Myös Nenonen solmi jatkosopimuksen Vilppaan kanssa – ”Mikäs täällä on jatkaessa”

3.1.2019 12:31 31-vuotias maajoukkuelaituri jatkaa vielä ainakin kaksi seuraavaa kautta Salossa.

Juho Nenonen pelaa myös seuraavat kaksi kautta Salossa. Kuva: Ville Vuorinen

Salon Vilpas ilmoitti torstaina solmineensa kahden vuoden jatkosopimuksen laituri Juho Nenosen kanssa. Näin ollen Suomen maajoukkueessakin esiintyvä Nenonen pelaa Salossa vielä ainakin kaudella 2020–21.

– Juhon sopimus on erinomainen asia meidän joukkueen jatkumolle myös ensi kaudella. Juho on maajoukkuepelaaja ja sarjan parhaita kotimaisia isoja. Hän antaa joka ilta kentällä kaikkensa ja keventää kokeneempana pelaajana pukukoppitunnelmaa pitkän kauden aikana, päävalmentaja Joonas Iisalo kehuu Vilppaan tiedotteessa.

Ensimmäisenä suomalaisena Argentiinan pääsarjassa pelannut Nenonen on pelannut viime vuodet menestyksekkäästi Korisliigassa. Meneillään oleva kausi on sujunut Nenoselta 10,0 pisteen ja 4,1 levypallon keskiarvoilla.

– Täällä on pirun hyvä olla ja Vilpas on hyvä seura. Kaikki asiat ovat kunnossa, mikäs täällä on siis jatkaessa, Nenonen puolestaan perustelee.

202-senttinen Nenonen on Tapiolan Hongan kasvatti. Nykyinen Korisliiga-kausi on miehelle jo neljästoista. Hongan lisäksi Nenonen on tahkonnut aiemmin Suomen pääsarjaa Joensuun Katajassa ja Lapuan Kobrissa.

Vilppaassa Nenonen pelaa jo neljättä kauttaan. Nenonen on valittu vuoden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi 2009–10 ja vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi 2015–16.

Vilppaalla on Nenosen sopimuksen myötä ensi kauden runko jo kasassa. Sopimuspelaajia ovat Mikko Koivisto (2 vuotta), Teemu Rannikko (1), Henri Kantonen (1), Aatu Kivimäki (1) ja Riku Laine (1), Leevi Taimela (2). Päävalmentaja Iisalo valmentaa Salossa ainakin vielä ensi kauden.

Henkilöt

 
16.8.2018 15:07 Susijengi

Susijengin suurlupaus Fiifi Aidoo Ura Basketiin

Korisliigan nousijajoukkue Ura Basket Kaarinasta on saanut riveihinsä kansainvälisen tason vahvistuksen, kun Susijengin nousevaan nuoreen kaartiin lukeutuva Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 22, liittyy joukkueeseen yksivuotisella sopimuksella. 189-senttinen Aidoo pelasi edelliset kaksi kautta Yhdysvaltain NCAA-liigaa Grand Canyonissa.

14.5.2018 18:07 Korisliiga

Antto Nikkarinen jatkaa KTP:n pelinjohtajana

Hallitseva Korisliigan MVP, alkuvuonna ruotsalaisesta Jämtlandista KTP-Basketiin siirtynyt pelinrakentajaveteraani Antto Nikkarinen, 27, jatkaa kotkalaisjoukkueessa. 185-senttinen Pussihukkien kasvatti on solminut KTP:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia