Naisten Korisliiga-kauden 2017/18 ennakko 2/2: FOA lähtee tunnustellen uuteen kauteen, Peli-Karhut, Catz, Honka ja Ponteva kiikaroivat kärkisijoja

27.9.2017 Naisten Korisliigan tuore kausi pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. Forssan Alku lähtee kauteen tuoreen päävalmentajan vahvistamana. Espoossa United-nimi vaihtui takaisin Tapiolan Hongaksi. Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz tähyilevät kauden lopuksi mitalisijoja Hyvinkään Pontevan puolustaessa mestaruuttaan.

Mestaruus oli viime kaudella Taru Tuukkasen päähänpinttymä. Tuukkanen toivoo mestaruuden uusintaa alkavalla kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Kia Vaalavirta uskoo, että kovaa pelaamalla otetaan paljon voittoja alkavalla naisten Korisliiga-kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannan Catzin Veera Pirttinen teki debyytin naisten maajoukkueleirityksessä kesällä. Kuva: Francois Perthuis

PeKan Anissa Poundsille on luvassa iso rooli kotkalaisryhmityksessä kunhan pelaaja toipuu kunnolla käsivammastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Forssan Alun Hanna Vapamaa odottaa naisten Korisliigalta kovia pelejä. Kuva: Ville Vuorinen

 

Forssan Alku lähtee naisten Korisliigaan uuden päävalmentajan Risto-Matti Rouskun ohjaksissa. Rousku on valmentanut viime vuosina Helmi Basketin A-tyttöjen ja I-divisioonan joukkueita.

– Tämä kausi menee varmaan opeteltaessa miten naisten Korisliigassa pelataan, Rousku kertoo.

Päävalmentaja vannoo nopean pelityylin ja pallon liikkeen nimeen, mutta kertoo tarkkailevansa alkuun miten muut joukkueet pelaavat ja pyrkii löytämään lääkkeet joukkueiden pelityyleihin.

Kymmenennen liigakautensa aloittava FOA:n Hanna Vapamaa (181/27) odottaa kaudelta ennen kaikkea kovia pelejä.

– Itse yritän auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Toivotaan, että kaikki pysyvät terveinä.

 

Peli-Karhut pyrkii mitaleille


Kotkan Peli-Karhut lähtee uuteen kauteen selkeästi vahvistuneena. Anissa Pounds (174/24) palasi Suomeen neljän Yhdysvaltojen NCAA II-divisioonassa vietetyn kauden jälkeen ja 16-vuotiaalta Awak Kuierilta (194/16) on lupa odottaa suuria.

– Olemme yrittäneet saada paremman levypallojoukkueen kuin viime vuonna. Haluamme pelata enemmän sisälle kuin viime kaudella, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä selostaa.
– Viime vuonna olimme neljänsiä, joten nyt pitäisi ottaa mitali.

Pounds kertoo odottavansa kautta kotimaan parketeilla innokkaana, vaikka joutuu katsomaan alkukauden pelit penkiltä käsivamman vuoksi

– Sain Yhdysvalloissa paljon vastuuta ja opin pelaamaan paljon pallon kanssa. Siinä on tullut kehitystä

 

Lappeenrannan Catz lupaa liikkuvaa koripalloa


Lappeenrannan Catz pokkasi pronssia viime kauden päätteeksi. Päävalmentaja Mika Haakana kertoo, että joukkue on kokenut kesän aikana normaalia muutosta, mutta pitää pelaajistoaan valmiina tulevaan kauteen.

– Olen kokoonpanoon oikein tyytyväinen. Uskon, että pystymme pelaamaan edelleen organisoitua ja epäitsekästä koripalloa. Toivottavasti olemme aavistuksen liikkuvampia kuin viime kaudella.

– Veera Pirttinen (180/20) oli jo viime vuonna sarjan parhaita puolustuspelaajia ja Roosa Kosonen (182/17) tulee olemaan entistä isommassa roolissa tänä vuonna, Haakana arvioi joukkojaan.

Pirttinen teki debyytin naisten maajoukkueleirityksessä kesällä.

– Se oli todella hienoa. Sain paljon kovia treenejä, mikä on hyvä apu kauteen.

 

Tapiolan Honka takaisin liigassa


Espoon toinen naisten Korisliiga-joukkue jatkaa Tapiolan Honka -nimellä tulevalla kaudella. Joukkue koki kesän aikana suuria muutoksia nimen lisäksi myös pelaajarintamalla. Päävalmentaja Kimmo Kujansivu pitää joukkuettaan tasokkaana nippuna, jossa on paljon yksilötaitoa.

– Meiltä puuttuu tänä vuonna dominoiva sisäpelaaja, joten pyrimme levittämään peliä ja laittamaan enemmän kolmosia ilmaan, Kujansivu kuvailee.

Hongan Kia Vaalavirta (172/18) uskoo, että kovaa pelaamalla korjataan paljon voittoja kauden alusta asti. Hän uskoo kehittyneensä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa viime kaudella. Omaksi mentorikseen koripallossa Vaalavirta lukee joukkuetoverinsa Heta Korpivaaran (185/33).

– Jokaisesta treenistä saa oppia häneltä. Hetan kautta oppii, millaista on olla ammattilaisena.

 

Ponteva puolustaa mestaruutta intensiivisesti
 

Suomen mestaruutta viime kauden lopuksi juhlinut Hyvinkään Ponteva lähtee puolustamaan mestaruutta pitkälti viime kauden rungon avulla. Päävalmentaja Miikka Sopanen kertoo, että joukkueen uudet pelaajat sopivat hyvin HyPo-perheeseen.

– Olemme vähän uusiutuneet viime kaudesta. Emme ole ihan niin isokokoisia, mutta toisaalta meillä on sitten pikkasen enemmän jalkoja takakentällä.

– Olemme vauhdikkaampi, agressiivisempi ja ehkä intensiivisempi HyPo tänä vuonna.

Viime vuoden pelaajaksi ja finaalien MVP:ksi valittu Taru Tuukkanen (192/39) pitää viime kautta uskomattomana tarinana.

– Mestaruus oli tietysti tavoite ja suurin palkinto viime kaudesta.

Tuukkanen kertoo saaneensa paljon virtaa kesäleirityksestä maajoukkueen kanssa. Sopanen ja Tuukkanen asettavat kauden päätavoitteen mestaruuden uusimiseen.

– Pitää saada joukkue toimimaan samalla tavalla kuin se toimi viime vuonna. Toivottavasti keväällä pelataan täpötäyden Martinhallin edessä finaaleissa, Tuukkanen toivoo.

 
28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

Näytä lisää vastaavia