Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10.

Naisten Korisliiga pelataan kaudella 2020-21 kymmenen joukkueen kolminkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 27 ottelua. Sarjan kahdeksan parasta selviytyvät pudotuspeleihin. Puolivälierävaihe pelataan paras kolmesta -systeemillä, välierät ja finaalit puolestaan paras viidestä -systeemillä. Runkosarjan viimeinen putoaa I divisioonaan seuraavaksi kaudeksi.

- Otteluohjelma on laadittu tänäkin vuonna vahvassa yhteistyössä seurojen kanssa. Liikkumavaraa ohjelman  suunnittelussa on muita sarjoja vähemmän, sillä sarjan ensimmäisellä kierroksella viime kauden rankingin viisi parasta pelaavat viisi kotiottelua kun taas rankin 6.-10. pelaavat neljä kotiottelua. Sarjan ensimmäinen ja kolmas kierros ovat toistensa kopioita ja toinen kierros näiden vastakohta. Lisäksi naisten Korisliigassa on naisten EM-karsintojen vuoksi kaksi FIBA-ikkunaa, joiden aikana ei sarjaa pelata, valottaa Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm naisten Korisliigan sarjaohjelma kulmakiviä.

Kausi alkaa torstaina 8.10. ottelulla HBA–Catz. Ensimmäisen kierroksen muut ottelut pelataan lauantaina 10.10. ja sunnuntaina 11.10. Lauantaina kohtaavat Vimpelin Veto-Tampereen Pyrintö, Espoo Basket Team-Tapiolan Honka ja Torpan Pojat-Peli-Karhut, sunnuntaina avauskierroksen täydentää Kouvottarien ja Forssan Alun välinen ottelu.

Naisten Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät tiistaina 23. maaliskuuta ja mestari on selvillä viimeistään 28. huhtikuuta.

Viime kaudella onnistunut naisten Suomen Cup jatkuu tutulla formaalilla: runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta 22.11. jälkeen muodostavat kahdeksan joukkueen cup-kilpailun. Puolivälierien vastustajan valitaan erikseen järjestettävässä valintatilaisuudessa, jossa rankingin ensimmäinen saa valita ensimmäisenä. Cup-mestari on selvillä helmikuun 14. päivänä pelattavan finaalin jälkeen.

Naisten Korisliigan otteluohjelma (.pdf) >

 

Miesten I divisioona A starttaa 15.10.

Miesten I divisioona A:ssa pelaa kaudella 2020-21 12 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan (22 ottelua). Kahdeksan parasta joukkuetta selviytyvät pudotuspeleihin: puolivälierävaihe pelataan paras kolmesta -systeemillä. Välierät ja finaalit puolestaan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalien voittaja nousee Korisliigaan kaudeksi 2021-22. Sarjan viimeinen putoaa I divisioona B:hen.

Kauden avausottelut pelataan torstaina 15.10., kun HBA-Märsky kohtaa Kristika Turun ja Pyrintö Akatemia A puolestaan Oulu Basketballin.

Pudotuspelit käynnistyvät 25.3. ja mestari on selvillä viimeistään 28.4.

- Miesten I divisioonan runkopelipäivä on sunnuntai, mutta olemme toteuttaneet joukkueiden toiveita myös muista pelipäivistä. Miesten maajoukkueikkunan osalta väitämme Susijengin pelipäiviä, minkä lisäksi HBA ei maajoukkueikkunoiden aikana pelaa. Tämä sen vuoksi, että jos HBA:sta avainpelaajia kutsutaan maajoukkueeseen luo se epäedullisen kilpailuasetelman sarjan peleihin, avaa Westerholm I divisioona A:n sarjaohjelman periaatteita.

Miesten I divisioona A:n otteluohjelma >

 

Miesten I divisioona B:n avausottelu 15.10.

Miesten I divisioona B pelataan alkavalla kaudella 14 joukkueen voimin. Pudotuspelit alkavat divari A:n tapaan 1. huhtikuuta ja sarjan voittaja on selvillä viimeistään 29. huhtikuuta. Sarjan voittajana nousee kaudeksi 2021-22 I divisioona A:han.

- Alkavalla kaudella nähdään I divisioona B:ssä mielenkiintoisia otteluita, kun Huima ja Kipinä Basket mittelevät sarjapisteiden lisäksi Äänekosken herruudesta ja yhdessä Jyväskylän Weikkojen kanssa puolestaan Keski-Suomen herruudesta. I divisioona B on viime vuosien aikana noussut erittäin mielenkiintoiseksi sarjaksi, jossa on paljon nousevia tähtiä sekä urallaan jo enemmän kokeneita pelaajia, muistuttaa Westerholm.

Miesten I divisioona B:n otteluohjelma >

 

Naisten I divisioona käyntiin 18.10.

Naisten I divisioona pelataan 11 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Ensimmäinen kierros pelataan sunnuntaina 18.10. ja neljän parhaan pudotuspelit käynnistyvät torstaina 25. maaliskuuta. I divisioonan voittaja nousee naisten Korisliigaan kaudeksi 2021-22 ja on selvillä viimeistään 21. huhtikuuta. 

- Naisten I divisioonassa emme väistä naisten FIBA-ikkunoita muuten, kuin pelaamalla kyseisten ikkunoiden kierrokset lauantaina, koska Suomi pelaa molempina keroina sunnuntaina kotiottelunsa. Näin kunnioitamme naisten maajoukkuetta ja mahdollistamme kaikille pääsyn seuraamaan naisten maaotteluita, tarkentaa Westerholm.

Naisten I divisioonan otteluohjelma >

 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

Näytä lisää vastaavia