Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

27.9.2023 12:00 Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

Espoo Basket Teamin Venla Määttänen on valmis jatkamaan hienoa kehityspolkuaan. Kuva: Ville Vuorinen

EBT tuottaa tulevaisuuden tähtiä

Espoo Basket Team pursuaa tulevaisuuden nimiä. 22-vuotias Venla Määttänen kuuluu nuoresta iästään huolimatta joukkueen kokeneempaan kaartiin. Päivittäinen kehittyminen on keskiössä Espoossa.

- Haluan tällä kaudella olla enemmän hyödyksi joukkueelle omalla pelaamisella. Haluan parantaa erityisesti levypallopelaamista ja oikean ratkaisun valitsemista.

Harjoituskausi on sujunut positiivisissa merkeissä.

- Olemme harjoitelleet kovaa ja päästy pelaamaan pari harjoitusottelua, joissa olemme päässeet harjoittelemaan oman pelitavan tärkeimpiä tekijöitä. Harjoituksissa on ollut hyvä meininki, joten lähdemme luottavaisin mielin kauden avaukseen, Määttänen sanoo.

EBT:llä on riveissään kahdeksan omaa kasvattia. Sanni Tuomistolle, Määttäselle ja Kiia Mäntylälle on tarjolla isoa roolia. Kesällä alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa loistavasti EM-kisoissa esiintyneiltä Nicole Ogunilta ja Erika Macelta voidaan odottaa seuraavia askelia urillaan.

- Parketilla tullaan tällä kaudella näkemään erilainen EBT kuin viime kaudella. Näen tässä paljon mahdollisuuksia. Olemme nuori joukkue, jonka pelitapa on aktiivinen ja nopeatempoinen. Se on suurin vahvuutemme joukkueena.

EBT:ssä panostetaan yksilöiden kehitykseen.

- Ensisijaisena tavoitteena on pelaajien kehitys yksilöinä ja sitä kautta myös kehittyminen joukkueena. Tavoitteena on, että jokainen pelaaja ottaa vastuuta ratkaisutilanteissa ja kehittyisi tässä entisestään.

Suurimmiksi mestarisuosikeiksi Salon Vilppaan kasvatti nostaa viime kauden finaalikaksikon.

ToPo ja PeKa ovat suurimmat mestarisuosikit, Määttänen päättää.

EBT 23-24 pähkinänkuoressa

Forssan Alku kauteen uusiutuneena

Forssan Alku sijoittui viime kaudella neljänneksi. Joukkue on mennyt täksi kaudeksi täysin uusiksi. Päävalmentajaksi hyppää Tero Niskanen, joka on aikaisemmin valmentanut HyPo:n hopealle naisten Korisliigassa.

- Kauden alla on odottavaiset fiilikset. Päästään vihdoin pelaamaan ja saadaan sarja käyntiin, Niskanen sanoo.

Joukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin pienistä takaiskuista huolimatta.

- Aloitimme joukkueharjoitukset syyskuussa. Muutaman viikon ajan olemme vetäneet kahdet treenit päivässä. Olen tyytyväinen siihen miten olemme harjoittelleet.

FoA:n on tarkoitus pelata kolmella amerikkalaisella. Tällä hetkellä joukkueella on sopimukset Jayda Jansenin ja N’Dea Flyen kanssa.

Kouvottarista siirtyneet Johanna Timperi ja Heta Äijänen ovat tärkeässä roolissa. Jatkuvuutta edustaa Nenna Lindström, joka jatkaa viime kaudesta. Kauden aikana FoA:n riveissä tullaan näkemään myös junioreita Feeniks Basketista.

FoA pyrkii tulevalla kaudella pelaamaan nopeaa korista.

- Toivottavasti uskallamme työntää palloa rohkeasti eteenpäin. Puolustuspäässä haluamme olla aktiivisia joukkuepuolustuksessa. Tietysti myös vastustaja vaikuttaa ja pyrimme mukauttamaan peliämme sen mukaan, Niskanen sanoo.

Kauden alla FoA:lla ei ole niin paljoa yhteisiä kokemuksia kuin joillain muilla joukkueilla.

- Meidän pelaajamme eivät ole pelanneet keskenään aikaisemmin. Pyritään parantamaan tapahtuma kerrallaan kohti kevättä. Kaikki harjoitukset ja pelit täytyy käyttää hyväksi.

Suurimmiksi mestarisuosikeiksi Niskanen nimeää viime kauden finalistit.

- Peka ja ToPo ovat suurimmat mestarisuosikit. Uskon, että kauden edetessä muutkin pystyvät heitä haastamaan. Toivottavasti pelit menevät ristiin ja saadaan tasainen sarja.

Tapiolan Honka lähtee voittamaan jokaista ottelua

Vahva juniorityö näkyy viime kaudella kuudenneksi sijoittuneen Tapiolan Hongan kokoonpanossa. Kokoonpanossa on peräti seitsemän omaa kasvattia. Joukkueella on allaan onnistunut harjoituskausi.

- Olemme päässeet harjoittelemaan aika pitkään suhteellisen ehjällä rosterilla. Pieniä loukkaantumisia meillä on ollut, mutta pääsemme aloittamaan lähes ehjänä sarjakauden, päävalmentaja Niko Nyholm sanoo.

Jo viime kaudella Espoossa ihastuttanut Cierra Walker jatkaa joukkueessa myös tällä kaudella. Toisena amerikkalaisena nähdään Tayanna Jones, jolle kausi on ensimmäinen Euroopassa. Mielenkiintoisia paluumuuttajia ovat Maija Kuisma ja Petra Noponen, jotka olivat viime kaudella pelaamatta. Nuoret Emma Ristola ja Olivia Saarelainen ovat vuoden kokeneempia ja valmiimpia isompaan rooliin.

- Olemme taisteleva ja mielenkiintoinen joukkue. Emme ole yhden tai kahden tähden varassa, vaan joukkuepelaaminen on meidän vahvuutemme. Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat valmiita ottamaan seuraavia askeleita urillaan.

Espoolaisjoukkue on nuori ja energinen. Vauhtia heidän otteluistaan ei tule puuttumaan.

- Lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Jos ei lähdetä voittamaan, niin on turha kilpailla. Pyrimme kehittämään pelaajia niin ihmisinä kuin koripalloilijoina siinä samalla.

Sarjan suurimmat mestarisuosikit löytyvät Nyholmin mukaan Helsingistä ja Kotkasta.

- PeKa ja ToPo ovat selkeimmät mestarisuosikit. Toivottavasti saamme myös oman pelimme sellaiselle tasolle, että olemme taistelemassa mestaruudesta, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 23-24 pähkinänkuoressa

 
2.12.2023 19:57 Naisten Korisliiga

Neljän kärjelle voittoja

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat Pyrintö, ToPo, PeKa ja Honka.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

29.11.2023 20:20 Naisten Korisliiga

Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n kymmenenteen voittoon - Vimpeli heitti Pyrinnön kumoon

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Voitot kirjattiin Hongalle, ToPo:lle ja ViVe:lle.

28.11.2023 20:35 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Kymenlaakson derbyn

Kouvottaret emännöi illan ainoassa ottelussa Peli-Karhuja. Vierasjoukkue haki vakuuttavan voiton 96-57 (50-27).

25.11.2023 18:59 Naisten Korisliiga

Vahva päätösjakso takasi ToPo:lle kauden yhdeksännen voiton – ViVe otti revanssin EBT:sta

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voitot kirjattiin ToPo:lle, ViVe:lle ja Hongalle.

22.11.2023 20:43 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa takaisin voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät EBT, PeKa, FoA sekä sarjaa johtava ToPo.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:00 Naisten Korisliiga

FoA:lle voitto sarjakakkosesta – Leaupepen vahva peli auttoi Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät FoA, Pyrintö ja voittoputkeaan jatkanut ToPo.

17.11.2023 21:15 Naisten Korisliiga

HBA palasi maajoukkuetauolta tehokkaana

Naisten Korisliigassa palattiin parketille pienen tauon jälkeen. Illan ainoassa ottelussa HBA-Märsky nappasi kotivoiton Kouvottarista 77-64 (39-27).

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

2.11.2023 20:49 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Kouvottaret haki vierasvoiton Forssasta 89-71 (35-28).

2.11.2023 13:40 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan Tayanna Jones naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Tayanna Jones, jonka johdolla espoolaisjoukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

28.10.2023 20:15 Naisten Korisliiga

FoA:n voittotili auki – ToPo jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo ja hienon kirin esittänyt FoA.

27.10.2023 20:45 Naisten Korisliiga

HBA kesytti Peli-Karhut

Perjantain ainoassa ottelussa HBA sai vieraita Kotkasta. Märskyn puolustuspeli johdatti joukkueen voittoon 73-68 (40-42).

25.10.2023 20:26 Naisten Korisliiga

Geralynn Leaupepe huippuiskussa Pyrinnön voitossa

Keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Pyrintö haki sarjapisteet EBT:ltä vaiherikkaan ottelun jälkeen 77-70 (38-28).

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliiga

Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga

Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

13.10.2023 20:49 Naisten Korisliiga

ToPo jatkoi vahvaa virettään

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu. Illan ottelussa ToPo kaatoi vieraskentällä HBA-Märskyn 100-69 (45-39).

Näytä lisää vastaavia