiton Kouvottarista 77-64 (39-27).

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

2.11.2023 20:49 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Kouvottaret haki vierasvoiton Forssasta 89-71 (35-28).

2.11.2023 13:40 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan Tayanna Jones naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Tayanna Jones, jonka johdolla espoolaisjoukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

28.10.2023 20:15 Naisten Korisliiga

FoA:n voittotili auki – ToPo jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo ja hienon kirin esittänyt FoA.

27.10.2023 20:45 Naisten Korisliiga

HBA kesytti Peli-Karhut

Perjantain ainoassa ottelussa HBA sai vieraita Kotkasta. Märskyn puolustuspeli johdatti joukkueen voittoon 73-68 (40-42).

25.10.2023 20:26 Naisten Korisliiga

Geralynn Leaupepe huippuiskussa Pyrinnön voitossa

Keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Pyrintö haki sarjapisteet EBT:ltä vaiherikkaan ottelun jälkeen 77-70 (38-28).

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliiga

Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga

Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

13.10.2023 20:49 Naisten Korisliiga

ToPo jatkoi vahvaa virettään

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu. Illan ottelussa ToPo kaatoi vieraskentällä HBA-Märskyn 100-69 (45-39).

Näytä lisää vastaavia