Naisten Korisliigan ennakko: EBT, Tapiolan Honka ja Vimpelin Veto

29.9.2022 09:25 Espoolaisseurat Espoo Basket Team ja Tapiolan Honka lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tämän kauden sarjassa. Vahvistuneen Vimpelin Vedon harteille sovitellaan kauden mustan hevosen viittaa.

Ninni Salmi palaa juurilleen, kun hän palaa Vimpelin Vetoon tulevalle kaudelle. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka alkaa viime kauden runkosarjan sijoille 5.-7. sijoittuneilla seuroilla.

EBT pyrkii pelaamaan nopeasti

EBT on tälläkin kaudella nostamassa mukaan omia junioreitaan, jotka ottavat ensimmäisiä askeleitaan Naisten Korisliigassa. Joukkueen kokeneempaa kaartia edustaa Lotta Hämäläinen, joka palaa Espooseen Lappeenrannassa vietetyn vuoden jälkeen. Hän odottaa tulevaa kautta jo innolla.

- Tosi innostuneet ja odottavat fiilikset tulevasta kaudesta. Tuttu ympäristö, valmennus sekä tutut joukkuekaverit ovat tehneet paluusta Espooseen helppoa, hän kertaa.

Hämäläisen mukaan harjoittelu joukkueen kanssa on sujunut hyvin ja pelitapaa on hiottu yhtenäisemmäksi. Joukkue pyrkii olemaan valmiina kauden alkaessa. EBT on ollut viimekausina inhottava vastustaja. Myös tälle kaudelle raamit ovat selvillä.

- Totutusti EBT haluaa pelata tänäkin vuonna nopeeta korista. Toivottavasti tehdään vastustajien pelaaminen pelissä vaikeaksi.

Omia kasvatteja joukkueessa on kuusi. Kokemusta tuovat Hämäläisen lisäksi Kouvottarista saapunut Elli Salovaara sekä amerikkalaiset Sierra Moore ja Hongasta tuttu Carmen Tyson-Thomas. Myös Venla Määttäseltä voidaan odottaa seuraavia askeleita.

- Meillä on joukkueessa monia naisten peleihin ensimmäisiä pelejä odottavia junioreita. Suosittelen tarkkailemaan millaisia steppejä he kauden edetessä ottavat, Hämäläinen sanoo.

Tulostavoitetta joukkueessa ei ole vielä asetettu, mutta EBT pyrkii viemään peliään eteenpäin kauden edetessä.

- Joukkueena halutaan kehittyä ja viedä joka treeneissä joukkuepelaamista eteenpäin. Sitä tukee myös yksilöinä kehittymisen mahdollisuus, koska pelaajilla on Espoossa hyvät mahdollisuudet ottaa seuraavia askeleita uralla eteenpäin.  Sen mahdollistavat harjoitukset aamuin ja illoin, Hämäläinen pohtii.

Selkeä ennakkosuosikki Catzin kasvatilta myös löytyy.

- Heittäisin ennakkosuosikin viitan Kotkan Peli-Karhujen suuntaan, hän päättää.

EBT 22-23 pähkinänkuoressa


Tapiolan Honka tähtää mestaruuteen

Tapiolan Hongan penkin päässä jatkaa Niko Nyholm. Espoossa ollaan valmiina tulevaan kauteen.

- Joukkueessa on odottavat tunnelmat kauden alla. Joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet merkittävästi kesän aikana. On hienoa päästä mittamaan tasomme muita joukkueita vastaan, Nyholm sanoo.

Nyholmin mukaan joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut suhteellisen hyvin, mutta pieniä vammojakin on ollut. Energisyys on isossa roolissa Hongan pelissä, jonka lisäksi seuran vahva juniorityö näkyy joukkueessa.

- Tällä kaudella tullaan näkemään energinen ja taisteleva Honka. Meillä on joukkueessa monta omaa kasvattia, joka varmasti lisää kiinnostusta joukkuetta kohtaan.

Kirjoita kuvateksti tähän

Joukkueessa viime kaudella liigan vuoden tulokkaan palkinnon voittanut Elsa Lemmilä on vuoden kokeneempi ja varmasti isossa roolissa. Sama koskee myös Olivia Saarelaista ja Emma Ristolaa. Amerikkalaispelaajina nähdään Cierra Walker ja Madelynn Utti.

- Meillä on kasassa erittäin tasainen ja laadukas ryhmä. Kauden aikana tullaan näkemään monia onnistumisia. Lemmilä, Saarelainen ja Ristola ovat mielenkiintoisia pelaajia seurattavaksi. Heidän vastapainokseen meiltä löytyy paluumuuttajia kuten Armi Anttila, Ella Väätänen ja Ronja Orpo, jotka ovat seuraamisen arvoisia tulevalla kaudella, Nyholm sanoo.

Joukkueen tavoitteena on päävalmentajan mukaan mestaruus. Kovimmat kilpailijat löytyvät Kymenlaakson suunnalta.

- Viimevuotiset finalistit Kouvottaret ja Peli-Karhut ovat mestaruussuosikkeja tälläkin kaudella, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 22-23 pähkinänkuoressa


Vimpelin Veto tähtää pudotuspeleihin

Vimpelin Veto aloitti viimekauden todella kovassa lennossa, mutta hyytyi loppukautta kohden. Joukkue saa tälle kaudelle kovan vahvistuksen, kun Ninni Salmi palaa joukkueeseen, jossa aikanaan teki liigadebyyttinsä.

- Hyvät fiilikset paluusta Vimpeliin. Viimeksi, kun olin täällä, se oli ensimmäinen liigakausi niin minulle kuin seurallekin. Nyt molemmille on kertynyt lisää kokemusta, Salmi sanoo.

Harjoittelu on sujunut hyvin ja valmistautuminen on edennyt aikataulussa.

- Valmistautuminen on sujunut aika perinteisen kaavan mukaan harjoittelun kautta. On kuitenkin todella hienoa päästä viimein tositoimiin.

Vimpeli on perinteisesti onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan ja he ovat löytyneet tehotilastoissa sarjan kärkipäässä. Tällä kaudella amerikkalaisvahvistuksia on mukana kaksi Tynice Martin ja Shayla Cooper. Salmen lisäksi Tuulia Anttonen tekee paluun Vimpelin paitaan.

- Tällä kaudella tullaan näkemään urheilullinen ja vauhdikas Veto. Anni Kujalaa kannattaa seurata erityisesti, sillä hän on vuodesta toiseen nostanut tasoaan. Hän on minusta hyvä esimerkki pelaajasta, joka on kehittynyt myös junnuvuosien jälkeen, Salmi sanoo.

Myös Salmen suusta vastaus ennakkosuosikista osuu Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on suurin suosikki Suomen mestariksi, Salmi päättää.

Vimpelin Veto 22-23 pähkinänkuoressa

 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia