Naisten I divisioona puolivälissä - Honka porskuttaa kärjessä

15.12.2018 13:54 Naisten valtakunnallisen I divisioonan puoliväli häämöttää ja syyskauden viimeiset ottelut pelataan huomenna sunnuntaina 16.12. Sarjan kärkipaikkaa pitää Tapiolan Honka ja tiiviisti kintereillä seuraavat vantaalaisjoukkue Ringside sekä Helsingin NMKY.

Tapiolan Hongan 16-vuotias Alexandra Ailus on antanut naisten I divisioonassa kovia näyttöjä. Kuva: Vesa Koivunen.

Lokakuussa käynnistynyt naisten I divisioona on syksyn aikana tarjonnut monipuolisesti jännitystä, tiukkoja taisteluita, murskalukemia, yllättäviä käänteitä sekä historiallisiakin hetkiä.

Divisioona pelataan kaksinkertaisena sarjana, joten jouluun mennessä kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. Ennen huomenna pelattavia yhdeksännen kierroksen otteluita naisten I divisioonan sarjataulukko näyttää seuraavanlaiselta:

Nr

Joukkue

V/T

Pist

1.

Tapiolan Honka

7/1

14

2.

Ringside

6/3

12

3.

Helsingin NMKY

6/3

12

4.

Helmi Capitals

5/3

10

5.

BC Nokia

5/3

10

6.

Turun Riento

5/3

10

7.

Tampereen Pyrintö

4/4

8

8.

Catz Kakkone

2/6

4

9.

Kataja Basket

1/7

2

10.

Äänekosken Huima

0/8

0

 

Syksyn aikana vakuuttavin ottein esiintynyt Honka hallitsee sarjan kärkipaikkaa seitsemällä voitolla ja kamppailu seuraavista sijoista käy kuumana viiden voitontahtoisen joukkueen kesken. Huomiset ottelut saattavat ravistaa sarjataulukkoa vielä uuteen uskoon.

Tällä hetkellä kymmenessä pisteessä ovat Helmi Capitals, BC Nokia sekä Turun Riento, joilla jokaisella on mahdollisuus nousta jaetulle toiselle sijalle vielä ennen joulutaukoa. Capitals on osoittanut kovuuttaan yltämällä kahdessa ottelussaan yli sataan pisteeseen, BC Nokia kaatamalla muutoin voittamattoman sarjakärjen ja Riento nappaamalla tärkeitä vierasvoittoja. 

Kauden yllättävimpänä sukelluksena voidaan pitää vielä viime kaudella naisten Korisliiga-parketeilla edustanutta Äänekosken Huimaa, joka majailee tällä hetkellä sarjataulukon viimeisenä ilman ainuttakaan voittoa. Sen sijaan nousijajoukkue Catz Kakkosella on tilillään kaksi voittoa ja se on onnistunut tarjoamaan kovan vastuksen myös kärkipään joukkueille. 

Ensimmäistä kauttaan Helsingin NMKY:n päävalmentajana toimiva Henrik Pulkkinen arvioi divisioonaa tasokkaaksi ja vahvistaa, että kevään aikana mitä tahansa voi vielä tapahtua. 

- Divarin taso on ollut positiivinen, varsinkin näin ensikertalaiselle valmentajalle. Joukkueet vaihtelevat kokoonpanojaan jonkin verran, joten sarjan ennustettavuus on haastavaa. 

Honka tarjoaa näytönpaikkoja nuorille 

Viime kausi päättyi Tapiolan Hongan osalta runkosarjan seitsemänteen sijaan, mutta tänä vuonna joukkue on niittänyt lähestulkoon pelkkiä voittoja. Ainoa takaisku on tähän mennessä ollut yhden pisteen tappio BC Nokiaa vastaan. 

Hongan valmentaja Susanna Strömberg kertoo divisioonajoukkueen toimineen tällä kaudella tiiviissä yhteistyössä naisten Korisliigaa pelaavan edustusjoukkueen kanssa. 

- Puolet joukkueen rungosta on liigaringin pelaajia ja toinen puolisko U19 SMringistä. Yhteistyö toimii, ja täten näytönpaikkoja on mahdollista antaa kumpaankin suuntaan. Naisten I divisioona toimii erinomaisena ponnahdusalustana naisten liigaan pyrkiville ja tästä esimerkkinä ovat joukkueemme syksyn liigadebytantit Aino Airaksinen ja Alexandra Ailus. 

Hongan nuori takamieskaksikko onkin ottanut divisioonajoukkueessa isoa roolia: Airaksinen on tehoillut otteluissa keskimäärin 14,3 pistettä ja 4,7 levypalloa ja vasta 16-vuotias Ailus on merkkauttanut kuudessa ottelussa keskimäärin 12,7 pistettä ja 3,3 levypalloa. Lisäksi Ailus johtaa koko sarjan syöttötilastoa viiden syötön keskiarvolla. 

Tehokaksikon lisäksi Strömberg nostaa syksyn onnistujiksi joukkueen kapteenin Rosa Orvon sekä 185-senttiset ”pitkän pään pelurit” Jemina Airaksisen ja Annika Hyttisen. Keväällä joukkue pyrkii jatkamaan samaan malliin ja pitämään yllä syksyllä löydetyn tekemisen meiningin.

Hongan valmentaja Susanna Strömberg on ollut tyytyväinen Jemina Airaksisen (vas.) esityksiin naisten I divisioonassa. Kuva: Ville Vuorinen. 

Helsingin NMKY voitolla joulutauolle

Sarjataulukon toista ja kolmatta sijaa pitävät niinikään pääkaupunkiseutulaiset Ringside sekä Helsingin NMKY, jotka kohtasivat toisensa jo aiemmin tällä viikolla ja ovat näin ollen yhden ottelun muita joukkueita edellä.

Jännittävässä kamppailussa Helsingin NMKY onnistui varastamaan pisteet Ringsiden kotikentältä täpärästi luvuin 64-68 ja nousi voitolla tasapisteisiin vastustajansa kanssa. Helsinkiläisjoukkueen luotsi Pulkkinen ei kuitenkaan lähde laittamaan yksittäiselle voitolle sen suurempaa painoarvoa.

- Onnistuimme lopulta kääntämään pelin ja oli kiva lähteä voiton kanssa joulutauolle. Muuten ottelu oli kuitenkin yksi muiden runkosarjapelien joukossa.

Viime kaudella sarjajumboksi jääneen Helsingin NMKY:n kuluva kausi on sujunut uuden valmentajan mukaan vaihtelevasti. Pääpaino on ollut kuitenkin onnistumisissa, josta todisteena on myös positiivinen voittosuhde.  

- Alkukaudesta etsimme joukkueemme pelillistä identiteettiä ja se on pikkuhiljaa löytynytkin etenkin puolustuspäässä. Tosin siinäkin on vielä tekemistä, että saamme kaikki viisi pelaajaa tekemään samaa asiaa koko 40 minuuttia. Hyökkäyspäässä haluamme viedä eteenpäin etenkin pelaajien henkilökohtaista taitotasoa. Toiveena on, että kevätkaudella hyökkäämme palloa liikuttaen kovalla itseluottamuksella.

Rajapyykkejä ja tilastokärkiä

Syksyn aikana sarjassa ylitettiin historiallinen rajapyykki, kun Ringsiden Laura Vatanen viimeisteli 4.11. pelatussa vierasottelussa 20 pistettä ja ylitti samalla 2000 tehdyn pisteen rajan ensimmäisenä naisten I divisioonassa. Tähän mennessä 164 divariottelua pelannut Vatanen johtaa yhteispistetilastoa ylivoimaisesti.  

Ringside palkitsi 2000 pisteen rajan ylittäneen Laura Vatasen sunnuntaina 2.12. Samalla palkittiin 100. naisten I divisioonaottelunsa pelannut Veera Kesänen. Kuva: Jorma Kuparinen. 

Tämän kauden pistetilaston kärkipaikkaa pitää BC Nokian laituri Tuulia Timo, joka on upottanut kuudessa ottelussa keskimäärin 21.2 pistettä. Levypallotilaston kärjessä loistaa Turun Riennon laituri Aada Pekkalainen, joka on napannut keskimäärin 9.6 levypalloa ottelua kohden. 

Huomenna sunnuntaina 16.12. pelataan sarjan viimeiset ottelut ennen joulutaukoa: 

16.12.2018 14:00   Äänekosken Huima   Tapiolan Honka  
16.12.2018 15:00   Kataja Basket   BC Nokia  
16.12.2018 16:30   Helmi Capitals   Catz Kakkone  
16.12.2018 17:00   Tampereen Pyrintö   Turun Riento

Sarja jatkuu kevätkauden otteluilla loppiaisena 6.1.2019. Naisten I divisioonan pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 13. maaliskuuta ja sarjan voittaja on selvillä viimeistään 7. huhtikuuta.

Naisten I divisoonan etusivu

 
9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

1.10.2021 08:12 Naisten I divisioona

”Kovia pelejä tulossa” – Helmi Capitals ja tusinallinen muita joukkueita aloittaa naisten divarikauden sunnuntaina

Naisten I divisioona käynnistyy 13 joukkueen ja yhteensä kuuden ottelun voimin sunnuntaina 3. lokakuuta. Ykkösdivisioonan ennakossa paneudutaan ennakkoastelemiin ja Helmi Capitalsin projektiin päävalmentaja Santeri Savolaisen kanssa.

Näytä lisää vastaavia