Möttölä täynnä virtaa maajoukkueeseen

18.6.2005 Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä, 28, on tavallaan oudon, mutta samalla mieluisan tilanteen edessä.

209-senttinen ja 112-kiloinen Möttölä saa palautua rauhassa raskaasta kaudesta ja ladata akkunsa täyteen virtaa kohti uusia haasteita ilman ylimääräistä ohjelmaa.

- Voin kerrankin viettää yhden kesän rauhassa olematta jatkuvasti puhelimessa ja metsästämässä uutta työpaikkaa, kertoo pääosin kotimaassa perheineen lomaileva Möttölä.

Möttölällä on takanaan ensimmäinen kausi Italian Serie A:ssa pelaavassa Scavolini Pesarossa ja edelleen vuosi sopimusta jäljellä samassa seurassa. Pesaro selviytyi viime kaudella Euroliigassa välieriin, joissa tuleva mestari Tel Aviv Maccabi osoittautui kuitenkin liian kovaksi palaksi. Serie A:ssa Pesaro jäi yhdeksänneksi, eli harmittavasti yhden sijan verran pudotuspeliviivan väärälle puolelle.

Italian liigan 34 runkosarjan ottelussa 11,6 pisteen ja 5,6 levypallon keskiarvoilla pelannut Möttölä myöntää viihtyvänsä mainiosti koripallolle vahvasti sykkivässä Pesarossa.

Siitäkin huolimatta, että viime syksynä laaditut suunnitelmat eivät ole kulkeneet saapasmaassa täysin linjassa.

Henkilökohtaisia harjoituksia Pesaro-uutisia odotellessa

- Lähdin siitä, että pääsen pelaamaan useamman kauden yhdessä Teemu Rannikon kanssa ja valmentaja Phil Melillon alaisuudessa. Olen siinä mielessä vähän pettynyt.

Melillo sai väistyä jo vuodenvaihteessa Pesaron hetkittäisessä myrkyssä Marco Crespin tieltä. Nyt vuorostaan Crespi on saanut lähteä ja haussa on jälleen uusi valmentaja. Amerikkalaisen James “Scoonie” Pennin tulon jälkeen vähille peliminuuteille jääneen Rannikon sopimus on sekin umpeutunut Pesarossa.

- On mielenkiintoista nähdä, miten kuviot Pesarossa kehittyvät. Ainakin minulle on tulossa harvinainen kausi seurajoukkueessa. Pelaan pitkästä aikaa yhden ottelun viikkotahdilla, koska Pesaro ei ole ensi kaudella mukana eurocupeissa, vahvistaa Möttölä.

Möttölän osalta toukokuu kulki pitkälti raskaasta viime kaudesta palautumisessa.

- Kesä- ja heinäkuu pitävät sisällään henkilökohtaista treeniä, kunnes liityn elokuun alussa EM-karsintoihin valmistautuvan maajoukkueen vahvuuteen.

Tiivis valmistautumisjakso sopii Möttölälle

Maajoukkue kohtaa elokuussa vieraskentillä tukun todella kovia koripallomaita Serbia ja Montenegrossa pelattavaan EM-lopputurnaukseen valmistautuvien Italian, Slovenian ja Turkin johdolla.

Möttölän suunnitelmiin nuo ottelut sopivat mainiosti samoin kuin maajoukkueen muukin ohjelma.

- Maajoukkueen johto on tehnyt oikean päätöksen tiivistäessään valmistautumisjaksoa viime kaudesta.

Päävalmentaja Henrik Dettmann hioo joukkonsa parhaaseen mahdolliseen vireeseen syyskuun alkuun, jolloin edessä ovat EM-karsintojen toiset ottelut Georgiaa, Luxemburgia ja Makedoniaa vastaan.

Luxemburg on jo ulkona kuvioista, mutta Suomi on valmis käymään vielä huikean taistelun Helsingissä kohdattavan Georgian ja Makedonian kanssa.

- Meille kelpaavat näistä otteluista vain voitot. Lohkostamme jatkavalla on edessään seuraavassa vaiheessa helpompia vastustajia, painottaa Möttölä.

- On harmi, että EM-karsintojen B-divisioonan kolme parasta maata, Suomi, Makedonia ja Georgia on arvottu samaan lohkoon.

- Tasosta kertoo paljon se, että Tanska on menossa omasta lohkostaan jatkoon. Voitimme Tanskan viime syksynä kahdesti Suomessa pelatuissa maaotteluissa. Jälkimmäinen niistä päättyi 52 pisteen voittoon, muistuttaa Hanno Möttölä.Lisätietoja: /maajoukkueet/miesten_maajoukkue/
 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

8.2.2018 10:30 EM-karsinnat

Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

16.10.2017 Haastattelu

Dettmann: ”Euroliigan ahneus uhkaa koripallon tulevaisuutta”

Koripallon MM-karsintojen kolkutellessa ovella jatkuu FIBA Euroopan ja Euroliigan välinen aikataulukiista, joka koskee marras- ja helmikuun MM-karsintaikkunoita. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann harmittelee pattitilannetta, jossa pelaajat ovat joutuneet pelinappuloiksi valtataistelussa lajiliiton ja maanosan suurseurojen välillä.

25.8.2017 14:45 Haastattelu

Henrik Dettmann: Neljännesvuosisadan maajoukkuevalmentajauran virstanpylväitä

Luotsattuaan Helsingin NMKY:n kolmeen Suomen mestaruuteen valmensi Henrik Dettmann Suomen miesten koripallomaajoukkueen ensimmäiseen otteluunsa toukokuussa 1992. Viimeksi kuluneen 25 vuoden aikana Dettmann on valmentanut maajoukkuetasolla Suomea ja Saksaa, luotsannut joukkueensa arvokisoihin yhdeksästi sekä uudistanut molempien koripallomaiden työympäristön juurta jaksain.

4.8.2017 09:00 Haastattelu

Matti Nuutinen 50. maaottelun aattona: ”Nälkä on kasvanut syödessä”

Kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 27, debytoi miesten maajoukkueessa kesällä 2012 arkkityyppisenä duunaripelaajana. Viisi vuotta myöhemmin, 50. maaottelunsa kynnyksellä, Nuutinen on kaksinkertainen arvokisakävijä, monivuotinen koripalloammattilainen ja elintärkeä osa maajoukkuetta niin puolustajana kuin energiapelaajanakin.

29.7.2017 11:50 Haastattelu

Susijengin Fiifi Aidoo: ”Mä rakastan näitä kaikkia jätkiä”

Susijengin EM-kisakesä 2017 pyörähtää maaotteluiden osalta käyntiin tänään lauantaina, kun lauma saalistaa Tampereen Hakametsän parketilla Latviaa vastaan. Vuosi sitten niin ikään Tampereella miesten maaotteludebyyttinsä tehnyt Fiifi Aidoo, 21, on yksi Susijengin nuoren kaartin pelaajista, joka kärkkyy entistä suurempaa vastuuta sinivalkopaidassa.

19.7.2017 16:48 Haastattelu

Alex Murphy: ”Tämä on jännittävää aikaa suomalaiselle koripallolle”

Susijengi kerääntyi maanantaina Helsingissä yhteen aloittaakseen viimeistelevän valmistautumisjaksonsa ensimmäisiin Helsingissä pelattaviin koripallon EM-kisoihin viiteenkymmeneen vuoteen. Tehokkaan seniorikauden USA:n yliopistoliiga NCAA:n Northeasternissa päättänyt Alex Murphy, 24, odottaa nyt tilaisuuttaan esitellä taitojaan sinivalkopaidassa.

6.7.2017 12:15 Haastattelu

Kesäliigaan valmistautuva Lauri Markkanen: ”Chicago on ottanut minut hyvin vastaan”

Lauri Markkasen, 20, lapsuuden ja nuoruuden unelma toteutui keskiviikkona, kun hän allekirjoitti tulokassopimuksen NBA:n kaikkien aikojen seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin kanssa. 213-senttinen jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti kehuu viihtyneensä uudessa kotikaupungissaan erinomaisesti ja sanoo vastaanoton olleen lämmin.

13.6.2014 Maaottelu

Linda-Lotta Lehtoranta: ”Montenegroa vastaan pitää vain pelata omaa peliä”

EM-karsintoja pelaavan Suomen naisten maajoukkueen Linda-Lotta Lehtoranta, 22, on ilahduttanut kotiyleisöä Saksan Bundesliigasta kerätyllä pelikovuudella ja jo Naisten Korisliiga -ajoilta tutulla puolustuspelillään. Lehtoranta ja Naarassudet pelaavat sunnuntaina Montenegroa vastaan vieraissa.

Näytä lisää vastaavia