Puolivälieräennakko 1/2: FoA ison haasteen edessä – Hongan ja Kouvottarien otteluparissa vastakkain loistavat levypallojoukkueet

26.3.2022 14:42 Naisten Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät maanantaina. Välieriin etenemiseen vaaditaan kaksi voittoa.

Linda-Lotta Lehtoranta ja PeKa tavoittelevat jälleen tuplaa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

FoA lähtee haastamaan Peli-Karhuja

Viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin selvinnyt Forssan Alku on puolivälierissä ison haasteen edessä, kun se kohtaa ylemmän jatkosarjan voittaneen PeKa:n. Forssassa odotetaan jo alkavia pudotuspelejä.

- Odottavainen ja motivoitunut fiilis. Vaikea runkosarja on takana päin ja nyt aikaisemmilla peleillä ei ole merkitystä. Meillä on pelkästään voitettavaa näissä peleissä, FoA:n päävalmentaja Aleksi Suominen toteaa.

Pudotuspelejä päästään parin vuoden jälkeen pelaamaan yleisön edessä. Molemmat joukkueet ovatkin alkavista pudotuspeleistä innoissaan.

- Joukkueessa on loistavat fiilikset. Hienoa, että yleisöä saadaan paikan päälle. Kotiyleisö tuo aina hienon oman mausteensa peleihin, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Hartonen sanoo.

Oman mausteensa sarjaan tuo se, että joukkueet ovat kohdanneet sarjassa vain kahdesti, koska joukkueet pelasivat eri jatkosarjoissa. Peli-Karhut vei runkosarjassa molemmat joukkueiden väliset kohtaamiset ja joukkue luottaakin puolivälierissä omaan tekemiseen.

- Luotan omaan peliin ja omiin pelaajiimme. Yhdessä tekemällä joukkueen eteen on meidän ase. Materiaalin laajuus on ollut meille tärkeä juttu, Hartonen sanoo.

FoA:lla on niinikään omat vahvuutensa eikä joukkuetta aliarvioida Kotkassa. Joukkueen runkopelaajiin lukeutuvat Roosa Kosonen, Ninni Salmi sekä Davida Dale.

- Forssalla on kasassa kookas nippu, joka tarjoaa mahdollisuuksia puolustuspäässä. Monilta pelaajilta löytyy kaukoheittouhkaa ja he menevät kovaa kohti koria, Hartonen analysoi.

Ottelusarjassa terveenä pysymisellä on Peli-Karhujen päävalmentajan mukaan iso merkitys. Asenteella ja kurinalaisuudella on myös iso merkitys

- Kumpi pystyy paremmin toteuttamaan omia asioitaan, kumpi laittaa itseään paremmin likoon molemmissa päissä kenttää ja onni, kun puhutaan vallitsevasta koronatilanteesta. Toivottavasti molemmat ovat terveitä ja saavat pelata terveinä

Forssa puolestaan pyrkii pelaamaan omiin vahvuuksiinsa nojaten. Sillä onkin otteluparissa vain voitettavaa. Päävalmentaja Suominen onkin salamyhkäinen ennen otteluita.

- Meidän vahvuudet. Kaikkea ei voi paljastaa. Jotain uutta on keksitty ja tuotu mukaan peliin, mutta kyllä silti lähdetään omalla pelillä Pekan kimppuun. Ja meillä ei tosiaan ole mitään hävittävää, hän kertoo.

PeKa:n vahvuuksiksi Alun päävalmentaja kertoo materiaalin laajuuden ja kokemuksen, jota löytyy niin pelaajiston kuin valmennuksen puolelta. Kotkalaisryhmällä on riveissään mm. kuukauden Valopilkku palkinnot tällä kaudella voittaneet Naomi Davenport ja Zykera Rice sekä Lehtorannan siskoksista Linda-Lotta ja Roosa.

Levypallopelaaminen tulee ottelusarjassa olemaan isossa roolissa.

- Korinaluspelaaminen. Levypallot. Rice-Davenport-Orekhova-Salminen ovat sellainen etukenttä, josta moni haaveilee. Korinalustan ja levypallojen lisäksi heittäjät pitää saada ottamaan vaikeita heittoja, Suominen päättää.

Puolivälieräsarja pyörähtää käyntiin maanantaina 28.3.

Kovakuntoinen Kouvottaret kohtaa Hongan

Hienoon kevätvireeseen äitynyt Kouvottaret kohtaa puolivälieräsarjassa alemmassa jatkosarjassa toiseksi sijoittuneen Hongan. Ottelusarjassa on sama tilanne, kuin PeKa:n ja FoA:n välillä. Eli joukkueet ovat kohdanneet viimeksi runkosarjassa. Hongan päävalmentaja Niko Nyholmin mukaan se tuo ottelusarjaan mielenkiintoisen elementin.

- Kummallakaan joukkueella ei ole hirveästi dataa keskinäisistä kohtaamisista. Kumpikin joukkue on muuttunut sitten viimeisen kohtaamisen, hän sanoo.

Espoolaisjoukkueessa odotetaan pudotuspelejä jo vesi kielellä.

- Tämä on kauden parasta aikaa. Toivottavasti saadaan katsomot täyteen ja hyvä fiilis halliin. Nämä ovat meidän joukkueessa monelle pelaajalle ensimmäiset pudotuspelit, Nyholm sanoo.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet tasaisia. Kouvottaret vei ensimmäisen ottelun ja Honka haki voiton joulukuussa. Vastakkain on kaksi sarjan parasta levypallojoukkuetta.

- Levypallopelaaminen näyttelee isoa roolia ottelusarjassa, Nyholm vastaa

Hongalla on joukkueessaan paljon nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Elsa Lemmilä on pelannut läpimurtokauttaan. Myös ulkomaalaisvahvistukset Desiree Ramos ja Carmen Tyson-Thomas ovat onnistuneet ja olleet isossa tulosvastuussa.

- Agressiivisuus ja aloitteellisuus kentällä ovat tärkeitä. Meillä on joukkueessa niin heittotaitoa kuin sisäpelivoimaa, joka aiheuttaa Kouvottarille varmasti mukavan haasteen, Nyholm kertoo.

Hongan päävalmentaja näkee Kouvottaret hyvin organisoituna ryhmänä. Se antaa mukavan haasteen.

- Kouvottaret pelaa organisoitua peliä ja se on hyvin roolitettu joukkue. Heille on varmasti selvää, miten he haluavat pelata meitä vastaan, Nyholm pohtii.

Asenne ja irtopallotaistelu ovat isossa roolissa ottelusarjassa.

- Ottelusarja tulee ratkeamaan sen joukkueen eduksi, joka pystyy paremmin toteuttamaan omaa peliään molemmissa päissä kenttää. Lisäksi irtopallot ovat tärkeitä jatkoon etenemisen kannalta, Nyholm päättää.

Myös Kouvottarien riveissä odotetaan kevään ratkaisupelejä.

- Joukkueessa on hyvä ja odottava fiilis pudotuspelien suhteen. Kiva päästä huikean kouvolalaisyleisön eteen muutaman vuoden tauon jälkeen, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoo.

Pitkä kohtaamattomuus tuo myös Kouvottarien päävalmentajan mukaan erityiselementin ottelusarjaan.

- Molempien joukkueiden peli on varmasti kehittynyt viimeisten kuukausien aikana. Se että vastustaja ei ole niin niin tuttu tältä kaudelta tuo kivan lisämausteen ottelusarjaan, hän sanoo.

Kouvottaret päätti ylemmän jatkosarjan todella positiivisissa merkeissä ja nappasi lopulta ylemmän jatkosarjan toisen sijan. Tällä kaudella Sarah Toeaina ja Rashida Timbilla ovat pelanneet hienosti. Uusin hankinta Taeler Deer ehti myös pelaamaan hienoja otteluita.

- Me pystymme tekemään pisteitä joka puolelta kenttää tasaisesti, joka on meidän ehdoton vahvuus, Frimodig sanoo.

Hongan vahvuudet ovat joukkueella tiedossa.

- Hyökkäyslevypallo pelaaminen ja nuoret pelaajat pelaavat ennakkoluulottomasti kovalla energialla. Lisäksi heillä on hyvin joukkueeseen sopivat vahvistukset, Frimodig sanoo.

Kouvottarien päävalmentajan mukaan levypallopelaaminen ja 1vs1 puolustus ovat ottelusarjassa tärkeitä.

- Vastakkain on sarjan paras hyökkäys- ja puolustuslevypallo joukkue. Meidän täytyy löytää ratkaisut, miten saamme suljettua Hongan Tyson-Thomasin ja Lemmilän hyökkäyslevypalloista, että päästään juoksemaan kenttää, hän päättää.

Kouvottarien ja Hongan ottelusarja käynnistyy tiistaina 29.3.

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia